Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Analiza politicilor publice: concepte şi practică.

Descriere: Volumul este un studiu de analiză a politicilor publice elaborat de doi specialişti americani pentru cursurile universitare. Cartea s-a bucurat de succes şi a fost reeditată. Versiunea românească s-a făcut după ultima ediţie a originalului (a III-a).
Bine structurat, studiul este compartimentat în patru părţi.
În partea I se oferă un exemplu de analiză a politicilor publice, accentuîndu-se faptul că aceasta, ca activitate profesională, se orientează în funcţie de client, ceea ce ne permite să deducem problemele etice care apar în urma respectivei orientări. În partea a II-a se tratează exhaustiv motivele existenţei politicilor publice (eşecuri de piaţă definite în termeni generali) şi se stabilesc limitele politicilor publice efective (eşecuri ale organelor administraţiei publice); se cataloghează soluţiile generice ale politicilor publice care pot oferi puncte de plecare pentru realizarea unor alternative specifice de politici publice. În partea a III-a autorii oferă sfaturi practice referitoare la realizarea analizei politicilor publice: structurarea problemelor şi soluţiilor, culegerea informaţiilor, măsurarea costurilor şi a avantajelor, anticiparea şi influenţarea fezabilităţii politice şi organizaţionale şi alcătuirea unor programe cu bune perspective de implementare reuşită. În sfîrşit, în partea a IV-a sînt prezentate pe larg cîteva exemple care ilustrează modul în care analiştii au abordat problemele politicilor publice şi diferenţele pe care le-au adus eforturile lor.
Cartea va fi un instrument util pentru studenţii din programele de politici publice, administraţie publică şi afaceri, inclusiv pentru cei care studiază ştiinţa politică şi economia.
Autori:
David L. Weimer, Universitatea „Rochester“, New York
Aidan R. Vining, Universitatea „Simon Frazer“, Vancouver
Titlul original: Policy Analysis: concepts and practice. Prentice Hall.


Bookmark and Share

Autori: Aidan R. Vining, David L. Weimer | Editura: Arc | ISBN: 9975-61-316-0 | Numar de pagini: 600 | Categorie: Politica,drept  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Sfarsitul istoriei si ultimul om

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Francis Fukuyama

Sfarsitul istoriei si ultimul om

Pe masura ce tumultuosul secol XX se indreapta plin de spaima spre sfarsitul sau prabusirea comunismului ducand la o transformare a politicii mondiale –, autorul ne invita sa ne intoarcem la o intrebare care a mai fost pusa in secolele trecute: exista oare o directie a istoriei omeniriii Daca exista, catre ce se indreapta eaiSi cum ne raportam noi la acest sfarsit al istorieii

  

INTRODUCERE IN DREPT

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

MARIA HARBADA

INTRODUCERE IN DREPT

  
  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark