Pret: 99,00 RON
Pret: 79,20 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
FIINTA SI TIMP

Descriere: Fiinta si timp este una dintre cele mai ambitioase carti ale filozofiei, ea nefiind egalata – prin efortul ei de a intelege si de a explica totul – decat de Critica ratiunii pure a lui Kant si de Fenomenologia spiritului a lui Hegel. Miza acestei carti este totodata imensa si limitata.

Este imensa pentru ca isi propune sa talmaceasca unitar fiinta a tot ceea ce suntem (si aceasta inseamna deopotriva a tot ceea ce ne inconjoara) fara sa stim ca asta suntem. Fiecare pagina a acestei carti reprezinta un formidabil efort de intelegere a subintelesului. Ceea ce face Heidegger aici este o investigatie in caracterul misterios al banalului si familiarului accesibil, si nu in cel inaccesibil al unui exotic dincolo prezumat.

Iata de ce miza acestei carti, fiind imensa, este totodata limitata. Ea nu se ocupa decat de ceea ce se arata fara sa ascunda altceva decat pe sine insusi. In acest sens Fiinta si timp este o carte fara mister. Ceea ce se arata prin sine insusi (fenomenul) nu ascunde in spatele sau nimic, nici lucrul in sine, nici infinitul spiritului absolut. In spatele fenomenului nu este decat partea ascunsa a propriei sale manifestari. Iar cand fenomenul acesta suntem noi insine, tot ce putem spera este sa ajungem, scotand-o din propria ei ascundere, la fiinta aruncarii noastre in lume, la fiinta convietuirii noastre aici sau la fiinta propriului nostru sine. Restul – adica enigma de unde–lui si incotro–ului nostru – este fenomenologic inabordabil si, ca atare, trebuie sa ramana cu adevarat invaluit in tacere.

Gabriel Liiceanu
traducere de Gabriel Liiceanu si Catalin Cioaba

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Martin Heidegger

Bookmark and Share

Autori: Martin Heidegger | Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2012 | ISBN: 978-973-50-6445-7 | Categorie: Filozofie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Servitutea in epoca moderna.

Pret: 18,30 RON
Pret: 16,47 RON
-10%

M.L. Bush

Servitutea in epoca moderna.

''Servitutea in epoca moderna' exploreaza si explica marea diversitate a sistemelor de munca lipsita de libertate care au inflorit in intreaga lume sub influenta ascensiunii capitalismului. Orizontul cartii este exemplar, acoperind atat iobagia si aservirea datornicilor, cat si sclavia, mergand din Europa si cele doua Americi pana in Africa si lumea islamica. In timp ce condamna cruzimea servitutii, eminentul profesor M. L. Bush ofera o perspectiva istorica asupra sistemelor de oprimare care erau considerate perfect civilizate pana foarte de curand si asupra noilor forme care supravietuiesc chiar si in zilele noastre.' - Robin Blackburn, Universitatea din Essex

  

Gnozele dualiste ale Occidentului

Pret: 39,95 RON
Pret: 35,96 RON
-10%

Ioan Petru Culianu

Gnozele dualiste ale Occidentului

Volumul face analiza tuturor religiilor dualiste a caror istorie a influentat in mod profund Occidentul: gnosticismul, marcionismul, maniheismul, paulicianismul, bogomilismul si catharismul occitan si lombard. Se umple astfel o lacuna din istoria ideilor, infatisind o descoperire fundamentala: curentele dualiste formeaza un sistem, ele nu deriva unul din altul, ci reprezinta rezultatul acelorasi operatiuni mentale, pornind de la aceleasi premise si de la un singur text: primele trei capitole ale „Genezei” biblice. Culianu demonstreaza ca premisele dualismului genereaza un sistem care are tendinta de a se perpetua la nesfirsit si care exista, aici si acum, in ideile noastre filosofice, politice, stiintifice si, chiar mai aproape de noi, in fluxul propriilor noastre ginduri.

  

Turn înclinat. Fragmente de arheologie

Pret: 26,97 RON

Teodor Baconsky

Turn înclinat. Fragmente de arheologie profetică .

Prezenţa lui Teodor Baconsky în spaţiul culturii noastre e prezenţa unei multiple, întăritoare garanţii: o garanţie de anvergură şi stabilitate intelectuală, o garanţie de bună credinţă şi bună orientare în nebuloasa veacului, o garanţie de echilibru şi nobleţe. O garanţie şi o dovadă că inteligenţa poate fi credincioasă şi credinţa inteligentă. Îl citesc mereu, ca pe un scriitor de rasă, cu deschideri sobre în toate direcţiile, inclusiv în aceea a serviciului public. Cu doi-trei oameni ca el, România poate reînvăţa să spere. ” Andrei Pleşu Dacă libertatea înseamnă ceva câtuşi de puţin, este dreptul de a spune oamenilor ceea ce ei nu vor să audă. George Orwell O colecţie despre libertatea spiritului, despre responsabilitatea umană, despre societate, aşa cum sunt văzute de unii dintre cei mai apreciaţi gânditori români. O serie de reflecţii menite să elibereze gândirea şi să hrănească sufletul.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark