Descriere: Toată lumea are, mai mult sau mai puțin, probleme cu stima de sine. Dar ce este stima de sine? Cum o construim și, mai ales, cum o reconstruim când o pierdem? Care sunt abilitățile de care avem nevoie pentru a ne îmbunătăți constant stima de sine de-a lungul vieții? De ce avem nevoie de stimă de sine?
Cu un program organizat în etape clare, cartea e un curs practic, cu metode și strategii eficiente și cu teste de autoevaluare. Ni se arată cum valoarea umană nu se bazează în mod esențial pe performanță, căci orice ființă este prețioasă în sine. Dacă stima de sine este construită doar pe evaluările celorlalți, atunci aceasta ne va scăpa mereu printre degete.
Acest ghid vă va convinge să renunțați la comparațiile cu ceilalți și la criticile inutile, ceea ce va duce la dobândirea sau redobândirea stimei de sine, un factor esențial al vieții împlinite. Cultivând compasiunea, iertarea și iubirea necondiționată față de sine și față de ceilalți, veți avea o nouă perspectivă asupra propriei vieți. De asemenea, veți descoperi informații prețioase despre plasticitatea creierului, despre cum dieta, somnul și nutriția influențează stima de sine.
Autori: Glenn R. Schiraldi | Editura: Curtea Veche | Anul aparitiei: 2020 | ISBN: 978-606-44-0251-6 | Numar de pagini: 336 | Categorie: Psihologie, psihanaliza
de Jacques Salomé
Ghid de supraviețuire în universul profesional CUM SĂ FACEM FAȚĂ SITUAȚIILOR STRESANTE
Mai este oare posibil, în condițiile actuale din lumea tulbure a muncii, să fim mulțumiți la serviciu? Cum trebuie să procedăm pentru a depăși conjuncturile stresante, ce am putea face pentru a ne adapta și a supraviețui în medii ostile, pentru a reuși să gestionăm situațiile conflictuale? Cum putem să stabilim relații corecte, astfel încât să fim apreciați de către colegii și superiorii noștri? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care își propune să ne ofere un răspuns reputatul psihosociolog francez Jacques Salomé. Schimbarea ce trebuie făcută constă în a da un sens muncii, încât să nu lăsăm ca nefericirea să se adune, să se reverse, să ne invadeze viața.
Joe Dispenza
Distruge-ți obiceiurile nocive
Poate fi gândul transformat în realitate? Putem să ne abandonăm obiceiurile nocive și sentimentele toxice? Este oare posibil să ne transformă identitatea și să ne creăm astfel propriul destin? Postulatul cărţii de faţă evidenţiază ideea că niciun om nu e condamnat din punct de vedere genetic să rămână acelaşi, că nu e legat pe viaţă de un anumit mod de a fi. O nouă ştiinţă ia naştere pentru a veni în ajutorul oamenilor şi pentru a-i susţine în crearea realităţii pe care şi-o doresc. Concepută ca o incursiune multidisciplinară în tainele creierului uman, lucrarea de faţă cuprinde informaţii de ultimă oră, validate ştiinţific, precum și metode concrete prin care oricine poate face schimbări importante și măsurabile în viața sa.
Daniel P. Keating
Născut anxios SCAPĂ DE IMPACTUL DIFICULTĂȚILOR DIN PRIMII ANI DE VIAȚĂ
Născut anxios este cea mai cunoscută lucrare a psihologului și pediatrului american Daniel P. Keating. Una dintre tezele fundamentale ale cărții este aceea că stresul la care este expusă o persoană în primul an de viață poate avea o influență hotărâtoare asupra dezvoltării ei ulterioare. Keating argumentează, invocând o serie întreagă de studii din diverse domenii, că nivelul de stres la care sunt expuși părinții este transmis, printr-un soi de contaminare, copilului, printr-un proces epigenetic descris, pe larg, în carte. Pe lângă soluțiile propuse de Keating părinților care trăiesc într‑un mediu stresant, autorul identifică inegalitatea socială drept cauză profundă a epidemiei de stres din societatea modernă și recomandă elaborarea unor politici sociale care să o combată.