Pret: 33,70 RON
Pret: 26,96 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
ROMANIA, TARA DE FRONTIERA A EUROPEI

Descriere: Dupa ce a supus unei analize critice multiplele constructii ale istoriei nationale, Lucian Boia ofera acum propria sa interpretare a Romaniei. Din acest punct de vedere, Romania, tara de frontiera a Europei completeaza si intregeste demersul initiat in Istorie si mit in constiinta romaneasca: cele doua carti fac acum corp comun. Ce este Romania? Raspunsul nu poate fi gasit decat in istorie, intr-o istorie globala pe care Lucian Boia o construieste altfel decat o stim din istoriile traditionale de pana acum. El isi invita cititorul sa participe la o pasionanta explorare de-a lungul celor mai diverse itinerarii ale trecutului si prezentului, nelipsind nici incursiunile in Panteonul national sau o plimbare pe strazile Bucurestiului. O pondere semnificativa este acordata istoriei recente: comunismul si anii de dupa 1989. Din toate acestea se contureaza imaginea unei tari care este altfel decat celelalte si, mai ales, se desprinde o explicatie: de ce este Romania ceea ce este.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Lucian Boia

Bookmark and Share

Autori: Lucian Boia | Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2012 | ISBN: 978-973-50-1667-8 | Categorie: Istoria Romaniei  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Ferdinand I Intemeietorul Romaniei Mari

Pret: 38,00 RON
Pret: 30,40 RON
-20%

Eugen Wolbe

Ferdinand I Intemeietorul Romaniei Mari

Cu o nedreapta intarziere, publicul romanesc are acum prilejul sa ia cunostinta de cartea prof. dr. Eugen Wolbe, aparuta pentru prima oara in 1938, la o editura germana, dar scrisa fara indoiala mult mai devreme, probabil la inceputul anilor '20 ai secolului recent incheiat. Fara pretentia de exhaustivitate a unei monografii istorice, biografia lui Wolbe (ofiter al Ordinului "Steaua Romaniei" si apropiat familiei regale) prezinta publicului larg figura celui de-al doilea dintre regii Romaniei, creatorul Romaniei Mari. Biograful vorbeste atasant si accesibil despre copilaria lui Ferdinand, petrecuta la Sigmaringen, adolescenta de licean frumos la Dusseldorf si tanar militar la Kassel si Potsdam, in fine, despre studentia la Tubingen si Leipzig, infruntand alaturi de acesta vicisitudinile, adversitatile si marile indoieli morale, legate de intrarea Romaniei in razboi, rezolvate toate in favoarea poporului pe care fusese chemat sa-l conduca, asumandu-i in totalitate destinul.

  

Carol I al Romaniei (1866-1881)

Pret: 35,00 RON

Sorin Liviu Damean

Carol I al Romaniei (1866-1881)

Printr-o expunere sobra si echilibrata, bazindu-se pe un bogat material si pe documentele epocii, istoricul Sorin Liviu Damean ne prezinta prima parte a domniei lui Carol I, pina in momentul proclamarii Regatului, reliefind raportul complex existent intre societatea romineasca a vremii si domnitorul Carol I.

  

Bălcescu

Pret: 32,00 RON

Dan Berindei

Bălcescu

Apropiindu-se de figura lui Nicolae Bălcescu, pe care l-a considerat un caz singular între fruntaşii mişcării de la 1848, academicianul Dan Berindei realizează totodată şi o istorie a momentului 1848....

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark