Pret: 70,00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Rapoarte diplomatice ruse din România 1888-1898

Descriere: Descriere. Volumul cuprinde rapoarte ale diplomaţilor ruşi din România, din perioada 1888-1898, în original în limbile rusă și franceză şi în traducere în limba română, păstrate în fondurile Arhivei de Politică Externă a Imperiului Rus de la Moscova. Documentele, comentate şi adnotate, conţin informaţii deosebit de importante pentru istoria României şi relaţiile internaţionale la sfârşitul secolului XIX.

Din cuprins: Rapoarte diplomatice ruse din România (1888-1898). Studiu introductiv, Documente ale trimișilor extraordinari/ miniștrilor plenipotențiari ruși în România și ale secretarilor Legației Rusiei la București referitoare la o multitudine de aspecte ale vieții sociale din România dintre care enumerăm: căderea guvernului Brătianu și acuzele din presa românească la adresa Imperiului Rus, discursurile liderilor liberali și atacurile la adresa Rusiei, chestiunea agrară în România, cauzele răscoalelor țărănești și implicarea armatei în reprimarea acestora, atitudinea guvernului român față de prezența și activitatea socialiștilor pe teritoriul României, impresiile pozitive din presa românească ca urmare a vizitei regelui Carol I în Rusia etc.


Bookmark and Share

Autori: Flavius Solomon, Adrian-Bogdan Ceobanu, Andrei Cuşco, Grigorii Şkundin (editori) | ISBN: 978-606-714-087-3 | Numar de pagini: 462 | Categorie: Comunicare, jurnalism  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Presa primului razboi mondial

Pret: 55,00 RON

Catalin Negoita Zanfir Ilie (coordonatori)

Presa primului razboi mondial

  
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark