Descriere: „Pot o poveste bine construită şi nişte personaje captivante adunate în jurul unei colecţii de fotografii vechi şi bizare să creeze magia pentru a doua oară? Răspunsul e simplu – da.“ The Chicago Tribune
3 septembrie 1940 este ziua în care zece copii deosebiţi încearcă să se salveze de o armată de monştri. Miss Peregrine este singura care îi poate ajuta, dar ea este captivă în corpul unei păsări. Extraordinara aventură începută în volumul anterior din seria Miss Peregrine continuă într-o călătorie plină de neprevăzut pentru Jacob Portman şi noii săi prieteni. Fără altă soluţie, copiii pornesc către Londra, oraşul în care s-ar putea afla singura lor salvare, sperând să găsească acolo leacul care să o vindece pe Miss Peregrine. Pe străzile distruse, cu ferestrele clădirilor întunecate ca nişte ochi fără vedere, pericolul pândeşte la fiecare colţ.
Ca un adevărat magician, Ransom Riggs se foloseşte şi de această dată de fotografii vechi, care completează şi pun în valoare fascinanta poveste a copiilor deosebiţi.
„Noii cititori ai acestei serii vor descoperi Oraşul pustiu cu bucurie. Pentru fanii primului volum va fi o comoară. Există un singur neajuns: aşteptarea cu sufletul la gură a celui de-al treilea volum pentru a afla ce se va alege de Jacob şi prietenii lui deosebiţi.“
School Library Journal
Autori: Ransom Riggs | Editura: Art | Anul aparitiei: 2015 | ISBN: 978-606-93849-9-2 | Numar de pagini: 472 | Categorie: Science-Fiction
Bruce Sterling
Începutul celui de-al nouălea deceniu al secolului douăzeci a reprezentat o perioadă de stagnare în literatura SF. Se simţea nevoia unei revoluţii tematică şi stilistică deopotrivă. Cel care a aprins flacăra acestei revoluţii s-a numit William Gibson. Scriind despre o lume decadentă şi ultratehnologizată, despre dominaţia tehnologiei informaţiei asupra oricărui alt domeniu, el a răsturnat toate ierarhiile, inaugurînd un nou curent literar, care avea să marcheze o generaţie întreagă de scriitori şi cititori. Şi totul a pornit de la o carte: antologia CYBERPUNK (titlul original: MIRRORSHADES), editată de Bruce Sterling. De la William Gibson, pionierul tematicilor cyberpunk, la Bruce Sterling, ideologul principal al noii mişcări literare, de la James Patrick Kelly la Pat Cadigan, de la Lewis Shiner la Tom Maddox, de la John Shirley la Rudy Rucker, mulţi dintre cei consideraţi azi drept clasici în viaţă ai genului F&SF, nume majore ale literaturii contemporane, au avut un cuvînt de spus în antologia-manifest a curentului cyberpunk. O carte care a schimbat cursul istoriei.
George R.R. Martin
Premiul LOCUS „O carte colosală, tulburătoare... George R.R. Martin surprinde în lumea lui imaginară toată complexitatea ameţitoare a Războiului Celor Două Roze sau a Romei imperiale.“ SFX „Al cincilea roman din seria CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC are asupra cititorului acelaşi efect ca Festinul ciorilor. George R.R. Martin întreţine suspansul şi se concentrează asupra unor personaje importante, printre care Daenerys Targaryen şi Tyrion Lannister. […] Dansul dragonilor aduce personaje noi şi mai multe tratate de pace decât războaie. Dar până şi admiratorii dezamăgiţi vor fi fascinaţi de poveştile care se întreţes în carte, mai ales că autorul păstrează sub semnul întrebării episoade controversate, cum ar fi originea lui Jon.“ Publishers Weekly „Un roman care te ţine cu sufletul la gură, oriunde te-ai afla. George R.R. Martin este o voce puternică, inconfundabilă, care vorbeşte desăvârşit limba visătorilor.“ The Guardian „Pasiunea lui George R.R. Martin pentru fantezia sofisticată, cu adevărat bizară, străbate Dansul dragonilor ca un vis febril, ca o fantasmă. […] Talentul sclipitor de a crea ...
Cornel Robu
Scriitori romani de Science-Fiction
Cartea cuprinde articole cuprinse în patru mari sectiuni: "Scriitori romani de science fiction" (18 autori), "Trecutul unei iluzii: Noul val al anilor '80", "Secvente ante-decembriste" "Secvente post-decembriste" .