Descriere: 375 ingrediente – 473 reţete sănătoase dar ...gustoase!
A mânca sănătos nu înseamnă neapărat a face foamea și a renunţa la mai toate bucuriile culinare.
Îţi permiţi să mănânci aproape orice, evident cu condiţia să nu faci excese. Mai mult, a mânca sănătos poate însemna de-a dreptul a mânca bine, chiar savuros! Normalitatea din viaţa cotidiană rimează perfect cu firescul și, în același timp, cu rafinamentul din farfurie. Aceasta este singura platformă teoretică pe care o veţi găsi în această carte, pentru care reţetele au fost testate folosind aparatură de bucătărie performantă. Poftă bună, fără nici o prejudecată!
Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu
Autori: Dan-Silviu Boerescu | Editura: Lifestyle Publishing | Anul aparitiei: 2011 | ISBN: 978-606-92424-6-9 | Numar de pagini: 280 | Categorie: Medicina, sanatate, alimentatie
Dan-Silviu Boerescu, Cătălin Păduraru, Florica Bud
ARTĂ CULINARĂ TRADIŢIONALĂ: alivenci, arpagic Istanbul, becaţine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, borș cu cuiul ușei, bujeniţă de iepure, buture împărătesc, carne ameţită, cârnăciori de raci, chitonag de gutui, clapon umplut, coardă de lămâie, costiţe de porc în prapur, dulceaţă de pătlăgele verzi, epigrame de miel, flori de salcâm coapte, haragniș-balmuș, lapte de migdale, lapte zburat, lostriţă gătită domnește, muhalebiu, mustalevria, pârjoala negustorului, pelin de mai, pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perișoare în vin cu stafide, pesmeţi de sacâz, plăcintă de bojoci de miel, plătica lui Odobescu, prepeliţe în maţ, Principele Nicolae (cu migdale și fisticuri), puiul coanei mari / puiul ţaţei / puiul gazdei vrednice / pui Sultănica, pui umplut cu raci, purcel alandala, rachiu cu indrișaim, salată de crizanteme, schembea, scordolea, sirop de sămânţă de pepene galben, sufleu de mămăligă, sulișoare, supă cu ștrudel de măruntaie, șalăul gastronomului rafinat, șerbet de iasomie / de flori de lămâie / de micșunele / de nufăr / de porumb, şniţel de nucă, șold de cerb, timbală de ...
Kliegel Ewald
Ghid de tratamente reflexologice combinate cu terapii complementare pentru refacerea echilibrului energetic, calmarea durerii și susținerea sănătății Extinzându-și practica reflexologică dincolo de picioare și mâini, Ewald Kliegel ilustrează modul în care se tratează rapid și cu precizie diferite disfuncții emoționale și fizice, cu o combinație integrată de reflexologie și terapii complementare. El aplică principiile fundamentale ale reflexologiei pentru întregul organism, elaborând un tratat de reflexologie complex, cuprinzător și ușor de utilizat de către oricine. • Conține peste 30 de hărți color ale sistemelor de zone reflexe, de la cap până la degetele de la picioare, inclusiv urechi, gură, limbă și trunchi. • Include terapii de susținere, precum folosirea uleiurilor esențiale, masajul cu baghetă de cristal și vizualizarea pentru maximizarea sănătății. • Examinează istoricul și evoluția reflexologiei, dezvăluind rădăcinile sale orientale și occidentale, precum și progresele internaționale recente.
Nana Piț
Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii
În Oraşul Deliciilor, aproape toate străzile au nume de mâncare. De pildă, şcoala se află pe strada Pilaf cu Ciuperci, clădirea primăriei e la intersecţia străzilor Costiţă cu Fasole Bătută, iar ca să ajungi în parc trebuie să traversezi bulevardul Peşte Marinat. Totuşi, în acest apetisant orăşel, există o străduţă care nu îţi lasă gura apă. Este vorba de Aleea Curcubeu, iar la capătul ei vezi casa micului bucătar Timi Burtică. În mica lui bucătărie, Timi Burtică experimentează tot felul de reţete, iar ajutoarele lui de nădejde sunt Găluşcă, un căţel cam grăsan şi leneş, şi un motan alb, pe cât de pufos pe atât de răutăcios, căruia i-a spus, simplu, Smântânică... – La-la-li-lu-la!!! De fiecare dată când termină de gătit ceva delicios, Timi Burtică începe să cânte din toată inima, astfel că toţi prietenii lui de pe stradă se strâng în mica bucătărie, pentru a gusta proaspetele preparate. Încercaţi şi voi să le gătiţi!