Pret: 40,00 RON
Pret: 36,00 RON

-10%
Se intorc mortii acasa

Descriere: Căință, căință. Pocanie. Pocăință.
A doua zi, precum mă înțelesesem cu Petre, ne-am întâlnit la intrarea în Grădina Botanică. Era o zi de iulie tocmai potrivită pentru o plimbare și o ședere de câteva ceasuri într-un astfel de loc.
Am convenit să ne vedem, pe cât cu putință, în fiecare zi, afundându-ne în trecuturi spre a căuta să înțelegem diacronia prezentului.
în om e închisă enigma universului, afirmă Părintele nostru Daniil de la Rarău. Dezlegarea aceasta se face însă prin Hristos . Hristos este libertatea în suferință, în vreme ce Antihristul este fericirea în constrângere.
Parcă nicicând Planeta n-a respirat mai necesar îndemnul Botezătorului "Pocaiți-vă, căci s-a apropiat împărăția Cerurilor!" Și parcă niciodată omenirea n-a fost mai ignorantă față de substanțialitatea acestui îndemn și față de toate celelalte mesaje centrate pe apelul la pocăință, repetate de nenumărate ori de Mântuitorul Hristos și de câtre Apostoli.


Autori: Cornel Constantin Ciomazga | Anul aparitiei: 2014 | ISBN: 978-973-87180-1-2 | Numar de pagini: 322 | Categorie: Istorie  

  

Adauga comentariu


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu. Access cont sau Creare cont nou

  

Karte.ro va recomanda:

Monumenta Linguae Dacoromanorum. Biblia

Pret: 77,00 RON

Eugen Munteanu (coord.)

Monumenta Linguae Dacoromanorum. Biblia 1688. Pars X.1: Esdrae I, Nehemiae (Esdrae II), Esther

Descriere. Prin prezentul volum, „Pars X.1. Esdrae I, Nehemiae (Esdrae II), Esther”, continuăm publicarea seriei Monumenta linguae Dacoromanorum. Biblia 1688 (MLD), iniţiată în anul 1986, în cadrul unui proiect ştiinţific realizat în colaborare de Universităţile „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi „Albert Ludwig” din Freiburg, Germania. Începînd cu anul 2008, continuarea şi finalizarea întregii serii şi-a asumat-o Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prin Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” din cadrul Departamentului de Cercetare Interdisciplinar – Domeniul Socio-Uman. Structura iniţială a seriei MLD a fost păstrată. Nota asupra ediţiei conţine normele aplicate în transcrierea interpretativă a celor trei texte din secolul al XVII-lea pe care le edităm împreună: Biblia de la 1688, manuscrisul 45 (Biblioteca Academiei Române, filiala Cluj) şi manuscrisul 4389 (Biblioteca Academiei Române). Transcrierea în alfabet latin şi în grafie actuală a celor trei vechi versiuni biblice pe care le edităm în paralel – Biblia de la Bucureşti (1688), manuscrisul 45 (aşa-numita versiune ...

  

O istorie a matematicii. Vol.1 -

Pret: 70,00 RON

Adrian C. Albu

O istorie a matematicii. Vol.1 - Antichitatea pana in sec. VI (XIII).

Gheorghe Titeica, in discursul sau de receptie la Academie (29 mai 1914), atragea atentia asupra modului in care societatea priveste matematica: "Ma gasesc in fata dumneavoastra ca reprezentant al unei stiinte, pe care cei mai multi o socotesc mohorata, pentru care lumea are o deosebita groaza, fata de care respectui unora nu e lipsit de un fior care tine pe om la departare; in scurt, reprezint o stiinta putin simpatica...". Cu toate acestea, trebuie sa subliniem faptui ca matematica are o evolutie plina de mister si de farmec, o evolutie in care fabulosul descoperirilor reprezinta o dimensiune specifica a modernitatii. Astfel, dupa perioada greaca nicio afirmatie matematica nu a mai fost considerata adevarata fara o demonstratie logica, riguroasa. Euclid a adus metoda axiomatica, respectiv un set de propozitii considerate adevarate prin conventie de la care se pot dezvolta numeroase directii; tot el a demonstrat ca exista doar 5 corpuri solide: tetraedrul, cubul, octoedrul, dodecaedrul si icosaedrul. Tranzitia spre lumea moderna a fost facuta de lumea orientala. Matematicianul islamist Muhammad al-Khwarizmi a fost la originea cuvantului algoritm, poetui Omar Khayam a fost ...

  

Regi, razboaie si cocote

Pret: 44,90 RON
Pret: 40,41 RON
-10%

Cristoph Schulte-Richtering

Regi, razboaie si cocote

Fapte şi date, date şi fapte, inteligent şi adorabil ambalate. Atenţionare: consumul de umor nu dăunează istoriei! Abilă până la magnific şi comică până la sublim, istoria lumii în 44 de capitole, scurte şi nonconformiste: de la cruciade la criza financiară, de la Leonardo da Vinci şi Machiavelli la Marco Polo şi Wagner, Gutenberg şi Shakespeare. Indiferent dacă e vorba de Carol cel Mare, de Carol Quintul sau de Carol Gândacul, cartea explică într-un registru tranşant, dar universal valabil, de ce omenirea arată aşa cum o cunoaştem noi astăzi: altfel, ce-ar mai fi fost Hollywoodul fără Troia, fără Roma antică şi fără Robin Hood?!