Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Cartea Spiritelor

Descriere: Franta secolului XIX este scena pe care a aparut si s-a dezvoltat miscarea spiritista. In timpul unor reuniuni speciale, spiritele celor disparuti erau invocate si se exprimau prin intermediul persoanelor cu calitati de medium, explicand in termeni simpli fenomene dintre cele mai diverse. Ineditul acestor practici, impreuna cu speranta intr-o viata de dupa moarte pe care acestea o inspirau, au facut ca impactul spiritismului in epoca sa fie unul extrem de puternic. Multi savanti, scriitori si filozofi ai vremii (printre care fizicianul Crookes, scriitorul Victor Hugo sau astronomul Flammarion) s-au aplecat cu pasiune asupra chestiunii. Rapiditatea cu care s-a raspandit in Europa (inclusiv in Romania, unde cel mai de seama exemplu in acest sens este cel al lui B.P. Hasdeu) a avut darul de a crea controverse.
Cartea spiritelor este rezultatul muncii de sinteza asupra unor informatii despre fenomenele paranormale provenind din toate colturile Europei si Americii. Allan Kardec (pseudonimul lui Hippolyte Rivail, 1804-1869 - parintele spiritismuluii mondial) a organizat aceste informatii in capitole tematice, inserand ocazional propriile concluzii in legatura cu unele dintre temele abordate. Cartea este structurata sub forma unui chestionar in care spiritele invocate ofera raspunsuri la intrebari legate de subiecte ca viata dupa moarte, legile morale, natura divinului sau fericirea, autorul extragand anumite principii si realizand sinteza acestora.
Raspunsurile spiritelor pe care le gasim in lucrarea de fata constituie ele insele doctrina spiritismului, oferind adeptilor acestuia variante simplificate ale dogmelor bisericesti despre Dumnezeu si lume. Prin talmacirea lui Allan Kardec, spiritismul incearca sa-si revendice un rol si o forta mesianica.
Cartea lui Kardec ramane pana in ziua de astazi una dintre cele mai vandute carti din lume, reprezentand scrierea de capatai a spiritismului mondial si o incitanta incursiune in necunoscut.


Cuprins

Cuvant inainte 5
CARTEA INTAI
Cauzele prime
Cap. I – Dumnezeu 11
Cap. II – Elementele generale ale universului 16
Cap. III – Creatia 22
Cap. IV – Principiul vital 30
CARTEA A DOUA
Lumea Spiritista sau Spiritele
Cap. I – Spiritele 37
Cap. II – Incarnarea spiritelor 54
Cap. III – Reintoarcerea de la viata corporala la viata spirituala 61
Cap. IV – Pluralitatea existentelor 67
Cap. V – Consideratii despre pluralitatea existentelor 83
Cap. VI – Viata spiritista 91
Cap. VII – Reintoarcerea la viata corporala 120
Cap. VIII – Emanciparea sufletului 139
Cap. IX – Interventia Spiritelor in lumea corporala 158
Cap. X – Ocupatiile si misiunea Spiritelor 185
Cap. XI – Cele trei regnuri 192
CARTEA A TREIA
Legile morale
Cap. I – Legea divina sau naturala 204
Cap. II – Legea adoratiei 212
Cap. III – Legea muncii 221
Cap. IV – Legea perpetuarii 224
Cap. V – Legea conservarii 228
Cap. VI – Legea distrugerii 235
Cap. VII – Legea societatii 244
Cap. VIII – Legea progresului 247
Cap. IX – Legea egalitatii 256
Cap. X – Legea libertatii 263
Cap. XI – Legea dreptatii, dragostei si caritatii 278
Cap. XII – Perfectiunea morala 284
CARTEA A PATRA
Sperante si consolari
Cap. I – Pedepse si bucurii pamantene 297
Cap. II – Pedepse si bucurii viitoare 311
CONCLUZIE 335

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Allan Kardec

Bookmark and Share

Autori: Allan Kardec | Editura: Herald | Anul aparitiei: 2016 | ISBN: 978-973-111-591-7 | Numar de pagini: 400 | Categorie: Mister,stiinte oculte  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

De unde provenim?vol I +II

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Ernst Rifgatovici Muldashev

De unde provenim?vol I +II

Sunt un cercetător ştiinţific tipic şi mi-am dedicat întreaga viaţă studierii şi cercetării structurii şi biochimiei ţesuturilor umane, în vederea folosirii lor ulterioare pentru transplante în chirurgia oculară şi estetică. Suport cu greu compania persoanelor care au înclinaţii pentru extrasenzorial, practici vrăjitoreşti, legături cu lumea de dincolo şi alte ciudăţenii de acest fel. De aceea nu m-am gândit niciodată că voi putea să mă preocup, din punct de vedere ştiinţific, de problemele creaţioniste, de antropogeneză sau de conştientizarea religiei din punct de vedere filozofic. Totul a început de la o întrebare simplă: de ce ne uităm unii în ochii altora?" Ernst Rifgatovici Muldashev posedă un tip original de gândire şi ştie să expună subiecte ştiinţifice serioase într-un limbaj simplu şi accesibil. Cartea De Unde Provenim? este scrisă într-un stil artistic, dar în esenţă este o lucrare profund ştiinţifică.

  

Reiki, intre mit si realitate

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Ovidiu Dragos Argesanu

Reiki, intre mit si realitate

Am văzut oameni schimbându-se după ce au făcut Reiki, devenind mai buni, mai toleranţi, mai sinceri şi mai drepţi, mai liniştiţi şi mai încrezători în ziua de mâine. Unii s-au întors la ortodoxie, începând să ţină posturile, să se spovedească şi să se roage după ce au făcut Reiki. Iar ca terapeut am avut rezultate pe care prin alte sisteme le aveam după săptămâni. Cred că Reiki este cea mai frumoasă terapie îngăduită de Dumnezeu pe pământ.

  

Rune de la A la Z

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Georgiana Popa

Rune de la A la Z

Se spune ca fiecare avem drumul nostru in viata , destin dat de divinitate. Runele spun ca exista un singur lucru care este predefinit dinainte de a te naste: sufletul pereche, persoana care ne completeaza si ne va fii alaturi la bine si la greu. Pe de lata parte, in viata vom face alegeri corecte si gresite, care ne vor duce mai aproape sau mai departe de scopul existentei noastre, iar alfabetul runic ne poate ajuta sa ne dam seama daca ne-am indepartat cumva de drumul ales de zei sau nu. • Etalarea "Viata anterioara" - spune ce ai foast in viata anterioara • Etalarea "Cupa dragostei" - spune totul despre situatia ta in plan sentimental, si spune totul despre relatia ta de dragoste. • Etalarea "Aflarea adevarului" - spune destinul celui care intreba runele • Etalarea "Crucea Runica" - analizeaza o problema in amanunt OPINIA CITITORILOR

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark