Rezultate cautare:

Confesiunile Unui Cafegiu

Pret: 66.00 RON
Pret: 52,80 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-20%

Gheorghe Florescu

Confesiunile Unui Cafegiu

Editura: Humanitas

Anul aparitiei: 2008

Cu un neasteptat, surprinzator talent literar, Gheorghe-Ilie Florescu povesteste despre dedesubturile asa-numitului „comert socialist", comert aflat, în mare parte, în mâinile Securitatii. Confesiunile unui cafegiu, care se încheie cu evenimente din zilele noastre, fac inteligibila o lume - lumea din care s-a nascut realitatea de azi. Gheorghe-Ilie Florescu (n. 1944) a învatat mestesugul pregatirii cafelei de la Avedis Carabelaian, unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau în Bucuresti la sfarsitul anilor '60. Devine el însusi cafegiu si totodata sef al magazinului de cafea si delicatese din str. Hristo Botev 10, unde avea drept clienti mari literati, actori sau medici bucuresteni, dar si personaje importante din Securitate si Militie ori alti privilegiati ai regimului. Dupa cutremurul din 1977, Armenasu, cum i se spunea, e numit seful unui urias complex comercial din Pantelimon, însa continua sa prepare „cafea Avedis” într-un magazin de pe str. Sfintilor. La mijlocul anilor '80 este arestat în „lotul cafea" si are nefericita ocazie de a face cunostinta cu puscaria de drept comun din perioada târzie a dictaturii. Din pozitia sa de comerciant, ...

  

Raspunderea membrilor organelor de conducere in

Pret: 17.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Gheorghe Negura, Petre Florescu (coord.), Dumitru Andreiu, Paul Coman, Gabriel Balasa

Raspunderea membrilor organelor de conducere in procedura insolventei reglementata de Legea nr. 85/2006.Reglementare.Doctrina.Jurisprudenta.

Editura: Hamangiu

Anul aparitiei: 2007

Scopul Legii nr. 85/2006 este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului aflat în insolventa. În cartea de fata autorii îsi propun sa analizeze raspunderea membrilor organelor de conducere astfel cum apare aceasta reglementata în noua lege a insolventei - Legea nr. 85/2006. Aspectele teoretice sunt completate cu exemple practice, spre a oferi o dezbatere cât mai ampla a acestei teme. Astfel, sunt abordate subiecte precum: procedura insolventei, natura juridica a raspunderii membrilor organelor de conducere, competenta, persoanele care au calitatea procesuala pasiva în cadrul actiunii reglementate de art. 138 din Legea nr. 85/2006.

  
 
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark