Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

De ce te ingrasi

Descriere: Plină de informaţii esenţiale şi încheindu-se cu o dietă uşor de urmat, De ce ne îngrăşăm constituie o lectură esenţială pentru înţelegerea unei epidemii mondiale şi un ghid în care să aflăm ce e de făcut pentru a o combate.

În cartea de faţă, scrisă ca un răspuns la reacţiile stârnite de precedentul lui bestseller, Good Calories, Bad Calories, Gary Taubes examinează critic mitul legat de cauza creşterii în greutate a populaţiei. El argumentează convingător, direct şi în spirit practic, că excesul unor anumite tipuri de carbohidraţi din dieta modernă este motivul care a condus la creşterea masivă în greutate a oamenilor din zilele noastre – nu grăsimile, şi nici caloriile în exces.

Taubes pune în antiteză ştiinţa nutriţională eronată a ultimului secol – la fel de dăunătoare ca a spune că raportul „calorii consumate vs. calorii eliminate" este singurul motiv al îngrăşării –, şi ştiinţa corectă, ignorată în toată această perioadă. În acelaşi timp, autorul dă răspunsuri la cele mai stringente întrebări: De ce unii oameni sunt slabi, iar alţii, graşi? Cum ne influenţează ereditatea şi exerciţiile fizice greutatea? Ce alimente trebuie să mâncăm şi pe care trebuie să le evităm?

„Simţul critic al lui Taubes este atât de ascuţit şi de vehement, încât lectura cărţii sale o să vă schimbe felul în care înţelegeţi caloriile, piramida alimentară şi dieta zilnică."
MEN'S JOURNAL

„Riguros documentată şi competent alcătuită… Repune în discuţie modul în care dieta ne afectează organismul şi ne arată cum am putea s-o modificăm pentru a o face mai sănătoasă. Taubes ne face un mare serviciu tuturor aducând în discuţie aceste subiecte."
DENNIS ROSEN, THE BOSTON GLOBE

Consumăm prea multe calorii şi facem prea puţină mişcare – acestea sunt explicaţiile standard care ni se oferă drept cauze ale unui fenomen ce riscă să capete proporţii endemice: creşterea generală în greutate a populaţiei. Atunci, de ce toate dietele bazate pe reducerea consumului de calorii şi pe suplimentarea exerciţiilor fizice, până la urmă, dau greş?
„Dacă atât de mulţi oameni se îngraşă şi devin diabetici din cauză că au primit sfaturi greşite, nu ar mai trebui să ne pierdem timpul cu determinarea exactă a cauzei. Povara numeroaselor boli legate de creşterea excesivă a greutăţii copleşeşte deja nu numai sute de milioane de indivizi, ci şi întregi sisteme sanitare."
Gary Taubes

Gary Taubes s-a născut în1956, în Rochester, New York. A studiat fizica aplicată la Universitatea Harvard şi ingineria aerospaţială la Universitatea Stanford. După un master în jurnalism la Universitatea Columbia, în anul 1981, s-a alăturat echipei Discover magazine. Deşi, iniţial s-a concentrat pe domeniul fizicii, în ultimii ani, a început să fie preocupat de medicină şi nutriţie Este autorul mai multor cărţi de popularizare a ştiinţei: Nobel Dreams Nobel (1987); Bad Science: The Short Life and Weird Times of Cold Fusion (1993); Good Calories, Bad Calories (2007). Gary Taubes a câştigat de trei ori Premiul "The Science in Society", acordat de National Association of Science Writers.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Gary Taubes

Bookmark and Share

Autori: Gary Taubes | Editura: Trei | Anul aparitiei: 2011 | ISBN: 9786069280553 | Numar de pagini: 304 | Categorie: Medicina, Alimentatie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

MIC ATLAS DE ANATOMIE

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Ionel Rosu, Calin Istrate, Aurel Ardelean

MIC ATLAS DE ANATOMIE

Conceput ca un material didactic ajutãtor în predarea anatomiei umane, acest atlas este alcãtuit în conformitate cu curriculum-ul ºcolar pentru nivelul liceal, dar poate fi folosit cu succes ºi în învãþãmântul gimnazial. Acolo unde a fost posibil, alãturi de elementele de anatomie s-au introdus ºi unele noþiuni de fiziologie.

  

Bucatarul se dezbraca... de secrete - 5.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Jamie Oliver

Bucatarul se dezbraca... de secrete - 5. Deserturi. Supe de baza, sosuri si alte maruntisuri

20 DE SaPTaMANI CU JAMIE OLIVER Jamie Oliver, cel mai popular bucatar din Marea Britanie, si-a castigat statutul de vedeta datorita cartilor publicate si emisiunii de televiziune The Naked Chef — Bucatarul se dezbraca... de secrete. De-a lungul timpului, a scris pentru British GQ, Times Magazine, Marie Claire si News of the World. In prezent, are propria revista culinara, numita Jamie Magazine. Jamie a surprins prin inventivitate si, totodata, prin simplitatea retetelor. Modul sau neconventional de a gati, faptul ca nu folosea un limbaj incarcat de termeni gastronomici si talentul de povestitor au atras un public larg si au starnit curiozitatea. Astfel, Jamie Oliver a revolutionat felul in care britanicii priveau mancarea si gatitul si a ajuns sa fie cunoscut pretutindeni sub numele emisiunii care l-a consacrat, in care propunea retete savuroase si usor de preparat. Jurnalul National si Curtea Veche Publishing va invita sa participati la o adevarata aventura culinara alaturi de Jamie, oferindu-va o gama larga de recomandari si retete inedite care va vor ajuta sa va bucurati din plin de cele mai bune ingrediente. Vreme de 20 de saptamani, va punem la dispozitie ...

  

CONSERVAREA SI RESTAURAREA  STRUCTURII

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Trad. ANDREICA Ramona, HUME W.R., MOUNT Graham J.

CONSERVAREA SI RESTAURAREA STRUCTURII DENTARE

Menita sa raspunda atat cerintelor studentilor de la facultatile de stomatologie, cat si ale stomatologilor practicieni, cartea ofera informatii detaliate privind stiinta fundamentala a conservarii structurii dentare, prezentand tehnicile si procedeele utilizate si permitand intelegerea proceselor patologice ca o conditie a instituirii unui tratament stomatologic corect: - Metode de prevenire si interventii operatorii practicate in diferite afectiuni dentare; - Notiuni fundamentale privind structura dentara si procesele degenerative ale acesteia; - Prezentarea materialelor dentare moderne si a situatiilor in care acestea sunt folosite; - Informatii specifice legate de restaurare la nivelul pulpei dentare si al paradontiului. Lucrarea prezinta un nou sistem de clasificare, in locul celui elaborat de G.V. Black (care se baza pe materiale dentare iesite in prezent din uz), oferind mult mai multe detalii in ceea ce priveste dimensiunile leziunilor, tinand cont de aparitia materialelor dentare moderne.Cuprins: Structura dentara; Natura si evolutia cariei dentare; Prevenirea si controlul cariei dentare; Distructii coronare de natura necarioasa; Bolile pulpei dentare; Instrumentarul ...

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark