Descriere: Filosofie orientală / Taoism
În 1988 a fost lansat cu mare succes documentarul Inelul de foc. Secvenţa cea mai tulburătoare din film este cea care prezintă un acupuncturist chinezo-javanez, care îşi demonstrează măiestria deplină pe care o are asupra fenomenului ch’i, sau bioenergiei, mai întâi generând un curent electric prin corpul său, pe care îl foloseşte pentru a vindeca o infecţie la ochi a cameramanului, apoi dă foc unui ziar, cu o flacără ce-i iese din mână. Inelul de foc a făcut mii de oameni să pornească în căutarea acestui om, John Chang, pentru a deveni elevii săi. Dintre mulţii occidentali care l-au abordat, John Chang a acceptat cinci ca ucenici. Kosta Danaos este al doilea dintre cei cinci.
În anii uceniciei sale cu John Chang, Danaos a văzut demonstraţii de pirokinezie, telekinezie, levitaţie, telepatie şi multe alte fenomene deosebite şi le-a şi practicat. A vorbit cu spiritele şi a adus mărturie despre viaţa de apoi. Cel mai important lucru este că el a aflat povestea lui John Chang, care este urmaşul direct al liniei înţeleptului Mo-Tzu, din secolul al cincilea î. Ch. şi care a fost cel mai mare rival al lui Confucius. Disciplina sa, numită Mo-Pai, este puţin cunoscută în Occident şi nu a făcut niciodată până acum subiectul unei cărţi. Acum, John Chang a decis să facă o punte între Orient şi Occident şi să permită publicarea unei cărţi care prezintă povestea vieţii lui, a învăţăturilor şi a puterilor sale.
Magul din Java este povestea uceniciei lui Kosta Danaos alături de John Chang – şi, în acelaşi timp, istoria disciplinei Mo-Pai, care, în ultimii 2000 de ani, şi-a ţinut secrete învăţăturile. Cartea include şi explicaţii ştiinţifice, bazate pe fizică, ale capacităţilor paranormale ale lui Chang, pe care noi, în Occident, le considerăm imposibile – capacităţi la care autorul a fost martor şi pe care le-a descris cu însufleţire. Magul din Java va grăbi cu siguranţă ceea ce ar putea foarte bine să devină cea mai mare revoluţie a secolului al XXI-lea – confirmarea şi studiul bioenergiei.
Autori: Kosta Danaos | Editura: For you | Categorie: Mister,stiinte oculte
Horia Al. Cabuti
Cartea tibetana a mortilor - Bardo Thodol
Cartea tibetana a mortilor (Bardo Thodol) este unul dintre textele fundamentale ale budismului tantric tibetan (Vajrayana), dar si al intregii spiritualitati a lumii. Tema cu care acest text ne confrunta este una extrem de sensibila pentru orice fiinta umana, subiect al unor perene framantari metafizice si – dupa cum vom vedea – chiar practice, oricat de neobisnuit ar suna. Daca tot restul de evenimente care se succed in viata unui om se afla sub pecetea relativitatii, fenomenul mortii este cert si inevitabil. Marile traditii spirituale ale lumii s-au ocupat în mod firesc de aceasta tema. Avem o carte crestina a mortii, una egipteana s.a.m.d. Lucrarea de fata este unul dintre aceste manuale despre „modul de a muri”, probabil cel mai notoriu, structurat sub forma unor texte foarte puternice, care se citesc muribundului si mai apoi defunctului, cu scopul de a-i ghida principiul constient prin tot acest proces, usurandu-i „navigatia” si alegerile la care este permanent supus în ceea ce numim uzual „lumea de dincolo”. O lectura captivanta, terifianta pe alocuri, care insa in final ne transmite un mesaj luminos legat de perenitatea vietii. * „Bardo ...
Stefan Erdman
Chivotul legii - dosare secrete
Chivotul legii (dosare secrete) - Noi toti suntem in cele din urma condusi catre adevarul pentru care suntem pregatiti! Din cuprins: Atlantida n-a incetat sa existe. Marturii si legende despre Chivot. Chivotul si Graal-ul. Secretul pietrelor sfinte. Mesajul templierilor - cunoasterea Chivotului. Legaturi intre Area 51 si Montauk. Experimentul Philadelphia. Ideologia oculta a organizatiilor secrete germane. Capetele de cristal din Interlaken. Ultima Thule si Hiperboreea. Adevarul de azi este adesea eroarea de maine!
TAMENAGA SHUNSUI
In Japonia, razbunarea istorica a roninilor seniorului Asano Takumi-no-kami Naganori din timpul shogunatului lui Toku-ga-wa Tsunayoshi a dat nastere unei adevarate materii narative, pe numele sau Chushingura. Epopeea celor patruzeci si sapte de ronini a facut obiectul mai multor romane, a intrat in repertoriul teatrului de papusi traditional bunraku si a teatrului-dans kabuki, a cunoscut numeroase productii cinematografice si ecranizari pentru televiziune, ceea ce face din Chushingura una dintre cele mai iubite si vii povesti japoneze. Faptele istorice eternizate de extraordinara vitalitate a acestei povesti sunt urmatoarele: in anul 1701 shogunul il insarcineaza pe nobilul (daimyo) de Ako, Asano Naganori sa se ocupe de primirea unor trimisi imperiali din Kyoto, in timp ce maestrul de ceremonii (kOke) al shogunului, pe nume Kira KOzuke-no-suke Yoshinaka, primeste sarcina sa-l indrume in chestiuni de eticheta. In mod inexplicabil, chiar in ziua receptiei din castelul din Yedo, daimyo de Ako isi scoate sabia si incearca sa-l ucida pe Kira. Dupa acest acces de furie, a carui pricina se presupune ca ar fi fost o insulta din partea maestrului de ceremonii, este condamnat la moarte ...