Pret: 35,00 RON
Pret: 28,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
Huliganii- H

Descriere: Cand apare, in 1935, romanul "Huliganii", succesul lui imediat se datoreaza nu doar numelui deja consacrat al lui Mircea Eliade, ci, mai ales, freneziei cu care tanara generatie s-a recunoscut in personajele sale.Rupand cu toate tabuurile unei societati desuete, tinerii sunt in cautarea unui fel de-a fi care sa-i exprime. "Exista un singur debut fertil in viata: experienta huliganica", spune unul dintre personaje. "Sa nu respecti nimic, sa nu crezi decit in tine, in tineretea ta, in biologia ta daca vrei..." In nesfirsite controverse si conflicte tot mai violente, intre erotism, idei abstracte si obsesia actiunii, se joaca drama unei generatii ai carei huligani aveau sa sfirseasca prin a insangera Romania.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Mircea Eliade

Bookmark and Share

Autori: Mircea Eliade | Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2008 | ISBN: 978-973-50-2009-5 | Numar de pagini: 380 | Categorie: Autori clasici romani  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Întâlnire cu un necunoscut

Pret: 49,90 RON
Pret: 39,92 RON
-20%

Constantin Noica, Petre Ispirescu Lectura: Gabriel Liiceanu

Întâlnire cu un necunoscut

O carte cu două personaje: un cunoscut şi un necunoscut, care se întâlnesc şi se înfruntă. Cunoscutul e Gabriel Liiceanu, în ipostaza lui de persoană publică. Necunoscutul e Gabriel Liiceanu, în ipostaza lui de om pur şi simplu. El e personajul principal al cărţii: omul cu tainele şi spaimele lui, acela pe care orice scriitor adevărat caută să-l descopere odată cu fiecare nouă pagină. Cine sunt eu? Aceasta e întrebarea. Răspunsul e de căutat în însemnările care, deşi par legate de o zi sau de alta, au crescut, de fapt, dintr-o viaţă întreagă. Din întâlnirea celor două personaje cu cititorul – şi el un necunoscut – ia naştere imprevizibilul acestor pagini. Din forţa lor confesivă – tensiunea lor. Dacă aţi apucat cândva să deschideţi „uşa interzisă“, urmarea este că aveţi acum, iată, o „întâlnire cu un necunoscut“.

  

Maidanul cu dragoste

Pret: 13,90 RON
Pret: 12,51 RON
-10%

G. M. -Zamfirescu

Maidanul cu dragoste

„Dragoste simoarte, altceva nu exista pe lume!” ii spune la un moment dat, intr-o scenasimbolica, Fane, fostul puscarias, lui Ivan, fostul revolutionar. Intre acestedoua tensiuni se zbate toata lumea fara ideal a mahalalei care-si acceptadestinul fara revolta si fara lamentatii. In mahala se iubeste repede si semoare usor. Pe cat de fragila e viata, pe atat de cruda e moartea; oricine egata sa se sinucida din disperare sau sa omoare din furie, supus unei obscurefatalitati. Roman de mediu side atmosfera, populat cu personaje cat se poate de pitoresti, predispuse lapromiscuitate morala si conduse de o sexualitate primara, mixand permanentnostalgicul cu grotescul, idilicul cu misticul si patetismul cu sordidul, scrisin limbajul colorat de secol XIX, Maidanulcu dragoste este o tragica si triviala epopee balcanica suburbana, ivitadin confesiunea melancolica tarzie a unui Peter Pan de mahala. MARIUSCHIVU

  

Opere. Volumul IX. Publicistica

Pret: 82,00 RON
Pret: 65,60 RON
-20%

Tudor Arghezi

Opere. Volumul IX. Publicistica

Volumul IX din Opere de Tudor Arghezi reuneşte articolele publicate de autor în perioada 1941–1947, cu momentul pamfletului Baroane (1 octombrie 1943) şi cu primele zile ale R.P.R., când se profilează la orizont articolul Poezia putrefacţiei sau putrefacţia poeziei. Cercetarea şi utilizarea volumului este înlesnită de competentele Note bibliografice, precum şi de Indicele de nume.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark