Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

COMENTARIU INTERGAL LA EVANGHELIA DUPA IOAN

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Andre Scrima

Bookmark and Share

Autori: Andre Scrima | Editura: Humanitas | ISBN: 978-973-50-1986-0 | Numar de pagini: 424 | Categorie: Religie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Monada Hieroglifica

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

JOHN DEE

Monada Hieroglifica

Aparuta in 1564 in tipografia olandezului Willem Silvius si dedicata imparatului Maximilian, Monada hieroglifica este principala lucrare a lui John Dee. A devenit ulterior textul de baza al literaturii magice ocultiste, fiind chiar si astazi subiectul unor noi interpretari. In ciuda intinderii sale reduse, Monas hieroglyphica este unul dintre textele renascentiste cele mai influente. Acest tratat, alcatuit din 24 de Teoreme, este construit in jurul unui simbol ezoteric conceput de insusi John Dee, numit Monas hieroglyphica. Monada lui Dee este o combinatie a semnelor celor sapte planete, impreuna cu simbolul semnului zodiacal al Berbecului, care reprezinta focul. Ar trebui sa aiba o anumita semnificatie astrala; operatiile alchimice par sa fie presupuse prin semnul de foc; este de asemenea un fel de matematica sau geometrie; dar mai ales este cabala. Este inrudita cu "alcatuirea uimitoare a literelor ebraice". Este o "gramatica cabalista". Poate fi "explicata in mod matematic, magic, cabalistic si anagogic" . Este o taina adanca cu privire la care Dee se intreaba daca nu cumva a pacatuit ca a publicat-o. Lucrarea reuneste elemente ce tin de matematica, filosofie, alchimie si ...

  

Evanghelia pierduta a lui Iuda.Despre

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-15%

Bart D. Erhman

Evanghelia pierduta a lui Iuda.Despre tradator si tradare dintr-o noua perspectiva.

„Evanghelia pierduta a lui Iuda e o carte slefuita ca o bijuterie. Inteligenta, vie, accesibila oricui, ea ofera o perspectiva stralucita asupra cercetarii stiintifice a uneia dintre cele mai surprinzatoare evanghelii din lumea Bisericii timpurii. Este o lectura obligatorie pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre Iuda si Evanghelia lui Iuda." (Profesor Marvin Meyer, Catedra de studii crestine, Chapman University)

  

Ortodoxia si incercarea comunismului.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Andre Scrima

Ortodoxia si incercarea comunismului.

Scrima incearca sa descrie comunismul ca pe un ciorchine de manifestari difuze, distingand cu o adevarata deosebire a duhurilor intre situatii si stari diferite. Cititorul va parcurge pe nerasuflate textele prezentului volum, simtind ca ele curg nemijlocit din experienta asumata a unei constiinte limpezi a ortodoxiei romanesti: comunismul, afirma Scrima in una din formulele lui abisale, \"te sileste sa intelegi in ce grad este iminenta in istorie Apocalipsa, cat de implicata in timp este vesnicia. Comunismul ofera constiintei crestine oglinda intunecata a propriei ei imagini, locul in care aceasta isi poate contempla caderea.\" (Vlad Alexandrescu)

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark