Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Cartea Spiritelor

Descriere: Franta secolului XIX este scena pe care a aparut si s-a dezvoltat miscarea spiritista. In timpul unor reuniuni speciale, spiritele celor disparuti erau invocate si se exprimau prin intermediul persoanelor cu calitati de medium, explicand in termeni simpli fenomene dintre cele mai diverse. Ineditul acestor practici, impreuna cu speranta intr-o viata de dupa moarte pe care acestea o inspirau, au facut ca impactul spiritismului in epoca sa fie unul extrem de puternic. Multi savanti, scriitori si filozofi ai vremii (printre care fizicianul Crookes, scriitorul Victor Hugo sau astronomul Flammarion) s-au aplecat cu pasiune asupra chestiunii. Rapiditatea cu care s-a raspandit in Europa (inclusiv in Romania, unde cel mai de seama exemplu in acest sens este cel al lui B.P. Hasdeu) a avut darul de a crea controverse.
Cartea spiritelor este rezultatul muncii de sinteza asupra unor informatii despre fenomenele paranormale provenind din toate colturile Europei si Americii. Allan Kardec (pseudonimul lui Hippolyte Rivail, 1804-1869 - parintele spiritismuluii mondial) a organizat aceste informatii in capitole tematice, inserand ocazional propriile concluzii in legatura cu unele dintre temele abordate. Cartea este structurata sub forma unui chestionar in care spiritele invocate ofera raspunsuri la intrebari legate de subiecte ca viata dupa moarte, legile morale, natura divinului sau fericirea, autorul extragand anumite principii si realizand sinteza acestora.
Raspunsurile spiritelor pe care le gasim in lucrarea de fata constituie ele insele doctrina spiritismului, oferind adeptilor acestuia variante simplificate ale dogmelor bisericesti despre Dumnezeu si lume. Prin talmacirea lui Allan Kardec, spiritismul incearca sa-si revendice un rol si o forta mesianica.
Cartea lui Kardec ramane pana in ziua de astazi una dintre cele mai vandute carti din lume, reprezentand scrierea de capatai a spiritismului mondial si o incitanta incursiune in necunoscut.


Cuprins

Cuvant inainte 5
CARTEA INTAI
Cauzele prime
Cap. I – Dumnezeu 11
Cap. II – Elementele generale ale universului 16
Cap. III – Creatia 22
Cap. IV – Principiul vital 30
CARTEA A DOUA
Lumea Spiritista sau Spiritele
Cap. I – Spiritele 37
Cap. II – Incarnarea spiritelor 54
Cap. III – Reintoarcerea de la viata corporala la viata spirituala 61
Cap. IV – Pluralitatea existentelor 67
Cap. V – Consideratii despre pluralitatea existentelor 83
Cap. VI – Viata spiritista 91
Cap. VII – Reintoarcerea la viata corporala 120
Cap. VIII – Emanciparea sufletului 139
Cap. IX – Interventia Spiritelor in lumea corporala 158
Cap. X – Ocupatiile si misiunea Spiritelor 185
Cap. XI – Cele trei regnuri 192
CARTEA A TREIA
Legile morale
Cap. I – Legea divina sau naturala 204
Cap. II – Legea adoratiei 212
Cap. III – Legea muncii 221
Cap. IV – Legea perpetuarii 224
Cap. V – Legea conservarii 228
Cap. VI – Legea distrugerii 235
Cap. VII – Legea societatii 244
Cap. VIII – Legea progresului 247
Cap. IX – Legea egalitatii 256
Cap. X – Legea libertatii 263
Cap. XI – Legea dreptatii, dragostei si caritatii 278
Cap. XII – Perfectiunea morala 284
CARTEA A PATRA
Sperante si consolari
Cap. I – Pedepse si bucurii pamantene 297
Cap. II – Pedepse si bucurii viitoare 311
CONCLUZIE 335

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Allan Kardec

Bookmark and Share

Autori: Allan Kardec | Editura: Herald | Anul aparitiei: 2016 | ISBN: 978-973-111-591-7 | Numar de pagini: 400 | Categorie: Mister,stiinte oculte  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Este moartea sfarsitul vietii?

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Dan Pavelescu

Este moartea sfarsitul vietii?

Cunoscând pozitia Bisericii, dar nu numai, autorul s-a referit a multe pareri si dovezi ale unor celebri oameni de stiinta, filozofi si teologi, cu privire la existenta sufletului dupa moartea fizica a corpului. A cautat si a dat raspuns la întrebarea: "Ce se întâmpla dupa moarte?" De pilda: Unde se afla sufletele, pot comunica, ajung în Cer? Sunt prezentate si conceptiie lumii antice (grecesti, indiene etc), nefiind ocolite cele privind "Legea Karmei" si implicit "reîncarnarea" în ata viata etc. A remarcat la unele din conceptii credinta în existenta unei energii creatoare de origine Divina, spre care sufletul, prin natura lui, tinde dupa moartea fizica. A ajuns la concluzia ca MOARTEA NU ESTE SFÂRSITUL VIEŢII!"

  

Omul si Absolutul dupa doctrina Kabbalei

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

LEO SCHAYA

Omul si Absolutul dupa doctrina Kabbalei

Pentru a intelege premisele intelectuale ale Kabbalei sau ezoterismul ebraic, care sunt premise ale ezoterismului sau ale metafizicii in general, trebuie sa ne lasam patrunsi de ideea ca doctrinele sale au ca punct de plecare contemplatia spirituala, inspiratia pura sau "intuitia intelectuala" si nu activitatea autocrata a ratiunii. Cand gandirea pur logica tinde, prin mijlocirea abstractului, sa depaseasca planul fenomenelor pentru a sesiza Principiul transcendent al acestora, ea este pusa in situatia de a-si recunoaste limitele - trasate de conditionarile cunoasterii distinctive - si neputinta sa de a le depasi; nu pentru ca le-ar recunoaste intotdeauna, caci altfel nu ar exista sisteme filosofice, dar propriile piedici arata ca nu este suficient sa construiesti teorii pentru a sesiza Realul in sine. Doar doctrinele traditionale si, prin urmare, "inspirate" merg dincolo de cercurile vicioase ale mentalului si arata calea de iesire spre Intelectul pur, universal si "necreat". Asa cum ne invata Kabbala - si, de asemeni, in maniera cea mai directa cu putinta, neoplatonismul si vedantismul - Spiritul rezida in strafundurile sufletului, desi il transcende. Sufletul si toate ...

  

Dracula.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Matei Cazacu

Dracula.

Dracula, printul vampirilor din Transilvania, este, potrivit romancierului Bram Stocker, reincarnearea unui voievod din al XV-lea veac. Unde se sfarseste insa istoria si unde incepe romanul? Personajul a existat in realitate. Numele sau este Vlad III, zis si Tepes (1429/30-1476). Domn al Tarii Romanesti, el a oscilat intre mila si cruzime, spirit cavaleresc si tradare, finete politica si brutalitate. Un personaj complex, care a evoluat intr-o lume perversa si dezechilibrata. Rand pe rand calau pentru dusmani si victima a primei campanii aflate sub semnul recentei inventii a tiparului (1463-1488), Vlad Tepes se inscrie in lunga serie a personajelor tragice ale istoriei.Prima ampla biografie istorica a lui Dracula, prezentul volum dezvaluie multiplele unghiuri din care a fost privita aceasta importanta figura a secolului al XV-lea: voievod pentru istorici, tiran sangeros pentru cei care i-au manipulat imaginea pe firul intereselor politice ale vremii, vampir romantic pentru scriitori si cineasti. Pe scurt, erou al luptei antiotomane, demon nemilos care si-a tras dusmanii si detractorii in teapa, print malefic al lumii tenebrelor. Longevitatea prezentei sale in constiinta oamenilor si ...

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark