Pret: 21,19 RON
Pret: 16,95 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

Descriere: „In urma cu cincizeci de ani, lagarul socialist a fost zguduit de cea mai mare rascoala antisovietica din istoria comunismului european: Revolutia din Ungaria. Ea a fost inceputul sangeros si totodata punctul culminant al unui proces lent, sinuos si convulsiv de emancipare incheiata cu caderea definitiva a ideocratiei de extrema stanga, in aceasta parte a globului, petrecuta la sfarsitul anului 1989. Cartea de fata contine o serie de contributii in masura sa ilustreze ideea ei fundamentala: eliberarea de comunism s-ar fi putut petrece asa cum au asteptat si sperat milioane de oameni din tarile cazute in robia lui, anume interventia salvatoare a americanilor, ori al treilea razboi mondial. Sfarsitul unui sistem totalitar prin esenta liberticid este intotdeauna precedat de eliberarea mintilor din mrejele iluziei totalitare, de revelarea adevarului hidos al crimei generalizate din spatele ei, de asumarea libertatii de catre cei care si-o sacrificasera mai intai benevol, intelectualii, ideologi si militanti.
De la Raportul secret al lui Hrusciov, recunoscand de la inaltimea tribunei oficiale crimele „tatucului Stalin“, pana la tancurile strivind pe strazile Budapestei pe cei ce refuzasera sa-i mai numeasca pe asasini salvatori, se da seama in paginile acestei carti de un intreg parcurs de constientizare lenta a adevarului.
O carte, speram, captivanta despre idei si despre sange. O carte, speram, instructiva despre ideile din care curge sange.
Un omagiu aniversar eroismului unui popor vecin, de pe urma caruia am beneficiat si noi.“


Bookmark and Share

Autori: Doina Jela ºi Vladimir Tismãneanu (coordonatori) | Editura: Curtea Veche | Anul aparitiei: 2006 | ISBN: 973-669-293-0 | Numar de pagini: 304 | Categorie: Comunism  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Carnavalul revolutiei: Europa Centrala,

Pret: 28,90 RON
Pret: 23,12 RON
-20%

Padraic Kenney

Carnavalul revolutiei: Europa Centrala, 1989

„Ideile sunt pentru obiecte ceea ce sunt constelatiile pentru stele.“ Walter BENJAMIN Intregul deceniu opt a fost marcat de framantari sociale in Polonia, Germania de Est, Cehoslovacia, Ungaria si Iugoslavia, care au dus in cele din urma la caderea comunismului in 1989. Central-europenii au militat in ultima decada a perioadei comuniste pentru drepturile si libertatile lor, prin toate canalele posibile: articole, manifeste, mitinguri, intruniri ecologiste. Cartea lui Padraic Kenney survoleaza activismul tinerilor jurnalisti, scriitori, sindicalisti sau simpli oameni care au iesit de nenumarate ori in strada pentru a lupta pentru drepturile lor. Cetateni traind intr-un regim comunist deposedant au gasit forta de a face necontenit brese in sistem, transgresand granitele, aruncand cu flori in politisti sau militand impotriva serviciului militar obligatoriu. Carnavalul revolutiilor este istoria scrisa de oamenii simpli care s-au revoltat impotriva comunismului an de an, pana cand regimul a dat in clocot, iar Zidul Berlinului s-a prabusit. O carte din care Romania este absenta, motivat. Padraic Kenney este profesor de istorie la Universitatea din Colorado. A ...

  

Ceausescu La Putere

Pret: 24,00 RON
Pret: 19,20 RON
-20%

Pierre Du Bois

Ceausescu La Putere

Cartea de fata este o incursiune temerara în istoria comunismului românesc, cu un accent special asupra unuia dintre episoadele cele mai tulburi si controversate. Regretatul profesor Pierre du Bois, reputat politolog elvetian, specializat în relatii internationale, a dorit sa cerceteze si sa înteleaga un moment crucial din dinamica interna a dictaturii neclintit staliniste de la Bucuresti - lupta pentru succesiunea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si modalitatile prin care cel mai tânar membru al Biroului Politic al CC al PMR, secretarul cu cadrele, Nicolae Ceausescu, a reusit sa acapareze puterea absoluta. Radacinile de familie ale autorului au jucat fireste un rol în decizia de a porni aceasta fascinanta investigatie privind universul de intrigi si manipulari care explica cum se structureaza relatiile de putere în asemenea momente de criza.

  

Istoria ilustrata a comunismului.

Pret: 55,00 RON
Pret: 44,00 RON
-20%

Marcello Flores

Istoria ilustrata a comunismului.

Comunismul este o experienţă esenţială a istoriei secolului XX. Rădăcinile sale istorice şi primele încercări de organizare datează din secolul XIX, fiind o mişcare revoluţionară şi o chemare utopică la egalitarism. A fost un mit, o speranţă capabilă să mobilizeze milioane de oameni, dar şi o ameninţare, şi un coşmar pentru o mare parte a lumii. Caracterul contradictoriu al experienţei comuniste, pus în lumină de această carte, trebuie privit diacronic prin prisma principalelor eve nimente pe care le-a condiţionat în mare măsură, dar de către care a fost modificat într-un grad la fel de semnificativ.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark