Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Analiza politicilor publice: concepte şi practică.

Descriere: Volumul este un studiu de analiză a politicilor publice elaborat de doi specialişti americani pentru cursurile universitare. Cartea s-a bucurat de succes şi a fost reeditată. Versiunea românească s-a făcut după ultima ediţie a originalului (a III-a).
Bine structurat, studiul este compartimentat în patru părţi.
În partea I se oferă un exemplu de analiză a politicilor publice, accentuîndu-se faptul că aceasta, ca activitate profesională, se orientează în funcţie de client, ceea ce ne permite să deducem problemele etice care apar în urma respectivei orientări. În partea a II-a se tratează exhaustiv motivele existenţei politicilor publice (eşecuri de piaţă definite în termeni generali) şi se stabilesc limitele politicilor publice efective (eşecuri ale organelor administraţiei publice); se cataloghează soluţiile generice ale politicilor publice care pot oferi puncte de plecare pentru realizarea unor alternative specifice de politici publice. În partea a III-a autorii oferă sfaturi practice referitoare la realizarea analizei politicilor publice: structurarea problemelor şi soluţiilor, culegerea informaţiilor, măsurarea costurilor şi a avantajelor, anticiparea şi influenţarea fezabilităţii politice şi organizaţionale şi alcătuirea unor programe cu bune perspective de implementare reuşită. În sfîrşit, în partea a IV-a sînt prezentate pe larg cîteva exemple care ilustrează modul în care analiştii au abordat problemele politicilor publice şi diferenţele pe care le-au adus eforturile lor.
Cartea va fi un instrument util pentru studenţii din programele de politici publice, administraţie publică şi afaceri, inclusiv pentru cei care studiază ştiinţa politică şi economia.
Autori:
David L. Weimer, Universitatea „Rochester“, New York
Aidan R. Vining, Universitatea „Simon Frazer“, Vancouver
Titlul original: Policy Analysis: concepts and practice. Prentice Hall.


Bookmark and Share

Autori: Aidan R. Vining, David L. Weimer | Editura: Arc | ISBN: 9975-61-316-0 | Numar de pagini: 600 | Categorie: Politica,drept  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

REGIMUL JURIDIC AL TERITORIILOR

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
  

Comentariile Codului civil. Persoana

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

Monica-Ana-Georgiana Dima

Comentariile Codului civil. Persoana juridica

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate. Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese. Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului. Prezenta lucrare propune nu numai o tratare abstracta a persoanelor juridice, ci reprezinta si o incercare, de un real folos practic, de a delimita persoanele juridice ca subiecte de drept de toate celelalte entitati fara personalitate juridica existente in dreptul nostru, mai ...

  

DICTIONAR DE DREPT INTERNATIONAL PUBLIC

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark