Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Big Bang Originea Universului

Descriere: In 1992, satelitul COBE a trimis spre Pamant date legate de radiatia cosmica de fond, iar acestea au fost transformate in imagini ce au facut repede inconjurul lumii. Era cea mai veche marturie privind universul nostru, "semnatura lui Dumnezeu", care scotea in evidenta infime variatii ale densitatii materiei din universul timpuriu — germenii galaxiilor si stelelor, in ultima instanta semintele din care am aparut si noi. Aceasta descoperire, considerata una dintre cele mai mari din toate timpurile, venea sa certifice valabilitatea modelului big bang: universul nu e etern si imuabil, ci s-a nascut dintr-o explozie si se afla in expansiune. In "Big bang", Simon Singh scrie istoria ideilor si modelelor pe care ni le-am faurit despre univers, de la desprinderea stiintei de religie si mit pana in prezentul cercetarilor prin sateliti. Copernic, Galilei, Einstein, Hubble, Gamow sau Hoyle sunt personajele unei povesti pasionante la care participam si cu mintea, si cu sufletul. Insa dincolo de povestire, admirabil construita, in cartea lui Singh gasim analiza fina a insasi conditiei cunoasterii stiintifice.

Recomanda unui prieten Printeaza


Bookmark and Share

| Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2008 | ISBN: 978-973-50-2016-3 | Numar de pagini: 460 | Categorie: Stiinta  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Creierul global

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Howard Bloom

Creierul global

  

Gena egoista

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Richard Dawkins

Gena egoista

Richard Dawkins este unul dintre cei mai sclipitori reprezentanti ai noii generatii de biologi, având un discurs fermecator si o pasta scriitoriceasca de exceptie. Cartea de fata este una fascinanta, unica în felul ei, emanând o viziune unitara despre adevarurile mai vechi ale darwinismului, dar si noile adevaruri ale unei alte idei mari, aceea a unei particule ereditare, autoreproducatoare si autosuficiente. Aceasta carte nu urmareste sa fie o pledoarie generala în favoarea darwinismului, ci exploreaza consecintele teoriei evolutioniste pentru o anumita directie tematica. Anul acesta cartea împlineste 30 ani de la prima sa aparitie !

  

Originea Universului - H

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-20%

Originea Universului - H

Stiinta nu cunoaste intrebare mai profunda, mai staruitoare si mai fascinanta decat cea legata de felul in care au aparut timpul, spatiul si materia. John Barrow, unul dintre marii cosmologi ai zilelor noastre, ne calauzeste intr-o calatorie spre inceputul timpului, un univers in care temperaturile si densitatile erau atat de mari incat nu pot fi reconstituite in laborator. Alaturi de observatiile astronomice si sprijinindu-se pe ele, singura cale de abordare este cea a teoriilor speculative care fac apel deopotriva la rigoare matematica si fantezie. Suntem condusi, sub imboldul detectivistic al lui Sherlock Holmes, spre modelele big bang-ului si ale inflatiei, spre lumi cu mai multe dimensiuni si, in cele din urma, spre concluzia ca nu putem trai decat intr-un univers exact ca al nostru.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark