Carti Paralela 45

CERUL DIN BURTA.

Pret: 9.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

NICOLAIE, Ioana

CERUL DIN BURTA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2005

Una dintre trasaturile de capetenie ale poeziei Ioanei Nicolaie - vizibile in insasi structura volumului "Cerul din burta" - este dezinvoltura cu care secvente de memorie afectiva se reformuleaza, intr-o libertate asumata, cu o usurinta a figurarii, care controleaza organicul. Desi fracturata in felul suprarealist, poetica Ioanei Nicolaie jongleaza registre complementare transsubstantializand paradoxal dezvoltari/secrete, pictural/estompare, degradari/constructii.

  

LUMILE LUI ARGUS. O MORFOTIPOLOGIE A POEZIEI

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

GHITA, Catalin

LUMILE LUI ARGUS. O MORFOTIPOLOGIE A POEZIEI VIZIONARE.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2005

Lucrarea este circumscrisa, ca arie de cercetare, literaturii comparate, teoriei literaturii si poeticii. Aceasta reprezinta o prima tentativa autohtona de sistematizare a unui domeniu vag definit pana in momentul de fata: literatura vizionara. Cartea cuprinde trei sectiuni principale: "Morfologia", "Tipologia I" si "Tipologia II". "Morfologia" se axeaza pe elaborarea unui aparat conceptual din perspectiva caruia sa se poata stabili, subsecvent, o serie de invariante definitorii pentru poezia vizionara. Sunt avute in vedere trei mari coordonate ideatice: eul si starea acestuia, factorii inductori ai viziunii si produsul acestor factori (viziunea propriu-zisa). "Tipologia I" urmareste stabilirea unei paradigme a poeziei vizionare: William Blake, pentru care viziunea devine un "summum" aperceptiv. In fine, "Tipologia II" are ca scop decelarea unor clase flexibile de poeti vizionari in contextul literaturii romane, exegeza fiind centrata pe opera a cinci mari poeti autohtoni: Heliade Radulescu, Eminescu, Arghezi, Macedonski si Goga. O Introducere si o Concluzie completeaza edificiul practico-teoretic al intreprinderii critice.

  

ZINGARA.

Pret: 15.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

DESLYS, CHARLES

ZINGARA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2009

In Franta regelui Ludovic al XIV-lea, aflat la apogeul stralucirii si in splendoarea gloriei sale, in Parisul care in secolul al XVII-lea era capitala incontestabila a Europei, aveau loc totusi si intamplari pe cat de macabre, pe atat de ciudate. O serie de disparitii misterioase ii ingrozeau pe toti parizienii. Iar in timp ce nobilii de la curte se indeletniceau cu intrigile de culise, facand orice ca sa urce în ierarhia sociala, la marginea Parisului, un burghez vaduv, devotat fiului si casei sale duce o viata simpla, linistita. Asta doar in aparenta, pentru ca, in realitate, pasnicul burghez devenise, sub o identitate falsa, Leqoc, spaima tuturor raufacatorilor. Nicio legatura aparenta intre aceste doua lumi, in afara de groaza care ii stapanea pe toti. Cine va fi urmatorul pe lista disparutilor? Pentru a-l prinde pe teribilul asasin, Leqoc va trebui sa accepte un plan diabolic, cumplit – sa aleaga intre datorie si iubirea pentru fiul sau. Iar cand raul se ascunde in spatele frumusetii feminine supreme si al unei vechi si neinduplecate dusmanii, sarcina celor care lupta impotriva lui pare imposibila. Multiplele relatii dintre personaje, care ne poarta de-a lungul a catorva ...

  

PIANO MAN.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

CARAMAN, Stefan

PIANO MAN.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2000

Afirmat dupa 1995 ca prozator si dramaturg (prin volumele "Suflet de rocker", 1996; "Zapp?", 1997; "Sambata dupa-amiaza la tara", 1998; "Trei starturi ratate", 1999), Stefan Caraman e un autor prolific care revine cu o noua culegere de proza. Volumul de fata se compune din trei povestiri si un miniroman, din care au fost deja publicate fragmente in revistele Art-Panorama, Tomis si Playboy. Autorul se dovedeste si in aceasta carte acelasi povestitor spontan, orientat spre situatii de viata cotidiana, promovand un limbaj frust, dezinvolt, ce nu evita violenta si vulgaritatea.

  

DUALISMUL GNOSTIC SI MANIHEIC DIN PERSPECTIVA

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

MANOLACHE, Stelian

DUALISMUL GNOSTIC SI MANIHEIC DIN PERSPECTIVA TEOLOGICA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2000

Preotul dr. Stelian Manolache incearca prin aceasta lucrare sa analizeze un fenomen la fel de critic astazi ca si in urma cu optsprezece secole. Lucrarea are un puternic caracter interdisciplinar, privind atat istoria dogmelor si a doctrinelor eretice, cat si filosofia si istoria religiilor si, nu in ultimul rand, teologia dogmatica ortodoxa. In partea I sunt urmarite definitiile gnozei, ale gnosticismului si maniheismului. Partea a II-a prezinta religia lui Mani aparuta in secolul al III-lea, iar partea a IV-a abordeaza polemica antignostica si antimaniheica din trei perspective: cea a lui Alexandru din Lycopolis, cea a Fericitului Augustin si cea a Sfantului Ioan Damaschinul. Ultima parte prezinta formele de supravietuire si camuflarile gandirii de tip gnostic prin bogomili, catari, unii poeti romantici (Shelley, Byron, Hugo) si reprezentantii existentialismului modern.

  

ORTODOXIA SAU DREAPTA-CREDINTA.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

CHESTERTON, G.K.

ORTODOXIA SAU DREAPTA-CREDINTA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2000

G.K. Chesterton este unul dintre cei mai indragiti scriitori ai secolului XX. Contributia sa la literatura crestina moderna este si va ramane foarte importanta, atat prin opere, cat si prin influenta exercitata asupra a numerosi mari scriitori crestini. In acest volum singular, cititorii vor gasi cele mai importante si mai populare scrieri ale lui Chesterton. in "Orthodoxia" autorul accepta provocarea adversarilor sai si propune propriile sale ratiuni in a accepta Credinta Crestina, in modul unic de care numai Chesterton insusi este capabil.

  

JURNAL DE NOAPTE.

Pret: 6.40 RON
Pret: 5,76 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

MARA, Laura

JURNAL DE NOAPTE.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2005

"Poezia Laurei Mara, poezia unui om vulnerabil si condamnat la singuratate, mai ales atunci cand se refugiaza in mijlocul vacarmului din piata publica, este o tehnica de supravietuire si un instrument de disectie in acelasi timp. Osciland polemic intre universul domestic, a carui recuzita se scurge permanent din bucatarie in metafizica si retur, si speranta surda ca denuntul poate mtntui si de singuratate, si de prejudecati, si de moarte, ea pune fata in fata imaginea cruda si reverberatia ei aburita, taietura dura si reflexul ei de lumina, fatalitatea realului si aspiratia surda catre o alta lume, imanenta brutala si visul purificator."

  

LEVIATAN.

Pret: 29.00 RON
Pret: 26,10 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

AUSTER, Paul

LEVIATAN.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2009

„Acum sase zile, un om a sarit in aer pe marginea unei sosele din nordul Wisconsin-ului.” Asa incepe povestea pe care Peter Aaron o spune despre prietenul sau cel mai bun, Benjamin Sachs. Sachs avea un mariaj pentru care Aaron il invidia si o minte pe care acesta din urma o admira. Si apoi, dintr-odata, dupa o cadere ce i-a fost aproape fatala – care s-ar putea sa fi fost intentionata sau nu –, Sachs dispare. Iar Aaron trebuie sa puna acum cap la cap detaliile vietii lui Sachs care l-au dus la moarte. Singurul sau scop este de a spune adevarul si de a-l pastra, inainte ca investigatorii cazului sa inventeze o varianta a lor. „Stilul elegant in care Auster isi construieste subiectul, jongleria sa cu idei si placerea senzuala cu care scrie te fac sa nu lasi cartea din mana.” Chicago Tribune Paul Auster (n. 1947) este o personalitate a spatiului literar american si francez, scriitor prolific, eseist, romancier, poet si scenarist. Numit „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres”, Paul Auster imbina armonios artele, fiind autorul scenariilor pentru filmele Lulu on the Bridge si Brooklyn Boogie. Alte scrieri de succes international: Trilogia New Yorkului ...

  

UN OM CARE DOARME.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

PEREC, Georges

UN OM CARE DOARME.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2004

De-a lungul unei activitati literare deosebit de prolifice, Georges Perec s-a remarcat prin predilectia pentru inovatie, experiment si variatie stilistica. Cele 33 de titluri pu-bli-cate sub semnatura sa apartin celor mai importante genuri (roman, poezie, teatru). Discursul narativ al romanului Un om care doarme (1967) graviteaza in jurul unei teme frecvent intalnite in literatura secolului XX: absurdul existentei umane. Protagonistul, un tanar aflat in plina criza de identitate, are revelatia inutilitatii interactiunii sale cu o realitate golita de sens si continut. Decide sa traiasca experienta singuratatii si a indiferentei hoinarind, asemeni unui somnambul, de la un capat la altul al Parisului anilor `60. Reperele dispar, si totul este pus sub semnul intrebarii. Trimiterile intelectuale ale cartii sunt savuroase, sclipitoare si pline de seductie.

  

ECLIPSA SI OCTOGONUL SAU CUM SI-AU UCIS

Pret: 5.00 RON
Pret: 4,50 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

CARUT, Pavel

ECLIPSA SI OCTOGONUL SAU CUM SI-AU UCIS PERSONAJELE AUTORUL.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2000

Este greu de spus cu precizie care e tinta intensei parodii (ce atinge pana si pseudo-numele autorului) pe care o gszduieste textul de fata: sa fie romanul ieftin, publicistica de prost-gust, contemporanele idei ale teoriei literare (cum ar fi, moartea autorului) sau marile teme literare, vazute aici ca tot atatea locuri comune in care e periculos sa mai mergi Oricum, este evident ca "Eclipsa si octogonul" - mai degraba un ac decat un act critic - este un text joculatoriu prin excelenta, combinand voci narative diferite, stiluri diverse, reclamand un cititor activ si atent. In plus, este surprinsa aici PROVINCIA, cu tot ce are ea mai pitoresc si mai ingrijorator, in acelasi timp.

  

JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

PATRASCU, Viorel

JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in „epoca de aur”).

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2010

„E uimitor cat poate sa intereseze istoria unei comune napastuite. Doar Carlo Levi, in «Cristos s-a oprit la Eboli» a mai dat o cercetare sensibila a saraciei din acelasi unghi al generozitatii. La terminarea insemnarilor sale, doctorul Patrascu adauga lista completa a cartilor citite in trei ani de apostolat la Filipeni: o suta patruzeci si noua de titluri! O biblioteca de «opere de fictiune». Ce nestiute sunt caile instructiei: un medic citeste o biblioteca de fictiune, ca sa prinda indemn pentru a scrie o dare de seama absolut seducatoare despre realitate!” Tudor Octavian „Un jurnal de un realism crud, halucinant, in care realitatea desfide imaginatia. A fost publicat trei decenii mai tarziu la Editura Paralela 45 sub titlul «Jurnal de la Filipeni». Subtitlul, apostolat in «epoca de aur», e o ironie tardiva. Pe atunci, medicul Viorel Patrascu nu-si ingaduia comentarii, judecati, aluzii critice cu substrat politic. Ii era suficienta realitatea traita, transcrisa meticulos, atent la detalii si ferita de literatura. De literaturizare, mai ales. A reusit astfel sa ne ofere un teribil document despre minciuna institutionalizata si despre mizeria cotidiana a ...

  

GHIDUL MANIERELOR ELEGANTE PENTRU SECOLUL AL

Pret: 34.99 RON
Pret: 31,49 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

MITCHELL, Mary

GHIDUL MANIERELOR ELEGANTE PENTRU SECOLUL AL XXI-LEA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2009

Integrarea, globalizarea si internetizarea vor aduce, vrem, nu vrem, schimbari la nivelul obiceiurilor, manierelor si gesturilor cotidiene. Pe unele le simtim deja, altele isi vor face simtita prezenta cat de curand. Ca sa fiti in pas cu tendintele, aveti nevoie de un ghid. Iar cartea de fata tocmai asta este: un ghid al manierelor elegante pentru lumea secolului in care traim. De la cum sa spui nu, atunci cand se cuvine, si cum sa-ti ceri iertare atunci cand ai gresit, trecand prin strategii simple de slefuire a manierelor din timpul meselor, pana la sfaturi privind utilizarea adecvata si politicoasa a telefonului celular si a e-mail-ului - toate acestea si multe alte sfaturi si sugestii prin care autoarea ne ajuta sa depasim cu farmec si gratie situatiile delicate.

  

SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE. GHID FUNDAMENTAL.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

MORSE, Robert

SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE. GHID FUNDAMENTAL. ALIMENTE SI PLANTE NATURALE PENTRU REGENERAREA CELULARA COMPLETA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2017

Descoperiți: Efectele detoxifierii asupra sănătății. Ce este regenerarea celulară. Care sunt alimentele și plantele medicinale cele mai potrivite pentru curățarea organismului și vindecarea bolilor. Cum poate fi înlăturat orice dezechilibru din organism. Conține: Formulele celor mai eficiente remedii din plante. Rețete pentru preparate din alimente crude.

  

PARADOXURILE PSIHANALIZEI IN ROMANIA.

Pret: 20.00 RON
Pret: 18,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

SCORUS, Ioana

PARADOXURILE PSIHANALIZEI IN ROMANIA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2007

Cartea de fata vrea, mai intai, sa raspunda la intrebarea: ,,A fost sau n-a fost psihanaliza in Romania comunista?’’ Raspunsurile sunt uneori voalate, alteori directe: a fost cu discontinuitati si riscuri, ,,de parca am fi construit o bomba de buzunar” (Ion Vianu); ,,a fost si am practicat-o in conditii speciale”(Eugen Papadima). Exilul, expatrierea unor psihanalisti romani in SUA, Elvetia, Franta, este tot un raspuns. Dar dincolo de trasarea unor repere istorice, interviurile din volum, sclipitoare si percutante adesea, evalueaza puterea sau neputinta acestei practici(Radu Clit, Alfred Dumitrescu) sau ofera analize de caz si experiente paradigmatice (Irena Talaban, Veronica Sandor). Credem ca nu se va putea scrie o Istorie a Psihanalizei in Romania fara sa se tina cont de aceasta remarcabila culegere de marturii si paradoxuri.(Vasile Andru)

  

CAPITALISM SI SCHIZOFRENIE (I). ANTI-OEDIP.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

GUATTARI, Felix, DELEUZE Gilles

CAPITALISM SI SCHIZOFRENIE (I). ANTI-OEDIP.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2008

Colaborarea dintre Gilles Deleuze si Félix Guattari reprezinta un fenomen unic in gandirea contemporana. Timp de trei decenii, acestia au format un „autor multiplu”, un „subiect filosofic in doi”, o adevarata „masina de gandire” care a produs cateva dintre conceptele transversale revolutionare ale epocii noatre. In 1969, anul intalnirii lor, Gilles Deleuze si Félix Guattari erau deja cunoscuti si recunoscuti in mediile intelectuale ca ganditori si militanti de stanga: Deleuze publicase pana in acel an cateva carti capitale pentru filosofia contemporana (Nietzsche si filosofia, 1962, Diferenta si repetitie 1968, Logica sensului 1969), iar Félix Guattari provenea din mediul psihiatriei clinice si al psihanalizei, fiind unul dintre studentii lui Jacques Lacan si un apropiat al psihiatrului francez Jean Oury. Anti-Oedip (1972) este prima carte datorata colaborarii celor doi, colaborare ce va dura pana la moartea lui Guattari, survenita in 1992. In acest timp, au publicat impreuna un al doilea volum din Capitalism si schizofrenie, intitulat O mie de platouri (1980), precum si alte titluri: Kafka. Pentru o literatura minora (1975), Rizom (1976), Ce ...

  

RELIGIILE LUMII. GHID ESENTIAL.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

BUCKLES, Luke, TOROPOV, Brandon

RELIGIILE LUMII. GHID ESENTIAL.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2008

Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat la un moment dat sa treaca prin experienta intalnirii cu o traditie religioasa diferita de cea careia ii apartinem. Amintiti-va, bunaoara, cum ati reactionat atunci cand ati aflat ca noul vostru partener de afaceri este musulman. Sau budist. Sau cand fiica voastra v-a marturisit ca alesul inimii sale este mormon. In oricare dintre cazuri, intalnirea dintre religii inseamna, in ultima instanta, intalnirea dintre oameni. Cunoasterea si acceptarea diversitatii religioase si spirituale inseamna primul pas catre intelegere, toleranta si armonie universala. Acum, in secolul XXI, in conditiile globalizarii, aceste aspecte se constituie in fatete ale realitatii cotidiene, mai vizibile ca oricand. Cartea pe care v-o propunem, Religiile lumii – ghid esential, scrisa de cercetatorul Brandon Toropov impreuna cu teologul Luke Buckles, constituie o excelenta introducere in religiile lumii, aratand diferentele si asemanarile dintre nenumaratele culte si confesiuni care impanzesc pamantul. Raspunsurile marilor religii la probleme controversate precum razboiul si pacea, eutanasia, sinuciderea, avortul; ritualuri si sarbatori apartinand crestinismului, ...

  

MATEMATICA clasa IV. CAIET PENTRU TIMPUL LIBER.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

ZAHARIA, Maria, ABAZA, Carmen, SERGENTU, Eugenia

MATEMATICA clasa IV. CAIET PENTRU TIMPUL LIBER.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2010

Dragi copii, Luati cu voi in timpul liber, pe langa jucarii sau umbrela de soare, si un caiet simpatic! E subtirel, istet si simplu de parcurs… In plus va ajuta: Sa nu uitati ce-ati invatat... Sa recapitulati ce ati facut in clasa a IV-a. Sa va distrait cu probleme amuzante. Sa intrati cu bine in clasa a V-a.

  

MATEMATICA. CAIET PENTRU TIMPUL LIBER. CLASA A

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

ZAHARIA, Maria

MATEMATICA. CAIET PENTRU TIMPUL LIBER. CLASA A VI-A.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2014

E timpul pentru distractie, e timpul pentru odihna! Putem sa ne lasam mintea sa zburde, dar nu chiar de tot! Sa luam cu noi in bagaje si un caiet... E subtirel, usor de parcurs si generos ilustrat. Te ajuta sa-ti reamintesti ce ai invatat anul trecut, astfel incat sa intri cu succes in noul an scolar! Pentru limba si literatura romana iti recomandam: LIMBA SI LITERATURA ROMANA. CAIET PENTRU TIMPUL LIBER. CLASA A VI-A Un auxiliar menit "sa impace" pe toata lumea: pe elevi, care vor invata distrandu-se, pe parinti, care se tem de lunga perioada de vara "fara antrenament", dar si pe profesori, care pot gasi aici o multime de sugestii creative pentru orele de curs sau pot incepe anul evaluand caietele copiilor!

  

MATEMATICA culegere de exercitii, probleme si

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

BERECHET, Florian, BERECHET, Daniela, GARDIN, Maria, GARDIN, Florin

MATEMATICA culegere de exercitii, probleme si teste, clasa II.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2009

Acest auxiliar este elaborat in conformitate cu programa scolara pentru clasa I, fiind util atat pentru pregatirea in clasa, cat si pentru pregatirea suplimentara a elevilor. Cateva dintre atuurile acestui auxiliar: urmeaza curriculumul pe clase al disciplinei, au continuturi bine structurate si ilustreaza fidel obiectivele-cadru si obiectivele de referinta ale matematicii, contin teste de evaluare si repere limpezi de apreciere obiectiva, exercitii si probleme recapitulative, secvente de matematica distractiva, toate insotite de indicatii si solutii.

  

GEOGRAFIA MEDIULUI INCONJURATOR. PROBLEME

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

LAZAR, Nicolae, NEDELCU, Adriana, ILINCA, Nicolae

GEOGRAFIA MEDIULUI INCONJURATOR. PROBLEME FUNDAMENTALE ALE LUMII CONTEMPORANE. CLASA A XI-A.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2002

Respectand continuturile inscrise in programa scolara, primele doua capitole prezinta probleme generale si teoretice despre mediul inconjurator si aspecte legate de degradarea si protectia mediului. Celelalte capitole analizeaza probleme fundamentale ale lumii contemporane (in contextul activitatilor umane si in raport cu suportul lor natural).

  
 
  |   Pagina 1   |   Pagina urmatoare »
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark