Descriere: Vreau să fiu cel mai bun“ se adresează elevilor de 7 ani (clasa I), încurajându-i să se pregătească pentru obţinerea performanţei.
Structurat în patru teme cărora le corespund conţinuturile programei şcolare, aduce informaţii şi solicită transferul cunoştinţelor dintr-un domeniu în altul.
Prin formulări variate se urmăreşte înţelegerea mesajului scris şi dez-voltarea capacităţii de operare cu termeni specifici fiecărei discipline: silabă, cuvânt, grup de litere, grup de sunete, enunţ, text, numere pare, numere impare, sumă, diferenţă etc.
Cerinţele se adresează tuturor elevilor, formându-le o imagine de sine pozitivă. Acestea pot fi rezolvate atât pe parcursul anului şcolar, cât şi ca temă pentru vacanţele şcolare.
„Vreau să fiu cel mai bun“ se adresează elevilor de 7 ani (clasa I), încurajându-i să se pregătească pentru obţinerea performanţei. Structurat în patru teme cărora le corespund conţinuturile programei şcolare, aduce informaţii şi solicită transferul cunoştinţelor dintr-un domeniu în altul. Prin formulări variate se urmăreşte înţelegerea mesajului scris şi dez-voltarea capacităţii de operare cu termeni specifici fiecărei discipline: silabă, cuvânt, grup de litere, grup de sunete, enunţ, text, numere pare, numere impare, sumă, diferenţă etc. Cerinţele se adresează tuturor elevilor, formându-le o imagine de sine pozitivă. Acestea pot fi rezolvate atât pe parcursul anului şcolar, cât şi ca temă pentru vacanţele şcolare.
Autori: Maria Petrache, Daniela Oprea, Maria Coman, Florica Stoica, Dumitru Sturzeanu | Editura: Carminis | Numar de pagini: 72 | Categorie: Manuale cls I
Rodica Dinescu, Daniela Stoica, Carmen Minulescu
DEZVOLTARE PERSONALA. CLASA I - carminis
ucrarea „Dezvoltare personala“ abordeaza intr-un mod jucaus si creativ tematica propusa in noua programa scolara si se adreseaza elevilor din clasa I, parintilor si dascalilor. Grafica bogata, culorile vii si personajele prietenoase, exercitiile variate si atractive bazate pe un fundament psihologic, explicatiile cuprinzatoare si concluziile educative de la sfarsitul lectiilor creeaza un cadru adecvat invatarii. Astfel, prin joc, la sfarsitul anului copiii vor reusi sa se cunoasca mai bine pe ei insisi, sa aiba o atitudine pozitiva fata de sine si fata de ceilalti, reusind sa-si inteleaga si sa-si exprime emotiile in interactiunea cu ceilalti copii sau cu adultii; de asemenea, vor deveni constienti de importanta invatarii, a muncii in echipa sau a pretuirii timpului.
Magdalena Ionescu
VERSURI DE GHIOZDAN PENTRU SCOLARUL MIC.
Au trecut peste treizeci de ani de cand m-am aplecat cu daruire si raspundere asupra mi-cutilor primiti in clasa spre educare pentru „adevar, bine, frumos”, din dorinta de a le face scoala draga. Elevii au fost pentru mine o mare bucurie si o nesecata sursa de inspiratie. Versuri de ghiozdan pentru scolarul mic isi propune sa trezeasca in copii bucuria de a citi si de a intelege, completand si usurand invatarea unor notiuni predate la clasa. Sunt versuri simple si duioase, scrise cu dragoste pentru copiii zilelor noastre, in speranta ca ii vor ajuta sa devina persoane cu suflet frumos, demne si responsabile. Volumul ar putea fi de asemenea un instrument de lucru pentru colegii mei dascali, atat la clasa, cat si in pregatirea serbarilor scolare.
Aurelia Arghirescu, Florica Ancuta
MATEMATICA SI EXPLORAREA MEDIULUI INCONJURATOR CU ROBIK. CULEGERE. CLASA I
Lucrarea Matematica si explorarea mediului inconjurator cu Robik urmareste noua programa in viziunea ei integratoare, intr-o abordare moderna si cu o atractiva realizare grafica. Aceasta deschide seria noua a colectiei Secretele matematicii si ale naturii. Robik, personajul central, este o fiinta extraterestra dornica de cunoastere. El descopera fenomene din mediul inconjurator, dobandeste cunostinte despre corpul omenesc, descopera Pamantul si Universul, si in acelasi timp invata numerele, le utilizeaza in calcule, rezolva situatii-problema, localizeaza elemente geometrice in mediul inconjurator si invata sa se orienteze, sa masoare, sa estimeze. Probele de evaluare, realizate tot pe teme integratoare, stimuleaza dezvoltarea de competențe si comportamente in contexte firesti, adaptate varstei.