Mintea umana: cinci ipostaze pentru viitor

Descriere: Explorand relatia dintre dotarile mentale individuale si nevoile societatii dinamice in care traim, Howard Gardner - autorul teoriei inteligentelor multiple - propune o serie de solutii la care o scoala (de nivel preuniversitar sau universitar) orientata spre viitor poate recurge pentru a forma profesionisti de succes. Intr-un cadru mai larg, cartea ne invata cum sa ne folosim mintea pentru a aprofunda domeniile de cunoastere, valorile si atitudinile, in contextul unei lumi in care stiinta se dezvolta accelerat, lansand provocari nenumarate in sfera eticii, a corectitudinii politice si a ideologiei. In contextul crizei globale actuale, cartea capata noi valente, iar solutiile propuse apar ca fiind stringente pentru formarea profesionala a generatiilor viitorului - recent sau mai indepartat.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Howard Gardner

Autori: Howard Gardner | Editura: Sigma | Anul aparitiei: 2007 | Numar de pagini: 272 | Categorie: Stiinta  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Cum sa citesti psihicul prin atingere.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
  

Calatorind in 4 dimensiuni

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Robin Le Poidevin

Calatorind in 4 dimensiuni

Legatura intima între timp si sine este, cu siguranta, una din sursele fascinatiei pe care paradoxurile filosofice discutate în aceasta carte le exercita asupra noastra. O multime de alte probleme filosofice sunt influentate de perspectiva noastra asupra spatiului si timpului si nu cred ca este exagerat sa spunem ca aceste doua concepte se afla în chiar inima interogatiei metafizice. Deoarece cartea debuteaza cu întrebarea lui Kant „ce sunt spatiul si timpul“, cititorul se asteapta, pe buna dreptate, sa primeasca un raspuns. Cei ce doresc o fundamentare teoretica mai amanuntita, prezentari mai elaborate ale subiectului sau aparari mai transante ale unei anumite pozitii vor gasi câteva sugestii în sectiunea de la sfârsitul cartii. Am schitat câteva solutii posibile, dar ele nu sunt litera de evanghelie si as încuraja pe oricine sa trateze cu profunda suspiciune încercarile mele.

  

Universul -Discount 10%

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Dorling Kindersley

Universul -Discount 10%

O carte excepţională, o lucrare de referinţă de mari proporţii, cu o arie de cuprindere exhaustivă, care prezintă cosmosul în totalitatea sa. Poate că alte ghiduri vă descriu diferite aspecte ale spaţiului, dar acesta vă arată universul purtându-vă într-o incredibilă şi fascinantă călătorie prin Sistemul nostru Solar şi mult dincolo de el, spre infinitul plin de mistere al cerului înstelat. Universul explică forţele şi procesele care guvernează cosmosul şi înfăţişează planetele şi galaxiile. Veţi vedea naşterea stelelor şi prăbuşirea unor sori muribunzi, înainte de a călători mai departe catre spaţiile nelimitate ale lumii - o odisee de miliarde de ani şi de kilometri care ne poartă deopotrivă înapoi şi înainte în timp. De la quasari la comete, da la planete la supernove, de la roiuri de stele la galaxii şi găuri negre, acesta este ghidul ilustrat complet al măreţiei şi frumuseţii Universului, o carte pentru toată familia, care nu poate lipsi din biblioteca nimănui. Pret vechi: 159.99 RON