Descriere: Trasaturile caracteristice ale unei viziuni politice de dreapta sunt aversiunea pentru individualismul societatii burgheze, protestul impotriva materialismului economiilor de piata, refuzul de a admite conflictul, ostilitatea pentru democratia parlamentara, refuzul rationalismului si al laicizarii.
In 'Gandirea politica de dreapta' insa, autorul surprinde si alte teme sau contributii, oferind o explicatie si o critica rationala, legate de enigma, dar si de succesul unor miscari si actiuni considerate de multi a fi actuale sau chiar necesare. (Gh. Lencan Stoica)
Autori: Michele Prospero | Editura: Antet | Anul aparitiei: 2007 | ISBN: 973-8166-18-7 | Numar de pagini: 120 | Categorie: Politica
Ionescu Cristian
Lucrarea "Regimul politic in Romania" se doreste o contributie la cunoasterea regimurilor politice democratice din tara noastra, de la origini pana in prezent, autorul surprinzand dinamica drepturilor si indatoririlor cetatenesti, pe cea a partidelor politice, sistemul electoral, autoritatile publice, precum si justitia constitutionala.
Pierre Rosanvallon
Idealul democratic nu mai are astazi rival. Regimurile care isi spun democratice suscita insa numeroase critici. Diminuarea increderii in reprezentantii politici constituie, fara indoiala, una dintre problemele majore ale timpului nostru. si totusi, chiar daca cetatenii participa in mai mica masura la vot, nu inseamna ca ei au devenit cu adevarat pasivi: Şi vedem manifestand in strada, ii auzim protestand, ii urmarim mobilizandu-se pe internet... Cartea de fata isi propune sa inteleaga fetele acestui nou Ianus civic. Pierre Rosanvallon ne propune astfel o istorie si o teorie a rolului structurant al neincrederii in democratii, dezvaluind geografia surprinzatoare a unui continent politic ramas multavreme neobservat, cel al "contrademocratiei“.
Dinu Marcel
"Am devenit diplomat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României la vârsta de 29 de ani, în 1964, după ce absolvisem prima serie a Cursurilor Postuniversitare de Relaţii Internaţionale de pe lângă Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii din Bucureşti, 1962-1964. De atunci şi până în mai 2006 am fost, timp de 42 de ani, în serviciul diplomatic al României, fiind în centrala MAE, la misiuni diplomatice, într-o organizaţie internaţională din sistemul ONU, sau în subordinea directă a primului ministru român. Am ocupat funcţii de execuţie, până în 1973, precum şi funcţii de conducere - director, ambasador, secretar de stat, acumulând o vastă exeperienţă diplomatică (...).