Descriere: „In esenta, cartea de fata descrie fenomene ce se petrec in fiecare clipa in cadrul relatiilor umane, atat in terapii, cat si in viata profesionala, sentimentala, politica, spirituala sau religioasa.
Proiectam adesea in prezent ceea ce am interiorizat odinioara, blocajele pe care le-am suferit in trecut: descoperim astfel ca, vrand-nevrand, ne aflam deja sub influenta unor anumite reprezentari si fantasme ale autoritatii, competitiei, sexualitatii sau ca suntem automat tentati sa credem ceva despre un lucru sau o persoana fara a sti prea multe despre ele. In acest fel, transferam in viata noastra actuala sentimente de iubire, de ura, de teama, de tristete care provin din alte momente ale existentei noastre. Terapia pe care o recomanda aceasta carte ne indeamna sa ne eliberam de tentatia de a proiecta asupra prezentului obligatii, interdictii, opinii care ne vin din trecut si prin care nu putem judeca in mod adecvat prezentul.
In centrul practicii pe care o propun se plaseaza Gestalt-terapia. Cele cinci terapii pe care le-am urmat eu insumi (psihanaliza, psihodrama, analiza tranzactionala, NLP, Gestalt-terapia), au imbogatit insa metoda Gestalt-teoriei si mi-au permis formarea unei panorame ample asupra terapiilor, relatiilor umane, religiilor, politicii etc.
Cartea ofera numeroase exercitii ce-i vor permite cititorului sa perceapa din interior nucleul teoriei mele, inainte chiar de a-l intelege rational.André Moreau
Autori: André Moreau | Editura: Trei | Anul aparitiei: 2006 | ISBN: 9789737070975 | Numar de pagini: 320 | Categorie: Altele
Copilul Meu (aproape) Adolescent
Cartea aceasta este un ghid adresat parintilor si educatorilor pentru ca ei sa poata intelege lumea adolescentilor prin intermediul analizei grafologice. In adolescenta apar schimbari decisive in corpul si in psihicul tanarului si acesta dezvolta capacitati cognitive si afective noi, pentru a dobandi o autonomie proprie si pentru a-si construi o personalitate. Procesul de formare a identitatii sexuale se incheie si tanarul se afla in fata asumarii unor noi responsabilitati. In acest moment foarte delicat, pot aparea unele complexe de inferioritate, sentimente de vinovatie, timiditate, dubii existentiale care ingreuneaza raporturile cu parintii, fratii, cu cei de aceeasi varsta si cu profesorii. Cartea ajuta la intelegerea nevoilor, problemelor si necazurilor adolescentei, oferind numeroase exemple de analiza a scrisului si a desenelor.
Ernst Mayr
Daca Darwin ar mai fi in viata, cum ar arata o versiune actualizata a Originii speciilor, dupa remarcabilele progrese in genetica din ultimele decenii? Raspunsul la aceasta intrebare e dat, implicit, de cartea lui Ernst Mayr, considerat „un Darwin al secolului XX", figura centrala a sintezei realizate intre evolutionism si genetica. In "De la bacterii la om", Mayr explica, intr-un limbaj accesibil si limpede, mecanismele evolutiei lumii vii si problemele de fond cu care e confruntata azi biologia, iar in sectiunea finala ofera o imagine impresionanta asupra aparitiei omului si constiintei umane.
Virginia Woolf
"Virginia Woolf poate fi descrisa drept o esteta apocaliptica, pentru care existenta umana si lumea intreaga sint in final justificate doar ca fenomene estetice.[...] Pentru ea realitatea se schimba cu fiecare perceptie noua, iar ideile sint umbre care marginesc momentele privilegiate." Harold Bloom CANONUL OCCIDENTAL