Pret: 38,48 RON
Pret: 34,63 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-10%
Guvernati si guvernanti. Scrisori catre putere 1945-1965

Descriere: Volum aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc

Scrisori ale oamenilor obisnuiti, anonime, denunturi, adeziuni ale intelectualilor, contestatii ale membrilor de partid exclusi, marginalizati, arestati, corespondenta elitei comuniste, scrisori de vacanta ale liderilor partidului… O multitudine de surse, care ne introduc in universul intim al relatiei dintre putere si societate, reunite intr-un volum ce reprezinta un demers inedit in peisajul cercetarii istorice actuale. Daca scrisorile din perioada 1945-1947 reflecta schimbarea climatului politic, precum si traumele rezultate in urma razboiului si a campaniilor de epurare, cele adresate puterii dupa instaurarea regimului de democratie populara dezvaluie realitatile crude cu care societatea a fost nevoita sa se acomodeze.
Istorii personale, destine frinte, compromisuri, rezistenta, adaptare, tristeti, furii, nedumeriri, sarcasme, toate acestea se regasesc in Scrisorile catre putere si spun altfel povestea societatii romanesti in comunism.


Bookmark and Share

Autori: Mioara Anton, Laurentiu Constantiniu | Editura: Polirom | Anul aparitiei: 2014 | ISBN: 978-973-46-4289-2 | Numar de pagini: 448 | Categorie: Comunism  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Ordinea mondială după leninism .

Pret: 26,97 RON
Pret: 21,58 RON
-20%

Vladimir Tismăneanu

Ordinea mondială după leninism .

„Opera lui Kenneth Jowitt reprezintă una dintre cele mai importante contribuţii la înţelegerea comunismului şi a postcomunismului. Jowitt se numără printre puţinii specialişti care au înţeles cu exactitate originalitatea fenomenului global leninist şi în primul rând rolul partidului de avangardă ca substitut pentru universul carismatic tradiţional în vremuri de profundă criză culturală şi morală. În acelaşi timp, scrierile lui Kenneth Jowitt au influenţat fundamental analiza experienţei comuniste din România şi din alte state sovietizate. Propria mea evoluţie ştiinţifică americană a beneficiat de sprijinul generos, constant şi entuziast al profesorului Universităţii California din Berkeley. Volumul de faţă este un omagiu binevenit pentru unul dintre cei mai influenţi politologi ai timpurilor noastre.“ Vladimir Tismăneanu „Ordinea mondială după leninism este un eveniment editorial. Pe de o parte, acesta este un veritabil manual de politologie comparată, care însă beneficiază şi de un fundament inter-disciplinar solid. Pe de altă parte, este prima publicaţie în limba română care îl prezintă comprehensiv pe Kenneth ...

  

Istoria ilustrata a comunismului.

Pret: 55,00 RON
Pret: 44,00 RON
-20%

Marcello Flores

Istoria ilustrata a comunismului.

Comunismul este o experienţă esenţială a istoriei secolului XX. Rădăcinile sale istorice şi primele încercări de organizare datează din secolul XIX, fiind o mişcare revoluţionară şi o chemare utopică la egalitarism. A fost un mit, o speranţă capabilă să mobilizeze milioane de oameni, dar şi o ameninţare, şi un coşmar pentru o mare parte a lumii. Caracterul contradictoriu al experienţei comuniste, pus în lumină de această carte, trebuie privit diacronic prin prisma principalelor eve nimente pe care le-a condiţionat în mare măsură, dar de către care a fost modificat într-un grad la fel de semnificativ.

  

Ceausescu La Putere

Pret: 24,00 RON
Pret: 19,20 RON
-20%

Pierre Du Bois

Ceausescu La Putere

Cartea de fata este o incursiune temerara în istoria comunismului românesc, cu un accent special asupra unuia dintre episoadele cele mai tulburi si controversate. Regretatul profesor Pierre du Bois, reputat politolog elvetian, specializat în relatii internationale, a dorit sa cerceteze si sa înteleaga un moment crucial din dinamica interna a dictaturii neclintit staliniste de la Bucuresti - lupta pentru succesiunea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si modalitatile prin care cel mai tânar membru al Biroului Politic al CC al PMR, secretarul cu cadrele, Nicolae Ceausescu, a reusit sa acapareze puterea absoluta. Radacinile de familie ale autorului au jucat fireste un rol în decizia de a porni aceasta fascinanta investigatie privind universul de intrigi si manipulari care explica cum se structureaza relatiile de putere în asemenea momente de criza.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark