Pret: 59,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

GENIUL ECONOMIC

Descriere: O istorie a gândirii economice moderne şi o colecţie de biografii atent reconstituite ale celor mai de seamă teoreticieni ai acestui domeniu: Marx şi Schumpeter, Keynes şi Hayek, Irving Fisher şi Milton Friedman, Paul Samuelson şi Amartya Sen etc. Printre problemele abordate se află şi următoarele: Este oare sărăcia o calamitate inevitabilă pentru majoritatea oamenilor? Este preferabilă planificarea economiei sau eliberarea acesteia de orice restricţii, cu riscul generării nedreptăţii? Cum pot fi evitate crizele economice, foametea, războaiele? Cine ar trebui să decidă sensul activităţii economice? Care este cea mai potrivită soluţie pentru bunăstarea tuturor naţiunilor?
Cartea analizează în detaliu contextul social, politic şi economic în care au trăit gânditorii amintiţi, conturând o perspectivă mai largă pentru discutarea teoriilor economice ale acestora. De pildă, sunt tratate pe larg situaţia socio-economică a Angliei industriale şi a Austriei din vremea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi consecinţele celor două războaie mondiale asupra ţărilor implicate în aceste conflicte. Sunt analizate cauzele economice ale foametei, sărăciei şi conflictelor armate, valenţele planificării economice, ale redistribuirii, dar şi ale liberalizării pieţei, precum şi punctele tari şi cele slabe ale principalelor teorii economice formulate începând cu secolul al XIX-lea: socialismul/comunismul şi liberalismul.
De asemenea, autoarea acestei istorii a economiei descrie pe larg şi apariţia primelor think-tank-uri şi a principalelor instituţii economice moderne (cum ar fi Rezerva Federală în SUA), pledând în general pentru importanţa adoptării deciziilor economice pe baze raţionale, prin teoretizări şi experimente, prin analizarea crizelor şi a fenomenelor extreme (inflaţie, deflaţie, sărăcie, foamete, faliment) şi prin consultarea unui grup cât mai mare de experţi în diferite domenii (sociologie, economie, politică, educaţie, cultură, servicii medicale etc.)
Lucrarea conţine şi 35 de fotografii, conţinând în special portretele gânditorilor analizaţi: Jane Austen, Charles Dickens, Henry Mayhew, Friedrich Engels, Karl Marx, Alfred Marshall, Mary Paley, Beatrice Potter/Webb, Joseph Chamberlain, Sydney Webb, Winston Churchill, Irving Fischer, Joseph Schumpeter, Friedrich von Hayek, John Maynard Keynes, Joan Robinson, Richard Kahn, Milton Friedman, Paul Anthony Samuleson, Amartya Sen.
După succesul obţinut cu O minte sclipitoare (A Beautiful Mind, 1998), Sylvia Nasar continuă seria de restituiri biografice recompunând viaţa şi epoca în care au gândit şi activat părinţii teoriilor economice care ne influenţează încă destinul.
Geniul economic este o veritabilă epopee a gândirii economice moderne, pledând pentru analizarea crizelor şi a conflictelor economice în contextul mai larg care le generează şi exprimând convingerea autoarei, Slylvia Nasar, în puterea oamenilor de a-şi determina singuri destinul economic.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Sylvia Nasar

Bookmark and Share

Autori: Sylvia Nasar | Editura: All | Anul aparitiei: 2014 | ISBN: 978-606-587-180-9 | Numar de pagini: 496 | Categorie: Business, economie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

MANUAL DE BRANDING PERSONAL

Pret: 39,00 RON

DAN SCHAWBEL

MANUAL DE BRANDING PERSONAL

Imaginea pe care o ai, abilitatile pe care le-ai dobandit si reputatia transmit celor din jur o poveste. A ta personala. Care este brandul tau? Cum te percep colegii? Dar sefii sau partenerii de afaceri? Cum sa iti construiesti un brand personal care sa iti puna in evidenta punctele forte si unicitatea, sa te ajute sa fii remarcat si sa transmiti in exterior ceea ce stii ca te reprezinta? Dan Schwabel iti raspunde la toate aceste intrebari si iti arata cum sa ajungi sa fii indispensabil. Te invata cum sa te promovezi si sa te pui permanent intr-o lumina cat mai buna, astfel incat brandul personal sa reprezinte o garantie a calitatii tuturor proiectelor in care esti implicat. Brandingul personal a devenit esential in conditiile in care totul in jurul nostru se schimba cu o viteza uluitoare, in special pe plan profesional. Tocmai de aceea, fii atat de bun incat ceilalti sa nu te poata ignora! „In aceasta carte remarcabila, Dan Schawbel iti ofera toate resursele, sfaturile si inspiratia de care ai nevoie pentru a prelua controlul asupra propriei cariere si a avea succes la locul de munca. Citeste-o daca vrei sa-ti implinesti visurile si sa te si distrezi in timp ce o ...

  

Barack Obama. O alegere istorică

Pret: 9,53 RON
Pret: 8,58 RON
  

Simţul stilului Ghid de scriere pentru

Pret: 49,00 RON

STEVEN PINKER

Simţul stilului Ghid de scriere pentru oamenii inteligenţi din secolul 21

În această carte distractivă și instructivă, Pinker regândește ghidul de utilizare a limbii în funcție de exigențele secolului XXI. În loc să deplângă declinul acesteia, să ne plictisească cu poveștile despre lucrurile care îl scot din sărite sau să recicleze edicte false din manualele de acum o sută de ani, Pinker aplică observații pătrunzătoare din științele limbajului și ale minții, provocându-ne să creăm o proză clară, coerentă și elegantă. Cartea este plină de exemple de proză modernă nemaipomenită sau, dimpotrivă, înfiorătoare și, evitând tonul mustrător și gusturile spartane ale manualelor clasice, ne arată modul în care arta scrierii poate fi o formă de măiestrie delectabilă și un subiect intelectual fascinant, de sine stătător. Simțul stilului se adresează scriitorilor de toate felurile și cititorilor interesați de litere și literatură și curioși cu privire la modurile în care științele minții pot ilumina felul în care limba funcționează cel mai bine. O lucrare nemaipomenită! Doar Steven Pinker ar fi putut scrie această carte minunată și slavă cerului că a făcut-o. „Scrisul de calitate ...

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark