Pret: 27,00 RON
Pret: 22,95 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-15%
Franţa, hegemonie sau declin?

Descriere: În urma semnalului de alarmă tras de istorici şi publicişti francezi, potrivit cărora Franţa s-ar afla în declin, Lucian Boia supune afirmaţia unei analize istorice riguroase, întinsă pe câteva secole din istoria atât de bogată a „surorii noastre de gintă latină".
Cercetând o multitudine de evenimente, de serii statistice revelatoare sau de aspecte semnificative ale peisajului cultural din Franţa, Lucian Boia scoate în evidenţă câteva constante ale drumului parcurs de la statutul de naţiune hegemonică a Europei la cel de putere de rang secund ocupat astăzi. Răspunzător de acest declin ar fi, potrivit autorului, un complex de cauze, între care tendinţa spre conservatorism social şi economic, pe care nici măcar Revoluţia n-a reuşit s-o schimbe, şi îndeosebi declinul demografic, început încă în secolul al XVIII-lea şi accentuat până într-o perioadă recentă, revirimentul actual venind cam târziu. Istoricul nu ezită să ducă analiza până în zilele noastre, încercând să facă o adevarată istorie a prezentului, în care, fără să formuleze predicţii, sondează avantajele potenţiale ale Franţei în contextul actualei crize economice internaţionale şi al mondializarii.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Lucian Boia

Bookmark and Share

Autori: Lucian Boia | Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2010 | ISBN: 978-973-50-3534-1 | Categorie: Secolele 18-20  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

MAREA BRITANIE: POLITICA EXTERNA SI

Pret: 10,00 RON

Trad. CEAUSU Simona, FARMER Alan

MAREA BRITANIE: POLITICA EXTERNA SI COLONIALA, 1919-1939

Lucrarea se concentreaza asupra analizei cailor principale ale evolutiei politicii externe britanice ?n perioada interbelica, acordand o atentie deosebita relatiei din anii`30 cu Germania si analizei asupra atitudinii de conciliere promovate de Marea Britanie ?n aceasta directie. In plus, cartea aduce in discutie si problema relatiilor Marii Britanii cu dominioanele sale, India si restul imperiului colonial. Analiza propusa se bazeaza pe surse istorice contemporane si este sustinuta de un bogat material cartografic si de numeroase tabele sintetice.

  

Aurel Decei sau destinul disperarii

Pret: 17,00 RON
Pret: 13,60 RON
  

Resurse energetice. Crize, conflicte

Pret: 11,00 RON

Cristian Băhnăreanu

Resurse energetice. Crize, conflicte

Pe lângă ameninţările politico-militare explicite la adresa securităţii internaţionale, în ultimii ani se discută şi despre ameninţări provocate de consumul intensiv de resurse naturale. Sentimentele de teamă la nivel global au fost alimentate de expansiunea galopantă a producţiei, a creditului şi a consumului în Occident şi de ascensiunea fulminantă a economiilor cu dinamică mare de dezvoltare.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark