Pret: 23,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Generalul Vasile I. Mocanu la 80 de ani.

Descriere: Acest volum omagial marchează cele opt decenii de viaţă ale generalului Vasile I. Mocanu, din care mai mult de jumătate le-a dedicat instituţiei ostăşeşti în calitate de cadru activ. A parcurs toate treptele ierarhiei militare, de la locotenent la general, ocupând funcţii în mai multe structuri militare şi garnizoane ale ţării. Generalul de brigadă (ret.) Vasile I. Mocanu este în primul rând istoric şi profesor, el activând, în această dublă calitate, la Academia Militară timp de peste 30 de ani, în perioada octombrie 1959 şi februarie 1990. După pensionarea sa, şi-a continuat activitatea ştiinţifică, publicând mai multe volume de real interes, pe teme de istorie militară românească şi universală. Cartea de faţă cuprinde un amplu interviu realizat de către colonelul (r) dr. Aurel Pentelescu şi mai multe studii şi evocări dedicate aniversării generalului de brigadă (ret.) Vasile I. Mocanu.


Bookmark and Share

Autori: Petre Otu, Aurel Pentelescu coord | Editura: militara | Categorie: Istoria Romaniei  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

CE PATIMESC FRATII NOSTRII (VOL 8)

Pret: 26,00 RON

Nicolae Iorga

CE PATIMESC FRATII NOSTRII (VOL 8) CEASUL PE CARE-L ASTEPTAM (VOL9).

Ca istoric "valah", care am scris istoria acestui neam... cutez a raspunde cele ce urmeaza. Din vremuri imemoriale a stat in Ardeal, ca si aici la noi, un neam gospodaresc, istet si viteaz, al dacilor, de neam tracic. Roma i-a cucerit, le-a amestecat sangele cu sangele cetatenilor ei si le-a dat limba latina, ca vesnic document de nobleta spre a nu se mai confunda niciodata cu neamurile care maraiau, haraiau si latrau in preajma lor. Marirea Romei s-a dus cu incetul. Si pe incetul cetatile romane s-au facut locuri pustii, iar cetatenii s-au adapostit in satele vechilor daci. Limba latina, legea crestina, suferinta comuna au facut din ei un singur neam, unind in el drepturile de aborigeni ale tracilor cu drepturile de cuceritori culturali ale romanilor. Ce era pe atunci in stepa, pot spune istoricii din Pesta. Am ramas (aici), Maria Ta! La toti v-am iesit inainte si acolo in Ardeal, ospitalieri, cu mainile pline de daruri; v-am dat sange nobil, cuvinte frumoase, datine intelepte, gospodarie inaintata si, dupa ce le-ati luat fara a multami, nici atunci nici acum, v-am dat bani, munca, sange. Turcilor, tatarilor si d(umneata)voastra, vi le-am dat in tara noastra, in casa ...

  

România–NATO – Tratate fundamentale -

Pret: 25,00 RON

Teodor Atanasiu coord.

România–NATO – Tratate fundamentale - Militara.

Cartea se adresează specialiştilor, autorităţilor publice centrale şi locale – din perspectiva implementării dispoziţiilor legale în relaţiile cu forţele armate străine aflate pe teritoriul naţional –, dar şi mass-mediei şi publicului larg, care pot găsi ceea ce este esenţial pentru înţelegerea poziţiei României în cadrul Alianţei. Publicarea acestor tratate şi a legislaţiei incidente în relaţiile României cu NATO oferă o imagine de ansamblu a ceea ce presupune statutul de membru al Alianţei.

  

Carol al II-lea şi teroarea istoriei.

Pret: 27,00 RON

Christophe Midan

Carol al II-lea şi teroarea istoriei.

Christophe Midan este locotenent-colonel în armata franceză. Specializat în relaţii internaţionale, şi-a concentrat atenţia asupra României, unde a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare. Cartea de faţă analizează politica regelui Carol al II-lea în domeniul apărării naţionale, rolul său în procesul de modernizare a armatei române şi încearcă să stabilească responsabilităţile monarhului pentru prăbuşirea României Mari în vara anului 1940. Evenimentele care s-au abătut asupra ţării în urma înfrângerii aliaţilor occidentali în mai-iunie 1940 au destabilizat şi apoi au dominat acţiunea politică şi militară a regelui Carol al II-lea. În pofida determinării sale iniţiale, acesta devine victima implacabilei terori a istoriei, descrise de Mircea Eliade în operele sale romaneşti de maturitate, cum ar fi Noaptea de Sânziene.

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark