Pret: 25,00 RON
Pret: 20,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
MITOLOGIA STIINTIFICA A COMUNISMULUI

Descriere: Ce a urmarit comunismul? Nici mai mult, nici mai putin decat schimbarea lumii din temelii. Totul trebuia sa devina altfel: societatea, omul, natura... Constructie mitologica prin excelenta, insa o mitologie care (in spiritul secolului al XIX-iea care a generat-o) s-a dorit a fi stiinta, si numai stiinta, pana in cele mai mici detalii. Legile istoriei indeosebi (descoperite de Marx) pareau a fi marele aliat al comunismului: cum sa gresesti, cand istoria iti da dreptate? Meritul lui Lucian Boia este de a fi adunat pentru prima data diversele segmente ale imaginarului comunist, supunandu-le unei interpretari de ansamblu. Apare astfel, in intreaga sa splendoare, scaldat in umor negru, seducatorul si grotescul proiect, al carui rezultat a fost exact opusul viitorului radios pe care-l preconiza.
traducere de Lucian Boia

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Lucian Boia

Bookmark and Share

Autori: Lucian Boia | Editura: Humanitas | ISBN: 978-973-50-1139-0 | Categorie: Comunism  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Fantoma Lui Gheorghiu-Dej

Pret: 39,00 RON
Pret: 31,20 RON
-20%

Vladimir Tismaneanu

Fantoma Lui Gheorghiu-Dej

"Socând prin noutatea si prospetimea cu care investigheaza un spatiu al gândirii ce-i fusese sistematic interzis intelectualului român, analizele lui Vladimir Tismaneanu sunt exceptionale studii de filozofie politica. 'Fantoma lui Gheorghiu-Dej' este un posibil nucleu al unei întreprinderi mult mai vaste. Dar descoperim în ea, într-o veritabila mise-en-abîme, liniile de forta ale unui discurs care încearca sa coboare la radacina lucrurilor. Complicitatile vinovate, spaimele comune si complexele de inferioritate, împartasite de catre majoritatea membrilor elitei politice românesti postbelice, îsi gasesc explicatiile în abile coborâri în adâncimile, adeseori insondabile, ale unor spirite confiscate de magia neagra a comunismului. Volumul de fata poate fi citit si ca un tratat de demonologie politica." (Mircea Mihaies)

  

Ceausescu La Putere

Pret: 24,00 RON
Pret: 19,20 RON
-20%

Pierre Du Bois

Ceausescu La Putere

Cartea de fata este o incursiune temerara în istoria comunismului românesc, cu un accent special asupra unuia dintre episoadele cele mai tulburi si controversate. Regretatul profesor Pierre du Bois, reputat politolog elvetian, specializat în relatii internationale, a dorit sa cerceteze si sa înteleaga un moment crucial din dinamica interna a dictaturii neclintit staliniste de la Bucuresti - lupta pentru succesiunea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si modalitatile prin care cel mai tânar membru al Biroului Politic al CC al PMR, secretarul cu cadrele, Nicolae Ceausescu, a reusit sa acapareze puterea absoluta. Radacinile de familie ale autorului au jucat fireste un rol în decizia de a porni aceasta fascinanta investigatie privind universul de intrigi si manipulari care explica cum se structureaza relatiile de putere în asemenea momente de criza.

  

Perfectul acrobat. Leonte Rautu, mastile

Pret: 55,00 RON
Pret: 46,75 RON
-15%

Cristian Vasile, Vladimir Tismaneanu

Perfectul acrobat. Leonte Rautu, mastile raului.

„Vladimir Tismăneanu, pe lângă faptul că a cunoscut din interiorul unei ţări comuniste ce înseamnă comunismul în diferite feluri, de la diferite paliere, a avut apoi experienţa ideală pe care a luat-o în mediul academic american pentru a putea privi acest fenomen, simultan, cu familiaritate şi distanţă. Este, pesemne, cel mai calificat intelectual din lume în clipa de faţă pentru a vorbi despre comunismul românesc." (Gabriel Liiceanu)

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark