Pret: 40,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Drept procesual penal Conform noului Cod de procedura penala. Vol. I

Descriere: Lucrarea Drept procesual penal. Volumul I se adreseaza, in egala masura, studentilor din cadrul programului de studii universitare de licenta de la specializarile Drept si Ordine si siguranta publica din Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, precum si studentilor altor facultati de stiinte juridice.

Intrucat actualul Cod de procedura penala, care a intrat in vigoare la 1 februarie 2014, aduce modificari substantiale in privinta tuturor institutiilor de drept procesual penal, cursul universitar de fata este actualizat, cuprinzand o prezentare a principalelor institutii de drept procesual penal care fac obiectul reglementarii noii legislatii procesual penale: Legea nr. 135/2010 (Codul de procedura penala) si Legea nr. 255/2013 (Legea pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala).

Structurat in conformitate cu prevederile Partii generale a actualului Cod de procedura penala, acest curs analizeaza principalele institutii de drept procesual penal cu aplicabilitate in intreaga desfasurare a procesului penal: principii, actiuni, participanti (inclusiv competenta organelor judiciare), probe, mijloace de proba si procedee probatorii, masuri procesuale, acte procesuale si procedurale comune. De asemenea, lucrarea face referire si la aspecte de practica judiciara (decizii ale Curtii Constitutionale, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in solutionarea unor recursuri in interesul legii, jurisprudenta CEDO), fiind elaborata prin luarea in considerare a celor mai recente acte normative care au adus modificari si completari Codului de procedura penala: O.U.G. nr. 3/2014 si O.U.G. nr. 82/2014.

In concluzie, autoarea isi doreste sa puna la dispozitia studentilor un curs universitar bine sistematizat si suficient de explicit, care sa se constituie intr-un instrument util atat pentru dobandirea de competente, cat si pentru pregatirea in vederea sustinerii examenelor de promovare de pe parcursul programului de studii si a examenului de licenta.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Anca-Lelia Lorincz

Bookmark and Share

Autori: Anca-Lelia Lorincz | Editura: Universul Juridic | Anul aparitiei: 2015 | ISBN: 978-606-673-558-2 | Numar de pagini: 348 | Categorie: Drept  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Tratat de drept al proprietatii

Pret: 89,90 RON

Macovei Ioan

Tratat de drept al proprietatii intelectuale.

Structura logică şi coerentă a cărţii îmbină problemele de ordin teoretic cu cele practice, în concordanţă cu reglementările incidente în materie. Elementele de noutate sunt relevante sub aspectul formei de prezentare şi conţinutului lucrării. Problematica abordată permite o imagine de ansamblu a instituţiilor juridice ale creaţiei intelectuale. Elaborată ca un instrument de lucru, într-un domeniu actual, dar controversat, cartea contribuie la aprofundarea cunoştinţelor despre dreptul proprietăţii intelectuale.

  

Drept procesual penal. Partea generala

Pret: 40,00 RON

Mihai Olariu, Catalin Marin

Drept procesual penal. Partea generala Curs universitar

Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala la data de 1 februarie 2014 a marcat momentul unei reforme procedurale de amploare in sistemul de drept roman in acord cu standardele europene in materia protectiei drepturilor omului, dar si cu ultimele evolutii normative in materia procedurilor penale in statele membre ale Uniunii Europene. Practica judiciara din ultimul an a facut fata cu succes provocarilor noilor institutii procedurale si restructurarii logicii procesului penal. Nu acelasi lucru am putea spune ca s-a intamplat si in materia doctrinei de drept procesual penal, unde, spre deosebire de doctrina dedicata dreptului penal substantial, numarul de lucrari de referinta a fost extrem de redus. Prezenta aparitie editoriala vine astfel sa completeze peisajul editorial in materia procedurii penale si se dovedeste a fi nu doar un curs universitar, ci si un veritabil ghid pentru practicieni in interpretarea si aplicarea dispozitiilor noului Cod de procedura penala. Elaborata de un cadru universitar cu o vasta experienta lucrarea pastreaza si valente practice (autorii fiind deopotriva si avocati) absolut necesare in procesul de intelegere a noii logici a procesului ...

  

Pachet Bazele dreptului civil.

Pret: 676,01 RON

Pachet Bazele dreptului civil.

Până în prezent au apărut volumele I, III, IV şi V.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark