Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Eu sunt Acela - Nisargadatta Maharaj

Descriere: Nisargadatta Maharaj, considerat astazi unul din marii intelepti ai veacului, iar cartea sa, Eu sunt Acela, o adevarata Biblie a secolului XX, a trait o viata obisnuita, pana la varsta mijlocie, fara nici cel mai mic semn al sfinteniei ce avea sa urmeze.

Intalnirea cu Sri Siddharameshwar Maharaj, maestrul spiritual al sectei hinduse Navnath Sampradaya s-a dovedit a fi punctul de cotitura al vietii lui. Gurul i-a dat o mantra si instructiuni pentru meditatie. Dupa aceea a inceput sa aiba viziuni si uneori cadea in transe. Ceva a explodat inauntrul lui, dand nastere unei constiinte cosmice, unui simtamant al vietii eterne.

In 1937, dupa ce a trecut dincolo de ideea "eu sunt trupul", el a dobandit o stare mentala atat de vie, atat de pasnica si de glorioasa, incat totul i s-a parut a fi lipsit de valoare in comparatie cu ea: a atins Realizarea de sine.

In perioada cuprinsa intre 1938 si1981, anul stingerii sale din viata, Sri Nisargadatta s-a intretinut cu numerosi vizitatori din India sau din diverse parti ale lumii aflati in cautarea unui autentic indrumator spiritual. Cu toate ca Maestrul nu avea educatie, conversatia lui era iluminata intr-un grad extraordinar. Dialogurile purtate cu aceste prilejuri au fost adunate in volumul de fata.

*

"Ce este rau in cautarea mintii dupa placut si in eschivarea ei de la neplacut ? Intre malurile durerii si placerii curge raul vietii. Numai cand mintea refuza sa curga odata cu viata si se poticneste de maluri, ea devine o problema. Prin curgere odata cu viata eu inteleg acceptare - lasand sa vina ce vine si sa treaca ce trece. Nu dori, nu te teme, observa actualul asa cum este si atunci cand se intampla, caci tu nu esti ceea ce se intampla, ci esti cel caruia i se intampla. In ultima instanta, tu nu esti nici macar observatorul. Tu esti potentialitatea ultima a carei manifestare si expresie este constiinta atotcuprinzatoare".

*

"Refuza toate gandurile cu exceptia unuia: gandul "eu sunt". Mintea se va revolta la inceput, dar cu rabdare si perseverenta ea va ceda si va ramane linistita. Odata ce vei fi linistit, lucrurile vor incepe sa se intample spontan si intru totul natural, fara nici o interventie din partea ta".

*

"Invata sa traiesti fara a te preocupa de tine insuti. Pentru aceasta, trebuie sa afli ca fiinta ta autentica este nesupusa, neinfricata, mereu biruitoare. O data ce stii cu certitudine absoluta ca nimic nu te poate tulbura in afara de propria ta imaginatie, ajungi sa nu mai tii seama de dorintele si fricile tale, de conceptele si ideile tale si sa traiesti numai si numai prin adevar".

*Valentin Protopopescu, realizator emisiune "Texte si Pretexte", Radio Romania Cultural

CUPRINS

In loc de introducere 7

Nota traducatorului 10

1. Senzatia de "eu sunt" 13

2. Obsesia trupului 15

3. Prezentul viu 17

4. Lumea reala este dincolo de minte 20

5. Ceea ce se naste trebuie sa moara 22

6. Meditatia 24

7. Mintea 25

8. Sinele se afla dincolo de minte 28

9. Raspunsurile memoriei 32

10. Observarea 34

11. Constienta si constiinta 36

12. Persoana nu este realitatea 38

13. Supremul, mintea si corpul 41

14. Aparentele si realitatea 46

15. Jnaninul 51

16. Starea fara dorinta, cea mai inalta beatitudine 54

17. Eternul prezent 59

18. Ca sa cunosti ceea ce esti, afla ceea ce nu esti 61

19. Realitatea se afla in obiectivitate 65

20. Supremul este dincolo de toate 68

21. Cine sunt eu? 73

22. Viata este iubire, iubirea este viata 78

23. Discriminarea duce la detasare 82

24. Dumnezeu este atot-fauritor, jnaninul este nonfauritor 88

25. Agata‑te de "eu sunt" 93

26. Personalitatea, un obstacol 99

27. Ceea ce este fara inceput, incepe pentru totdeauna 104

28. Toata suferinta se naste din dorinta 109

29. Trairea este singurul scop al vietii 112

30. Tu esti liber acum 118

31. Nu subevalua atentia 122

32. Viata este maestrul suprem 126

33. Totul se intampla de la sine 131

34. Mintea este nelinistea insasi 139

35. Cel mai mare maestru este sinele launtric 145

36. Uciderea il raneste pe ucigas, nu pe cel ucis 151

37. Dincolo de placere si de durere e beatitudine 157

38. Practica spirituala inseamna vointa afirmata si reafirmata cu putere 163

39. Prin sine insusi nimic nu are existenta 170

40. Numai sinele este real 174

41. Dezvolta atitudinea de martor 178

42. Realitatea nu poate fi exprimata 181

43. Ignoranta poate fi recunoscuta, jnana nu 187

44. Numai "eu sunt" e adevarat, restul este deductie &

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Nisargadatta Maharaj

Bookmark and Share

Autori: Nisargadatta Maharaj | Editura: Herald | Anul aparitiei: 2013 | ISBN: 978-973-111-373-9 | Numar de pagini: 512 | Categorie: Religie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Evanghelia pierduta a lui Iuda.Despre

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-15%

Bart D. Erhman

Evanghelia pierduta a lui Iuda.Despre tradator si tradare dintr-o noua perspectiva.

„Evanghelia pierduta a lui Iuda e o carte slefuita ca o bijuterie. Inteligenta, vie, accesibila oricui, ea ofera o perspectiva stralucita asupra cercetarii stiintifice a uneia dintre cele mai surprinzatoare evanghelii din lumea Bisericii timpurii. Este o lectura obligatorie pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre Iuda si Evanghelia lui Iuda." (Profesor Marvin Meyer, Catedra de studii crestine, Chapman University)

  

Esenta doctrinei buddhiste - Gonsar

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Gonsar Rinpoche

Esenta doctrinei buddhiste - Gonsar Rinpoche

n Esenta reunita, un text de maxima lapidaritate, Venerabilul Pabongka Rinpoche ofera toate indrumarile necesare pentru parcurgerea caii spre trezie si dobandirea Iluminarii. Maestrul Gonsar Rinpoche a comentat in detaliu aceste invataturi in cadrul unui curs din vara lui 2002, la Leysin (Elvetia). Conferintele tinute cu acea ocazie au fost stranse in volumul de fata, intitulat Esenta doctrinei buddhiste. Cu o verva si o claritate incomparabile, el a stiut sa puna in valoare profunzimea invataturii maestrului Pabongka, textul-sursa devenind astfel accesibil oricui. Gasim aici sfaturi simple si precise care, practicate cu sinceritate, zel si entuziasm, devin cheia care permite deschiderea usii eliberarii. Contextul in care a fost redactat este simplu: unul dintre discipoli i-a cerut intr-o zi Maestrului Pabongka sa-i dea un sfat foarte concis pe care sa-l poata aplica in viata de zi cu zi si care sa dea rezultate eficiente. Maestrul ii indeplini dorinta raspunzandu-i printr-un text lapidar, Esenta reunita. Acesta este de fapt rezumatul altei carti foarte cunoscute si traduse in diferite limbi, intitulata Eliberarea in causul mainilor, o invatatura si un rezumat amanuntit al ...

  

PARTEA DIAVOLULUI

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Denis de Rougemont

PARTEA DIAVOLULUI

O dramatica meditatie sub semnul luciditatii, o invitatie la o dezbatere mereu actuala, intr-o lume cum e cea a noastra, azi, in care "micile rele" si Raul ne sunt deopotriva - fara iluzii - consubstantial prezente. "Unul dintre motivele pentru care treburile merg tot mai rau in lume este faptul ca ne e frica sa privim in fata adevaratele cauze ale raului. Credem in nenumarate mici rele, ne e teama de nenumarate primejdii, dar am incetat sa mai credem in Rau si sa ne mai fie frica de adevarata Primejdie. [...] Identificarea Dusmanului, masurarea fortei lui, aceasta este tema acestei mici carti. [...] Diavolul este antimodelul prin excelenta, esenta sa fiind tocmai deghizarea, uzurparea aparentelor, fortarea nerusinata sau subtila a nuantelor - pe scurt, arta de a face formele sa minta." (Denis de Rougemont)

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark