Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Dimineata Magicienilor.

Descriere: Cartea rezuma cinci ani de cercetari in toate sectoarele cunoasterii, la granita dintre stiinta si traditie. Fizica, biologia, matematica, in cele mai avansate parti ale lor, se incruciseaza astazi cu anumite date ale esoterismului, reintalnesc anumite viziuni ale cosmosului, ale raporturilor dintre energie si materie, redand viziuni ancestrale. In acest sens, cei preocupati de realitatile experientei launtrice merg in directia viitorului si-si strang mana viguros cu savantii de avangarda, ce pregatesc venirea unei lumi neavand nimic de-a face cu lumea de tranzitie greoaie in care mai vietuim inca pentru cateva ceasuri.
Louis Pauwels

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de L. Pauwels, J. Bergier

Bookmark and Share

Autori: L. Pauwels, J. Bergier | Editura: Nemira | Anul aparitiei: 2005 | Numar de pagini: 520 | Categorie: Stiinta  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Tipuri Mentale

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-20%

Daniel C. Dennett

Tipuri Mentale

Ce procese au loc in mintea noastra? Dar in "mintile" animalelor? La urma urmelor, ce deosebeste mintea omului de cea a unui animal evoluat? Ce rol are limbajul? Cum a aparut constiinta? Acestea sunt intrebarile pe care le pune Daniel C. Dennett, specialist in stiintele cognitive. Raspunsurile sale fac apel la paradigme mai vechi sau mai noi ale filozofiei, dar si la descoperiri recente din domeniul neuro-biologiei sau al inteligentei artificiale.

  

Zidul si iedera

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Mircea Malita

Zidul si iedera

„Cartea sa este, pentru a pastra unul din proprii termeni, un refuz al entropiei , al dezordinii si neantizarii. Prin conturarea unui profil spiritual al civilizatiilor, prin afirmarea unei semnificatii superioare a evolutiei dominante de adevarul stiintelor, prin efortul de a defini fiinta umana ca homo faber , având vocatia cosmicizarii, volumul Zidul si iedera este comparabil într-o anumita privinta cu alta piatra a gândirii constructive contemporane, L’Homme et sa decouverte a lui Teilhard de Chardin. Si adoptând o formula a gânditorului scientist francez se poate spune ca si pentru Mircea Malita lumea cade înainte si în sus spre spiritual ”. Paul Dugneanu („O geografie sprituala”-Luceafarul, 21 mai 1977)

  

Textura realitatii

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

David Deutsch

Textura realitatii

Textura realitatii reprezinta acea structura teoretica intelectiv pipaibila a cunoasterii care raspunde simtului tactil al ratiunii, denumit explicatie, singura în stare sa confere actului cunoasterii virtutea întelegerii. Lucrarea de fata vorbeste despre cât din structura intima a realitatii pot sa explice cele mai rafinate teorii existente la ora actuala, si anume: 1 – interpretarea Everett a lumilor multiple (Multiversul); 2 – teoria evolutionista (Darwin / Dawkins); 3 – computabilitatea cuantica; 4 – teoria cunoasterii a lui K. Popper. Proiectând binomul explicatie-întelegere la rangul de motor euristic al cunoasterii, autorul, prin discursul sau, confera demnitate demiurgica prefacerii posibilului într-o noua realitate, fascinându-ne, ca cititori, prin viziunea grandioasa a unui Univers dominat de firescul supravietuirii prin cunoastere.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark