PENTRU INTREBARI : contact@karte.ro / 0726.301.760
Cautam orice carte in romana si engleza
Friedrich Nietzsche
Asa grait-a Zarathustra
Editura: Antet
Anul aparitiei: 2009
Lucrare fundamentala a prolificului filozof, Asa grait-a Zarathustra este biblia sosirii supraomului. Dumnezeu a murit, crestinismul este o religie a sclavilor, vointa de putere va invinge. O carte ce nu are nevoie de nici o prezentare, trebuie citita!
Jean-Jacques Rousseau
Contractul social
Anul aparitiei: 2000
Rousseau pune si rezolva marea problema a societatii politice in raport cu dezvoltarea naturala a omului, prin realizarea unui contract intre comunitatea indivizilor si suveranul caruia ei ii incredinteaza guvernarea lor. Contractul social indica perspectiva unei societati perfecte, unde individul se realizeaza pe deplin in cadrul colectivitatii, chiar daca a renuntat la unele dintre drepturile sale. O lucrare esentiala pentru elevii si studentii din domeniul filozofiei si filozofiei politice
Max Weber
Etica protestanta si spiritul capitalismului
Anul aparitiei: 2012
Aceasta nu este o carte, este o legenda. Max Weber a fost primul cercetator care si-a dedicat viata socio-economiei comparate. Studiul sau de pionierat combina o viziune larga asupra dorintelor si ideilor omenesti cu detalii exhaustive despre modul in care anumite miscari religioase au modificat structurile economice ale Europei feudale si apoi ale Statelor Unite, transformandu-le intr-o economie bazata pe competitie.
Emile Durkheim
Formele elementare ale vietii religioase. Sociologia religioasa si teoria cunoasterii
Anul aparitiei: 2005
Arthur Schopenhauer
Fundamentele moralei
Anul aparitiei: 2003
'Multe milioane de oameni aspira la binele comun si, prin aceasta, la binele individului. Cu toate acestea, mai multe milioane de suflete sunt sacrificate pentru interesul general. [...] Actiunile sunt masura caracterului nostru. Pentru lucrurile importante, oamenii isi iau precautii; in gesturi mici apare natura lor, deoarece nu-si dau osteneala sa se mai ascunda.'
Julius Evola
Revolta impotriva lumii moderne.
Anul aparitiei: 2004
'Dupa experienta neplacuta traita de lumea moderna, omul vrea sa se intoarca la ceea ce Evola numeste „a-si apartine lui insusi si a-si dobandi forma“, la a se recunoaste intr-o eternitate. Si trebuie sa faca acest lucru daca vrea sa continue sa traiasca. Razbunarea materna a lumii moderne, care s-a incheiat cu intoxicarea si indepartarea experientei subumane a societatii de consum, si-a pus de acum toate cartile pe masa. Jocul s-a terminat. Omul isi indreapta privirea spre inaltimi.' –Claudio Risé
Oamenii si ruinele - Orientari.
Aceasta lucrare reprezinta asaltul final al lui Evola impotriva materialismului si mirajului progresului. Ne aflam in mijlocul unei epoci de haos si confruntare, Kaliyuga la hindusi sau Ragnarok in mitologia scandinava. In astfel de timpuri blestemate, decadenta sociala este atat de raspandita incat pare ca face parte din ordinea fireasca a institutiilor politice. In sfarsit, dupa Evola, criza lumii moderne se inscrie intr-un razboi ocult destinat inlaturarii valorilor spirituale si traditionale, care va transforma omul intr-un instrument neinsufletit al puterii.
Spinoza
Etica.
Sistemul de gandire al lui Spinoza a fost intitulat Etica deoarece cunoasterea este prima noastra virtute, iar cunoasterea lui Dumnezeu este suprema virtute. Libertatea, servitutea, credinta, trebuie intelese in lumina adevarului universal al existentei si unicitatii lui Dumnezeu, ratiunea noastra ajutandu-ne la cunoasterea lui Dumnezeu, in care este cuprinsa si ea.
Sigmund Freud
Interpretarea viselor.
Examinat din punct de vedere psihologic, visul se dovedeste a fi prima dintr-o serie de structuri psihice anormale - intre care fobia isterica, ideile fixe si cele delirice - asa incat, din motive practice, trebuie sa-l intereseze pe medic. Nu pretind ca visul are o importanta practica de felul fenomenelor mentionate mai sus, dar cu atat mai mare este valoarea sa teoretica, in calitate de paradigma, iar acela care nu este in stare sa explice geneza imaginilor si intamplarilor din vise zadarnic isi va da osteneala sa inteleaga fobiile, ideile fixe, ideile pe care se axeaza delirurile, dupa cum, probabil, degeaba se va stradui sa exercite asupra acestora o influenta terapeutica.
David Cohen
Limbajul trupului.
Anul aparitiei: 2008
Noi, mandri stapani ai planetei Pamant, facem minuni de duplicitate. Asa ca avem nevoie de ajutor pentru a putea intelege cam ce gandeste cineva cu adevarat, dar nu spune, din prea multa politete, deruta, desteptaciune sau din dorinta de a ne manipula. Oamenii se deosebesc intre ei prin gradul de intelegere al limbajului trupului.
Zbigniew Brzezinski & Brent Scowcroft
America si lumea.
Punctul de pornire al discutiilor a fost credinta lor ca lumea se schimba intr-o maniera fundamentala, iar modelele noastre traditionale pentru a intelege rolul Americii nu mai sunt valabile. Amandoi sunt de parere ca Statele Unite se confrunta cu dificultati in strainatate deoarece inca nu s-au adaptat la aceste noi realitati.
Shirley Trickett
Cum sa invingem atacurile de panica.
Anul aparitiei: 2007
Un atac de panica este o exagerare a reactiei normale a organismului in fata fricii. Adrenalina care este secretata in mod normal cand trebuie sa actionam – sa fugim din fata unui pericol, sa ne luptam, sau chiar sa ne infuriem – este produsa in exces, iar urmarea este o multime de senzatii neplacute si o spaima cumplita. Pacat ca aceste senzatii, caci nu sunt altceva, au fost numite atacuri de panica. Cuvantul 'atac' sugereaza o stare de boala, ceva care trebuie suportat, un episod pe care victima nu este in stare sa-l evite sau sa-l controleze. Un termen mai potrivit ar fi 'fluxuri de adrenalina' sau 'valuri de adrenalina'. Acesti termeni descriu exact fenomenul si suna mult mai putin alarmant.
Viorel Olivian Pascanu
Bolile digestive.
Bolile digestive, tratamentul naturist si dieta. Atunci cand sustinem ca stim ce mancam este o autominciuna. Noi nu inghitim numai substante nutritive, dar si izotopi radioactivi, insecticide, ierbicide, aditivi sintetici cu duiumul
Tim Cantopher
Bolile depresive - blestemul celor puternici.
Anul aparitiei: 2006
Daca suferi de o depresie severa, puterea ta de concentrare este serios afectata. Nu incerca sa citesti mai mult de o pagina sau doua fara pauza. Vei uita multe lucruri, asa ca revezi ceea ce te intereseaza. Inainte de a incepe, totusi, fii increzator. Oamenii isi revin de pe urma bolii depresive si pot sa isi mentina starea de sanatate psihica daca iau deciziile corecte.
Tom Smith
A trai cu sindromul Alzheimer.
In timp ce scriu aceste randuri, am pe birou o scrisoare de la o invatatoare in varsta de 59 de ani. Imi scrie: 'Tocmai am primit vestea ca am boala Alzheimer timpurie. M-am dus la doctor pentru ca nu ma mai descurcam bine la scoala – uitam lucruri, eram putin cam zapacita uneori, cam asa ceva – si am crezut ca era doar din cauza varstei. Dar testele arata ca e Alzheimer. Dupa cum va puteti imagina, sunt incredibil de socata. Ce ma asteapta? Voi putea rezista, macar un timp? Pot face ceva ca sa-mi ameliorez sansele? Sau am in fata un declin fara speranta, spre inconstienta abulica? Va rog sa fiti sincer cu mine.' Oamenii de stiinta au inventat, in sfarsit, medicamente capabile sa incetineasca evolutia inexorabila a bolii. Convorbirile mele cu expertii pe tema bolii Alzheimer m-au convins ca in cele din urma va fi invinsa.
Diabetul zaharat - tratamente naturiste.
'Fac precizarea ca nu minimalizez si nu pun in discutie importanta vitala a insulinei si antidiabeticelor propuse de medicina alopata, ci dimpotriva, recomand cu insistenta sa fie administrate intocmai si cu incredere; retetele ce urmeaza le prezint ca adjuvante si le propun in special celor care isi trateaza suferinta numai prin regimul alimentar, convins fiind ca recurgand si la acestea vor reusi sa-si mentina un echilibru metabolic optim.' - Autorul.
Papus
Numerologia - stiinta ezoterica a numerelor
'La fel cum Universul si Omul sunt constituite din Trei Principii, si Numerele au un sens triplu, cu diverse adaptari in diverse planuri. Din punct de vedere al constituirii lor, Numerele au: 1) o structura, corespunzatoare Anatomiei; 2) o organizare, corespunzatoare Fiziologiei si 3) o filosofie, corespunzatoare Psihologiei. Anatomia numarului ne arata cum este construit, care sunt organele sale constitutive si ce loc ocupa in serie, caci anatomia personala se adauga anatomiei comparate care-i determina familia si rasa. Fiziologia numarului consta in studiul actiunii reciproce a organelor care intra in constitutia unui numar, apoi al aceleiasi actiuni asupra altor numere si asupra organelor constitutive ale acelor numere. Psihologia numarului ne releva actiunea lor in Univers, caracterul si originea acestei actiuni, cunostinte care-l pot conduce pe posesorul lor la manevrarea efectiva a Puterii putin cunoscute, inchisa in numere.
Christian & Miriam Dikol
Manual de biotratamente si terapii complementare.
Din acest Manual veti invata cum anume trebuie sa procedati si ce instrumente sa folositi ca sa deschideti canalele de energii si lumina necesare vindecatorului si pacientilor sai, cum sa faceti purificarile, curatirea retelei energetice, refacerea straturilor biocampului, deschiderea centrilor si portilor de vibratie, asigurarea protectiilor de viitor.
Luciana Marinangeli
Astrologie indiana - teorie si practica.
'Regele care nu cinsteste un intelept priceput in ale horoscopului si in astronomie, intelept in toate domeniile, se va cai. Daca nu ar exista astrologi, orele, zilele, anotimpurile, jumatatile de ani ar fi confuze. De aceea un rege ar trebui sa consulte un astrolog cult si eminent daca doreste victoria, gloria, norocul, placerile si fericirea. Nimeni care doreste bunastarea nu ar trebui sa traiasca intr-o tara fara astrologi, pentru ca acolo unde este un ochi care observa si prevede totul nu va exista rau.' - Din scrierile unui intelept astrolog indian
Erasmus din Rotterdam
Elogiul nebuniei
Anul aparitiei: 2010
Acest Elogiu al nebuniei sau discurs spre lauda prostiei este o foarte serioasa trecere in revista a credulitatii, infatuarii si vanitatii umane, vicii portretizate si ironizate copios de autor. O carte serioasa, scrisa cu umor, valabila si azi, fiindca 'Lumea este plina de nebuni'.