Carti 1999

Razboiul Sfarsitului Lumii

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Mario Vargas Llosa

Razboiul Sfarsitului Lumii

Editura: Rao

Anul aparitiei: 1999

"Atît Răul, cît şi Binele sălăşluiesc în egală măsură în om, de aceea autorul nu îşi judecă personajele [...]. Tematica romanelor lui Vargas Llosa este morală, profund morală, o tematică a valorilor, una axiologică. [...] În problematica vargasllosiană a călăului şi a victimei se dezbate stăruitor tema destinului. Pe de o parte, avem un determinism naturalist, care se înstăpîneşte peste personaje şi le urmăreşte în viaţă şi în moarte. Pe de alta, liberul arbitru se impune prin hotărîri violente în culminarea existenţială a creaturilor sale. Fatalism, pe un talger, ducînd la frustrare; iniţiativă dinamică, pe celălalt, ducînd spre speranţă." (Jose Luis Martin)

  

Caietele lui Cioran.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Caietele lui Cioran.

Editura: Humanitas

Anul aparitiei: 2007

Socotita de unii critici drept cea mai reusita carte a autorului, Caietele lui Cioran , aparuta in prima editie in 1999, cuprinde o dubla confruntare. Prima este aceea a caietelor postume cu opera antuma a lui Cioran: Livius Ciocarlie considera ca, in timp ce in opera Cioran isi nuanteaza cu luciditate si umor imaginea de om aflat in pragul disperarii, in Caiete el intra pe de-a-ntregul in pielea acelui personaj, devenind mai putin convingator sub aspect literar. A doua confruntare este intre modul de a gandi al comentatorului si gandirea -- existentiala, religioasa, filozofica, estetica -- a lui Cioran, cartea reprezentand prin aceasta latura versantul eseistic al unui vast proiect autobiografic. In ambele ipostaze, atitudinea lui Livius Ciocarlie, ironica si autoironica, simp[atetica si circumspecta, este una de mare efect, caracteristica acestui autor neconventional.

  

Comunitatea cetatenilor. Asupra ideii moderne de

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Dominique Schnapper

Comunitatea cetatenilor. Asupra ideii moderne de natiune

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2004

Dominique Schnapper este o cunoscuta reprezentanta a sociologiei franceze, fiind autoare a mai multor lucrari, printre care "La France de l`integration" (1991), "La Relation à l`autre" (1998), "La Comprehension sociologique" (1999). "Comunitatea cetatenilor. Despre ideea moderna de natiune" a fost publicata in 1994 la Editura Gallimard si a primit, in acelasi an, Prix de l`Assemblee Nationale. In cele cinci capitole, autoarea face un istoric al ideilor de natiune, cetatenie, nationalitate, stat si o analiza a evolutiei politice, sociale si economice a acestor idei. Demersul propus este captivant si pentru cititorii mai putin familiarizati cu teoriile sociologice, fiind o seducatoare imbinare de teorie si analiza pe cazuri concrete, cum ar fi statele occidentale (modelul francez si cel englez), Statele Unite ale Americii si nasterea statului Israel. Totul e corelat cu analize foarte pertinente ale stadiului actual de dezvoltare a statelor-natiuni si a democratiilor occidentale. In finalul cartii, un avertisment: natiunea democratica este un proiect esential politic, iar "desacralizarea" ei poate insemna o viitoare slabire si, in final, chiar disparitia acestui model colectiv.

  

Portocaliu.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-20%

Razvan Ioan Boanchis

Portocaliu.

Editura: Rao

Anul aparitiei: 1999

  

Ingerii de otel.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Nicolae Rotaru

Ingerii de otel.

Editura: Rao

Anul aparitiei: 1999

Ingerii de otel - o carte a "sfirsitului lumii" dupa cum o defineste insusi autorul

  

Omul nostru din Panama.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

John le Carre

Omul nostru din Panama.

Editura: Rao

Anul aparitiei: 1999

  

DIVINA PARADOXALIA.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

DUMITRASCU, Aurel

DIVINA PARADOXALIA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2006

Poet deosebit de inzestrat,rapus de o boala nemiloasa la numai 35 de ani,Aurel Dumitrascu (1955-1990)a fost unul dintre reformatorii discursului poetic al anilor’80 din secolul trecut,reusind,in scurta sa activitate creatoare,sa faca viabila o opera de o coerenta exemplara.Promotor al ‘’ostentatiei deconstructive’’ si al ‘’sarjei sarcastice’’,cum il considera criticul Al.Cistelecan,Aurel Dumitrascu este,in nu mai mica masura un poet al realului si al vitalitatii metafizice.In timpul vietii a publicat un singur volum de poezie, toate celelalte aparitii fiind postume.Este prezent in toate antologiile de poezie romaneasca publicate dupa 1990,fiind un nume de referinta al literaturii optzeciste.In antologia de fata sunt prezentate texte din volumele Furtunile memoriei(1984),Biblioteca de Nord(1986),Mesagerul(1992),Tratatul de eretica(1995) si Fiara melancolica(1999).O recuperare necesara a unui poet care,dupa cum scria Gheorghe Grigurcu’’a refacu traiectoria intunecata a creatorilor morti de timpuriu”

  

PIANO MAN.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

CARAMAN, Stefan

PIANO MAN.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2000

Afirmat dupa 1995 ca prozator si dramaturg (prin volumele "Suflet de rocker", 1996; "Zapp?", 1997; "Sambata dupa-amiaza la tara", 1998; "Trei starturi ratate", 1999), Stefan Caraman e un autor prolific care revine cu o noua culegere de proza. Volumul de fata se compune din trei povestiri si un miniroman, din care au fost deja publicate fragmente in revistele Art-Panorama, Tomis si Playboy. Autorul se dovedeste si in aceasta carte acelasi povestitor spontan, orientat spre situatii de viata cotidiana, promovand un limbaj frust, dezinvolt, ce nu evita violenta si vulgaritatea.

  

Carte de colorat - animale 2.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Ioan Stefan Zandes

Carte de colorat - animale 2.

Editura: tehnica

Anul aparitiei: 1999

Aceasta carte este a VIII-a din seria de carti de colorat pentru copii, avand ca tematica animalele de pe toate continentele.

  

Chariots of the Gods

Pret: 93.00 RON
Disponibil in 14 zile!

Erich von Daniken

Chariots of the Gods

Editura: Berkley Publishing Group

Anul aparitiei: 1999

THE SEVEN MILLION COPY BESTSELLER The groundbreaking classic that introduced the theory that ancient Earth established contact with aliens. Immediately recognized as a work of monumental importance, Chariots of the Gods endures as proof that Earth has been visited repeatedly by advanced aliens from other worlds. Here, Erich von Daniken examines ancient ruins, lost cities, spaceports, and a myriad of hard scientific facts that point to extraterrestrial intervention in human history. Most incredible of all, however, is von Daniken's theory that we are the descendants of these galactic pioneers--and he reveals the archeological discoveries that prove it... The dramatic discoveries and irrefutable evidence: - An alien astronaut preserved in a pyramid - Thousand-year-old spaceflight navigation charts - Computer astronomy from Incan and Egyptian ruins - A map of the land beneath the ice cap of Antarctica - A giant spaceport discovered in the Andes Includes remarkable photos that document mankind's first contact with aliens at the dawn of civilization.

  

Curs de teorie economică.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Dumitru Moldovanu

Curs de teorie economică.

Editura: Arc

Cursul are drept obiectiv principal familiarizarea studenţilor din anii începători cu noţiunile de bază din microeconomie, macroeconomie şi mondoeconomie. Pe lîngă aspectele teoretice de ordin general, cum ar fi, spre exemplu, principiile şi funcţiile teoriei economice sau metodele şi instrumentele de analiză economică, cititorul va afla cum funcţionează nemijlocit principalele mecanisme ale pieţei: evoluţia costurilor, cererea şi oferta, concurenţa şi preţul, venitul, consumul şi investiţiile, banii şi piaţa monetară etc. şi cum se reflectă aceste momente asupra creşterii şi dezvoltării economice. În final, sînt analizate relaţiile economice internaţionale şi fenomenul globalizării privit din punctul de vedere al integrării economice. Pentru a facilita însuşirea materiei teoretice, textul este însoţit de grafice, tabele, scheme care ilustrează diversele tendinţe şi raporturi economice. Manualul conţine şi unele momente de respiro (bancuri, întîmplări, curiozităţi cu caracter economic), care decongestionează expunerea savantă şi o fac mai atractivă pentru tinerii studioşi. Deşi adresată studenţilor, lucrarea poate fi, ...

  

Tratat de psihopatologie şi psihiatrie pentru

Pret: 85.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Florin Tudose, Cătălina Tudose, Letiţia Dobranici

Tratat de psihopatologie şi psihiatrie pentru psihologi.

Editura: Trei

Anul aparitiei: 2011

Sănătatea mintală reprezintă domeniul principal de interes pentru cei care îmbrăţişează cariera de psiholog, iar psihologia clinică constituie una dintre cele mai atractive dar şi cele mai dificile ipostaze profesionale. Este un domeniu în care sunt necesare cunoştinţe aprofundate, capacitatea de a lucra în echipă, precum şi deschiderea către interdisciplinaritate. Impresionantele mutaţii apărute în ultimele decenii în abordarea suferinţelor psihice au antrenat modificări importante în modul în care psihologul, ca specialist al domeniului, este implicat în diagnosticare şi terapie. Psihologul în formare, fie că este student, fie că este participant la un program masteral va avea prin această lucrare un instrument complet şi modern care să îl ajute în descifrarea universului bolii psihice şi va putea cunoaşte întregul evantai al posibilelor intervenţii terapeutice. Posibilitatea unei mai bune comunicări cu psihiatrul este o condiţie importantă a dezvoltării profesionale a fiecărui psiholog clinician şi o condiţie necesară a succesului în această nobilă profesiune. Florin Tudose este profesor de psihologie clinică şi ...

  

ALGEBRA, GEOMETRIE, CLASA A VII-A, PARTEA II.

Pret: 12.00 RON
Pret: 10,80 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

NEGRILA, Maria, NEGRILA, Anton, GOLOGAN, Radu (coord.)

ALGEBRA, GEOMETRIE, CLASA A VII-A, PARTEA II.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2011

Lucrare elaborata in conformitate cu programele scolare in vigoare si avizata de Comisia Nationala de Matematica din Ministerul Educatiei si Cercetarii cu nr. 36684/1996, nr. 25216/1999 si nr. 4686/2003 pentru folosirea in clasa si pregatirea suplimentara a elevilor. Seria de teste cu probleme sugestiv intitulata MATE 2000+ si-a castigat prestigiul printre profesorii de matematica si elevi de-a lungul anilor. Fiecare noua editie si-a imbunatatit calitatea si continutul. A devenit astfel o serie de volume indispensabile pentru pregatirea la clasa, precum si a examenelor nationale iar ultimele editii reflecta puternic tendinta educatiei matematice moderne de a fi indreptata spre construirea gandirii modelelor corecte pe care nu numai stiinta le ofera omului actual, ci si viata de zi cu zi. Prof. univ. dr. Radu Gologan, presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania

  

THE GLASS DOG / CAINELE DE STICLA.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

BAUM, Frank L.

THE GLASS DOG / CAINELE DE STICLA.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2011

Colectia bilingva de literatura pentru copii Bufnita cuprinde proze scurte ale celor mai mari scriitori din literatura romana si universala, regasite si in programele scolare ale ciclului primar si gimnazial. De la crearea sa, in anul 1999, colectia a constituit un instrument eficace de invatare a limbilor straine, prin dezvoltarea competentelor de comunicare orala si scrisa in limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola. Colectia le ofera celor care invata o limba straina: texte originale si versiunile lor in limba romana, care explica diversele aspecte ale limbii; o serie de exercitii, care stimuleaza abilitatile de intelegere a unui text si fixeaza cunostintele de vocabular; un glosar de termeni si expresii, in limba straina si in limba romana; un set de ilustratii, care imbogatesc vizual continutul cartii si fac lectura mult mai placuta.

  

LUCEAFARUL DE ZIUA SI LUCEAFARUL DE NOAPTE / THE

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
-10%

ISPIRESCU Petre

LUCEAFARUL DE ZIUA SI LUCEAFARUL DE NOAPTE / THE MORNING STAR AND THE EVENING STAR.

Editura: Paralela 45

Anul aparitiei: 2011

Colectia bilingva de literatura pentru copii Bufnita cuprinde proze scurte ale celor mai mari scriitori din literatura romana si universala, regasite si in programele scolare ale ciclului primar si gimnazial. De la crearea sa, in anul 1999, colectia a constituit un instrument eficace de invatare a limbilor straine, prin dezvoltarea competentelor de comunicare orala si scrisa in limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola. Colectia le ofera celor care invata o limba straina: texte originale si versiunile lor in limba romana, care explica diversele aspecte ale limbii; o serie de exercitii, care stimuleaza abilitatile de intelegere a unui text si fixeaza cunostintele de vocabular; un glosar de termeni si expresii, in limba straina si in limba romana; un set de ilustratii, care imbogatesc vizual continutul cartii si fac lectura mult mai placuta.

  

Universul celor 4 procente.Materia întunecată,

Pret: 33.72 RON
Pret: 28,66 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-15%

Richard Panek

Universul celor 4 procente.Materia întunecată, energia întunecată şi cursa pentru descoperirea celeilalte faţete a realităţii

Editura: Curtea Veche

Anul aparitiei: 2013

Extraordinara poveste a unei descoperiri uimitoare — 96 la sută din univers este absent. În ultimii ani, o serie de oameni de ştiinţă au avut dispute în încercarea de a explica un fapt interesant legat de universul nostru: doar patru la sută din el este format din materia din care şi noi suntem construiţi, şi fiecare stea sau planetă. Restul este absolut necunoscut. Richard Panek spune povestea palpitantă a oamenilor de ştiinţă care au ajuns la această concluzie care ne-a schimbat viziunea despre cosmos. Prin detalii fascinante, el narează aventura găsirii materiei întunecate şi a unei substanţe şi mai bizare numite energie întunecată. Acesta este probabil unul dintre cele mai mari mistere ştiinţifice ale fizicii contemporane. În Universul celor 4 procente, Panek face pentru cosmologie ceea ce alţii au făcut pentru biologie, sport şi finanţe: spune o poveste fascinantă care pune în lumină mecanismele interioare ale unei lumi particulare (şi, în acest caz, complet necunoscută). Bazată pe o documentare profundă, cu sute de interviuri — începând cu excentricul Saul Perlmutter de la Berkeley, sau meticulosul Adam Riess de ...

  

Chemarea inimii.

Pret: 21.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Janette Oke

Chemarea inimii.

Editura: Casa cartii

Seria Vestul canadian Volumul 1 O poveste clasică din prerie, scrisă de autoarea – cu mare priză la public – Janette Oke Nimic din educaţia aleasă pe care a primit-o în Est nu a pregătit-o pentru rolul de învăţătoare în vestul Canadei. În ciuda tuturor greutăţilor, este foarte preocupată de copii, însă este hotărâtă să nu-şi deschidă inima faţă de niciun colonist. Până ce întâlneşte un membru din Poliţia Regală Călare Canadiană... Janette Oke a obţinut premiul ECPA în 1992 şi premiul CBA Life Impact în 1999 pentru contribuţia semnificativă la industria de carte creştină. A câştigat şi premiile Gold Medallion şi Christy pentru ficţiune. Janette, împreună cu soţul ei, Edward, trăieşte în Alberta, Canada.

  

Teroare comunistă şi rezistenţă culturală.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Irena Talaban

Teroare comunistă şi rezistenţă culturală.

Editura: Fundatia Generatia

Anul aparitiei: 2007

Experimentul Piteşti Traducere din limba franceză: Radu Clit S-au scris multe carti despre comunismul din Romania. Insa niciuna de un psihanalist. Scrisa de Irena Talaban, doctor in psihologie clinica si psihopatologie, cartea Teroare comunista si rezistenta culturala a fost publicata pentru prima data in Franta, in anul 1999. Este in primul rand o carte despre comunismul de zi cu zi, despre natura umana si despre pana unde se poate impinge „fabricarea” omului. Este, mai ales, o carte despre Romania – Romania cea vie, actuala, complexa, paradoxala. Si trebuie spus ca nu este o carte „usoara”. Prima parte cuprinde marturii de-a dreptul sfasietoare ale detinutilor politici din inchisorile comuniste din Romania anilor ’50. Din marturiile acestor oameni reiese tehnica pusa in aplicare in celula-4 spital a inchisorii de la Pitesti, tehnica ce avea ca scop distrugerea reperelor valorice ale detinutilor si crearea de „oameni noi”. A doua parte a cartii compara o cura psihanalitica din Bucurestiul comunist cu una din Franta, ajungand la concluzia ca psihanaliza nu are nimic de spus despre comunism. In schimb, experienta oamenilor ce au trait regimuri ...

  

Amintiri - Viaţa mea înainte şi după

Pret: 52.89 RON
Pret: 47,60 RON
Disponibil in 1-3 zile!
-10%

MIHAIL GORBACIOV

Amintiri - Viaţa mea înainte şi după Perestroika

Editura: Litera

Anul aparitiei: 2013

„Indiferent de ceea ce ar putea spune acum despre perestroika oponenţii şi criticii ei, a fost o perioadă uimitoare... Am deschis un drum pe care se putea merge mai departe. Am făcut ceea ce trebuia făcut: am dat oamenilor libertate, transparenţă, pluralism politic, democraţie. I-am făcut liberi!“ (Mihail Gorbaciov) În primăvara lui 1985, Mihail Gorbaciov, abia ales secretar general al Partidului Comunist al URSS, începea un proces de reformare a întregului sistem economic și politic sovietic. Ceea ce avea să devină cunoscut drept perestroika („reconstrucție“) a durat doar șase ani, până în decembrie 1991, când Gorbaciov și-a dat demisia din funcția de președinte al URSS. Cu toate acestea, efectele politicii lui au fost incredibile, provocând nu doar dezmembrarea URSS și prăbușirea regimului comunist în toată Europa de Est, ci și căderea Cortinei de Fier și reunificarea Germaniei. Nu este de mirare că, în Rusia, Gorbaciov este considerat de majoritatea populației drept principalul vinovat de disoluția URSS-ului și de pierderea statutului de superputere. Le-a dat rușilor libertate, dar erau ei pregătiți să o ...

  

Ultimate Harley Davidson

Pret: 98.00 RON
Disponibil in 14 zile!

Wilson, Hugo

Ultimate Harley Davidson

Anul aparitiei: 2013

Updated for a new generation of bike lovers, this visually stunning and comprehensive history of Harley-Davidson charts the company and its bikes decade by decade. From the moment the first model rolled out of a backyard shed in Milwaukee, through Harley's postwar golden age, to the sought-after bikes that distinguish the company today, Ultimate Harley-Davidson presents seventy of the most beautiful and coveted Harleys of all time. Whether it's the 1911 V-Twin or the 1999 X1 Lightning, the seventy Harley-Davidson bikes examined are presented in minute detail, with close-ups of the engines and in-depth technical specifications.

  
 
  |   Pagina 1   |   Pagina urmatoare »
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark