Pret: 22,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Poeme erotice

Descriere: Tradus pentru prima oară într-un volum, E.E. Cummings înseamnă, pentru orice pasionat de poezie şi, în general, de literatură specializată în accelerarea mecanismelor din minţile cititorilor, unul dintre cele mai de seamă nume din istoria ultimului secol.

Poeme erotice grupează cele mai reprezentative texte ale poetului american când vine vorba de explorarea erosului şi „derivatelor” sale, în traducerea unui alt poet: Dan Sociu.

Pentru echilibristica lingvistică devenită marcă înregistrată Cummings, cu greu pot fi găsite interpretări care să nu păcătuiască în vreun fel sau altul. Astfel, cel mai convingător declic al întâlnirii cu acest poet nu poate fi decât o mostră de poezie.

Recomanda unui prieten Printeaza

Alte carti de E. E. Cummings

Bookmark and Share

Autori: E. E. Cummings | Editura: Art | Anul aparitiei: 2011 | Categorie: Poezii  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

POESII

Pret: 21,00 RON

Elena Farago

POESII

  

Antologia poeziei naive româneşti din

Pret: 14,00 RON

Perian Gheorghe

Antologia poeziei naive româneşti din secolul al XVII-lea.

Antologia cuprinde poeme de dragoste şi religioase şi este precedată de un studiu introductive care fixează locul poeziei naive în devenirea poeziei române culte.

  

Sonete - Marin Sorescu

Pret: 25,00 RON

Marin Sorescu

Sonete - Marin Sorescu

„Conţinutul sonetelor lui Marin Sorescu interesează prin autenticitatea unor trăiri mereu actuale: unele motive vin din Antichitate, traversează câteva epoci şi poposesc în contemporaneitate. Eros, reflecţie gravă, nelinişte, satiră, demnitatea trăirii, mituri şi motive biblice şi istorice – toate purtând pecetea unui eu novator. Orizontul ideatic se regăseşte în actul creaţiei – poetul cultivă metrici diferite, există aici o artă a concentrării esenţelor, dar şi un univers de imagini inedite. Imaginarul tutelează fiecare impuls poetic.“ George Sorescu SUNT EU MEREU În mine e un dram de depărtare Ce tot m-aleargă ca argintul viu. Sub pași îmi fuge timpul, iute schiu, În faţă-mi când un munte, când o mare. Sunt eu mereu? Mă uit și una știu: Alcătuit din trăsături bizare, Din mozaic o pietricică doare, Mutând-o, mă tot schimb din tată-n fiu. Și-această depărtare, acest hram, Ce-l port în mine, sâmbure de foc, Deopotrivă mi-e și băţ și ham, Mă-ndeamnă și strunește – și-i un joc Mai vicios ca jocul de noroc – Și eu, pe mine, cui să mă reclam?

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark