Pret: 29,00 RON
Pret: 23,20 RON
Disponibil in 1-3 zile!

-20%
Noaptea De Sanziene 2

Descriere: Adevarat roman-fluviu, Noaptea de Sanziene concentreaza ca intr-un focar in paginile sale toate temele prozei lui Mircea Eliade, atat temele romanelor de tinerete – dragostea, prietenia sau obsesia realizarii –, cat si pe cele care deriva nemijlocit din obsesiile savantului – camuflarea sacrului in profan, „teroarea istoriei“ sau posibilitatea existentei in afara Timpului. In prim-planul romanului sta insa istoria, cu prezenta ei coplesitoare pentru toate personajele prinse in drama sa, istoria capabila sa ruineze vieti si destine cu apasarea ei. Si nu e de mirare, caci autorul alege drept fundal al intamplarilor prin care trec eroii sai acea epoca sangeroasa din istoria Romaniei si a Europei care a marcat adanc intreg secolul XX: perioada ascensiunii miscarilor fasciste, a razboiului mondial si a instaurarii regimului comunist. Un timp innebunit, „iesit din matca“, de apasarea caruia incearca sa se elibereze cu totii fie plonjand in virtejul lui, fie cautandu-si mantuirea „dincolo de Timp“.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de Mircea Eliade

Bookmark and Share

Autori: Mircea Eliade | Editura: Humanitas | Anul aparitiei: 2004 | ISBN: 973-50-0778-9 | Numar de pagini: 320 | Categorie: Autori clasici romani  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Teatru XI

Pret: 25,00 RON
Pret: 20,00 RON
-20%

Eugene Ionesco

Teatru XI

Pentru că nu am idei de propus lumii, pentru că vreau să evit banalitatea lucrurilor superficiale de care ne lovim şi care n-au legătură cu Eul nostru profund, am scris această piesă pornind de la vise pe care le-am pus cap la cap, ca să evit astfel, pe scenă, orice propagandă şi orice ideologie. Dar ideologia pătrunde şi în visuri, iar eu nu mi-am dat seama. Omul cu valize este un personaj care nu-şi cunoaşte ţara, care e ţinta unor şicane poliţieneşti teribile, care se simte în pericol pretutindeni şi care nu întâlneşte iubirea. (Eugène IONESCO)

  

De Ce Iubim Femeile

Pret: 25,00 RON
Pret: 20,00 RON
-20%

Mircea Caratarescu

De Ce Iubim Femeile

E limpede ca adultii au nevoie de povesti. Numai ca zanele lor si-au scurtat rochiile, si-au taiat parul care le ajungea candva pana la calcaie si au invatat sa fie femei, ceea ce e mult mai complicat si periculos decat meseria de zana. Un manunchi de istorii cu femei asadar, spuse simplu, captivant, de un povestas a carui viata seamana ca doua picaturi de apa cu cea a lui Mircea Cartarescu. In fiecare poveste e un sambure de neobisnuit care sta ascuns in carnea obisnuitului, in "ordinar" o samanta de extraordinar care da rod epic.Un omagiu (adesea in sensul cel mai concret, erotic al cuvantului) adus femeilor "pentru ca sunt femei".Intrebarile criticului: Cine spunea ca scriitorul roman a uitat sa povesteasca? Cine spunea ca e misogin?

  

Maidanul cu dragoste

Pret: 13,90 RON
Pret: 12,51 RON
-10%

G. M. -Zamfirescu

Maidanul cu dragoste

„Dragoste simoarte, altceva nu exista pe lume!” ii spune la un moment dat, intr-o scenasimbolica, Fane, fostul puscarias, lui Ivan, fostul revolutionar. Intre acestedoua tensiuni se zbate toata lumea fara ideal a mahalalei care-si acceptadestinul fara revolta si fara lamentatii. In mahala se iubeste repede si semoare usor. Pe cat de fragila e viata, pe atat de cruda e moartea; oricine egata sa se sinucida din disperare sau sa omoare din furie, supus unei obscurefatalitati. Roman de mediu side atmosfera, populat cu personaje cat se poate de pitoresti, predispuse lapromiscuitate morala si conduse de o sexualitate primara, mixand permanentnostalgicul cu grotescul, idilicul cu misticul si patetismul cu sordidul, scrisin limbajul colorat de secol XIX, Maidanulcu dragoste este o tragica si triviala epopee balcanica suburbana, ivitadin confesiunea melancolica tarzie a unui Peter Pan de mahala. MARIUSCHIVU

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark