Pret: 65,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Conştiinţa unui liberal.

Descriere: În Conştiinţa unui liberal, Paul Krugman ia la bani mărunţi America secolului XX, începând cu economia politică a Epocii de Aur, până la anii Bush, despre care nu are o părere prea bună. El arată că bunăstarea şi impasul economic nu apar de la sine, ci sunt create ca rezultat al politicilor guvernamentale. Nici America păturii de mijloc, rezultată din New Deal, nici America din ce în ce mai oligarhică a ultimilor ani nu au fost întâmplătoare.

O critică a „mâinii ascunse” a politicii care dă la o parte „mâna invizibilă” a economiei, cartea economistului american este o trecere în revistă a politicii şi politicienilor americani, cu bunele şi cu relele ei. Protagoniştii sunt personaje celebre, precum Nixon, Reagan, Clinton sau Bush.Dar ei sunt doar punct de pornire pentru o discuţie serioasă despre dreapta şi stânga americane şi despre principiile care unesc şi împacă diferenţele.

Conştiinţa unui liberal este o carte manifest care pune SUA într-o nouă lumină şi pledează pentru principiile democraţiei.

"Această carte ar putea trezi şi unele conştiinţe de la noi. Paul Krugman nu este un liberal aşa cum înţelegem noi liberalismul. El este un liberal american, opus conservatorismului radical republican, opus fundamentalismului de piaţă. De altfel, cartea e un răspuns peste timp la adresa unei cărţi din anii `60 a unui senator american, cu titlul Conştiinţa unui conservator. Conştiinţa lui Krugman a rezonat la creşterea inegalităţilor din societatea americană în deceniile care au dus la Marea Criză din 1929 şi la similaritatea acelei situaţii cu circumstanţele care au dus la criza financiară şi economică din 2008. În cartea lui susţine impozitarea progresivă, pentru a reduce inegalităţile sociale, şi sprijină clasa de mijloc, aflată în pericol atunci când inegalităţile se adâncesc."

Liviu Voinea
"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combină fericit datele economice cu analiza socială şi politică. Rezultatul e o apărare întemeiată istoric a liberalismului şi un îndemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic."

Publishers Weekly


Cuprins
Prefaţă de Crenguţa Nicolae
1 Cum eram
2 Îndelungata Epocă de Aur
3 Marea Comprimare
4 Politica statului asistenţei sociale
5 Anii ’60: prosperitatea tulburată
6 Conservatorismul militant
7 Marea divergenţă
8 Politica inegalităţii
9 Armele de distragere în masă
10 Noua politică a egalităţii
11 Imperativul asistenţei medicale
12 Înfruntarea inegalităţii
13 Conştiinţa unui liberal
Note
Mulţumiri

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Paul Krugman

Bookmark and Share

Autori: Paul Krugman | Editura: Publica | Anul aparitiei: 2010 | Numar de pagini: 328 | Categorie: Economie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Bazele microeconomiei intreprinderii

Pret: 21,50 RON
Pret: 19,35 RON
-10%

Radu Vranceanu

Bazele microeconomiei intreprinderii

Traducere de Alexandru Bartic Acest manual propune o analiza a strategiilor intreprinderilor, facind apel cu precadere la teorii care si-au dovedit valoarea si a caror utilitate este pe deplin recunoscuta. Textul combina claritatea rationamentului neoclasic si intuitia, folosindu-se de numeroase exemple. Aceste baze teoretice ii vor permite cititorului sa analizeze el insusi diferitele situatii concrete cu care va fi confruntat si vor servi ca suport in abordarea altor domenii circumscrise economiei generale (economie publica, macroeconomie, economie internationala). Majoritatea metodelor prezentate in aceasta lucrare constituie, de asemenea, instrumente deosebit de utile si pentru alte discipline, precum finantele, strategia, marketingul sau resursele umane. Cuprins: Originea, natura si frontierele firmei contemporane

  

Plati internationale .

Pret: 16,60 RON
Pret: 14,94 RON
-10%

Edward G. Hinkelman

Plati internationale .

  

Finante europene.

Pret: 44,90 RON

Brezeanu Petre

Finante europene.

Lucrarea "Finante europene" se doreste o incercare temerara in domeniul aferent cu un impact major asupra cititorilor la scurt timp dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark