Carti valeriu anania

ROTONDA PLOPILOR APRINSI

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Valeriu Anania

ROTONDA PLOPILOR APRINSI

  

Amintirile pelegrinului Apter

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat
  

Rotonda plopilor aprinsi

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Valeriu Anania

Rotonda plopilor aprinsi

  

Memorii- Valeriu Anania

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Valeriu Anania

Memorii- Valeriu Anania

  

Opera literară, vol. VIII-IX. Publicistica, VOL.

Pret: 50.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!
  

DRAGOSTEA ŞI VÂNTUL. Glose la Memoriile lui

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Aurel Sasu

DRAGOSTEA ŞI VÂNTUL. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania.

Editura: Eikon

Anul aparitiei: 2011

„Ne suntem nouă înşine un izvor captiv. Şi cine să vadă tresărirea lacătului când, uneori, din bunătate, suntem atinşi de toiagul lui Dumnezeu? Cine ne face adâncul fântână şi cine ne slăbeşte cingătoarea de beznă? De ce se fărâmă stânca sub puterea tulburatului nostru vis? Valeriu Anania răspunde într-o celebră poezie: fiindcă destinul nostru e să rodim senin şi să ne facem coroană din lumina divină. Sfinţenie sau o vinovată utopie? Şi una şi alta! Fiindcă, fără văpăile de gând, el – omul – n-ar putea dialoga cu Cel Treimic. Din câte l-am cunoscut eu, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu nu s-a considerat niciodată un om liber. Un om al marilor decizii şi al marilor înfăptuiri nu e un om liber. El este fericitul sclav al îndrăznelii sale. Al inteligenţei şi al curajului său.”

  

Călătoria lui Orfeu.

Pret: 9.90 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Constantin Fantaneru

Călătoria lui Orfeu.

Editura: Eikon

Anul aparitiei: 2010

"Călătoria lui Orfeu" reproduce alte capitole (I–XI) din caietele manuscis, în creion, V (44; pag. 62 393) şi VI (45; pag. 1 127), datate Budişteni, 1969, respectiv, 19 decembrie 1969 – 16 ianuarie 1970, din ciclul: "Cărţi şi o altă carte". Prezentul volum continuă "Slujba din hol" (Editura Limes, Cluj, 2009) în ceea ce autorul numeşte „romanul marginilor de conştiinţă” şi al „extazului imaginat”. De altfel, exerciţiile de adorare a misterului feminin şi de exegeză a „verbului inefabil” sunt reluate, în aceleaşi tipare dialogal–eseistice, cu o fervoare din care nu lipseşte disperarea, ca „maladie a sinelui” şi visul, ca „imn al purităţii absolute”. O tehnică numită „pictură abstractă” sau contemplare a invizibilului. În jurnalul autorului, un proiect intitulat "Călătoria lui Orfeu" datează din 1969. El era dedicat „conţinutului ezoteric” şi realităţii spirituale a dragostei eterne. În relaţie cu efortul de a fixa în conştiinţa pură adevărul divin al iubirii transcendente, paginile publicate acum epuizează comentariul capitolelor patru şi cinci din Apocalipsa Sfântului Ioan. Textul a fost transcris ...

  

Despre noi si despre altii

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Despre noi si despre altii

Editura: Curtea Veche

Colectia "Stiinta si Religie" se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate. -; Au pierdut postmodernii distinctia suferintei? Sau explica aceasta pierdere sfarsitul la intamplare? La ce e buna, in definitiv, "nevoia de suferinta"? -; Exista o suferinta care degradeaza si o suferinta care purifica. Exista o suferinta nascuta din pacat (a lui Adam) si o suferinta nascuta din iubire (a lui Iisus). Una e suferinta betivului care s'a ranit intr'o incaierare si alta e suferinta din spital a pompierului care a salvat un copil din flacari. Recenzii: - Emanuela Ilie - I.P.S. Bartolomeu Anania/ Valeriu Anania, despre noi si despre alti-Bucovina literara, nr. 7, iulie 2010 ( http://www.it4s.ro/Emanuela.pdf)- Emanuela Ilie - I.P.S. Bartolomeu Anania - Valeriu Anania in doua scrieri confesive (II) -Epifania, Nr. 11, Iunie - Iulie 2010 (http://www.it4s.ro/Epifaniaz_0.pdf) ...

  

Opera literară, vol. II: Amintirile peregrinului

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Anania,Valeriu

Opera literară, vol. II: Amintirile peregrinului apter. Nuvele şi povestiri - Anania,Valeriu.

Editura: Limes

“Un veritabil ceremonial al povestirii este adus la viaţă de lectura frazelor mătăsoase cu subtile intarsii de retorică omiletică şi de şlefuită oralitate folclorică. Numai că vocea naratorială, diseminată la modul preponderent evocator în felurite glasuri, circumscrie dramatica temă a identităţii pierdute şi mereu căutate într-un continuu temporal, dar cu un capăt fixat în epoca de glorie culturală a Brâncovenilor."

  

Opera literară, vol. III: Rotonda plopilor

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Anania,Valeriu

Opera literară, vol. III: Rotonda plopilor aprinşi. Memorialistică literară - Anania,Valeriu.

Editura: Limes

Personalitate harismatică a vieţii noastre publice, Î.P.S. Bartolomeu Valeriu Anania, nu este numai un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române de mare anvergură spirituală şi un curajos luptător pentru credinţă, ci şi un literat care a dăruit literaturii române o operă literară de cea mai mare însemnătate.

  

Opera literară, vol. IV: Poezia - Anania,Valeriu.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Anania,Valeriu

Opera literară, vol. IV: Poezia - Anania,Valeriu.

Editura: Limes

Al patrulea volum din serie cuprinde întreaga creaţie lirică a autorului, respectiv poemele cuprinse în volumele publicate anterior (Geneze, Istorii agripine, Anamneze, File de acatist, Imn Eminescului), dar şi un însemnat grupaj de inedite, precum şi traduceri ale unor faimoase texte poetice de inspiraţie creştină, ortodoxă.

  

Opera literară, vol. V-VI-VII: Teatru, vol.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Anania,Valeriu

Opera literară, vol. V-VI-VII: Teatru, vol. I-II-III - Anania,Valeriu.

Editura: Limes

Cele trei masive volume cuprind întreaga dramaturgie a autorului, respectiv piesele: Mioriţa, Meşterul Manole, Steaua zimbrului, Du-te vreme, vino vreme !, Greul pământului, Hoţul de mărgăritare şi Păhărelul cu nectar).

  

Opera literară, vol. VIII-IX. Publicistica, VOL.

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Anania, Valeriu

Opera literară, vol. VIII-IX. Publicistica, VOL. 1-2 - Anania, Valeriu.

Editura: Limes

Cele două masive volume (peste 800 de pagini) însumează toată publicistica autorului, publicată în cei peste 60 de ani de viaţă literară activă. Principalele secţiuni vizează anii debutului, articolele de atitudine pe teme teologice şi bisericeşti, studii de teologie culturală şi istorico-literare, interviuri, pagini polemice, pagini de jurnal etc. Prefaţa este semnată de Ovidiu Pecican, cronologia e datorată lui Ştefan Iloaie, iar referinţele critice sunt realizate de Nicoleta Pălimaru.

  

Biblioteci in aer liber. Oameni, carti, amintiri

Stoc anticariat
ce trebuie reconfirmat

Marta Petreu

Biblioteci in aer liber. Oameni, carti, amintiri

Editura: Polirom

O colectie de eseuri pe teme dintre cele mai variate, ce beneficiaza de aceeasi abordare nuantata si atenta la detalii cu care Marta Petreu si-a obisnuit deja cititorii. De la Matei Calinescu la Norman Manea, de la Rotonda plopilor aprinsi a lui Valeriu Anania la corespondenta si jurnalele lui Mihail Bulgakov, personalitati marcante si opere din literatura romana si universala sint analizate cu argumente pertinente si puncte de vedere nu de putine ori surprinzatoare. O addenda cuprinde prelegerea sustinuta de autoare in cadrul unui simpozion pe marginea receptarii de catre critici a volumului Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. „Uneori, destul de des, visez biblioteci. Carti in legaturi vechi, chihlimbarii, aliniate frumos in rafturi de lemn la rindul lor chihlimbarii. Vad rafturile, multe, si stiu ca sint in Biblioteca Centrala Universitara din Cluj, unde m-am simtit acasa inca de la prima mea intrare, prin toamna anului 1972. Uneori, ce-i drept, mai rar, visez o splendida biblioteca cu rafturile inalte pina la cer si asezate direct in iarba, pe o panta nu foarte inclinata: rafturile sint doldora de carti frumoase, iar eu ma plimb fericita printre ...

  

Prezente culturale

Pret: 10.50 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Mircea Ioan Cosimcea

Prezente culturale

Editura: Ideea Europeana

Anul aparitiei: 2011

Cartea este scrisa intr-o perioada de cativa ani, in paralel cu textele de literatura beletristica, si contine studii si articole cultural-artistice, cronici literare si dramatice, interviuri cu personalitati din Turda si din alte localitati transilvane. Studiul monografic intitulat Revista ,,Pagini literare"(1934-1943) constituie intaia lucrare mai extinsa despre ,,buna revista din Turda", cum a definit-o istoricul literar D. Murarasu, al carei patron-redactor a fost poetul Teodor Murasanu (1891-1966). La Pagini literare au colaborat cu precadere scriitori ardeleni, dar si din alte zone ale tarii, tineri si varstnici: Pavel Dan, Grigore Popa, Mihai Beniuc, V. Benes, Romulus Demetrescu, Stefan Augustin Doinas, Victor Felea, Teohar Mihadas, I. Carja-Fagadaru, Petru Bucsa, Gherghinescu Vania, Ion Agarbiceanu, Emil Isac si multi altii. Dintre personalitatile despre care am scris ori ale caror carti le-am recenzat mentionez cateva nume: Pavel Dan, Ion Agarbiceanu, Mihai Beniuc, Valeriu Anania, Aurel Dragos Munteanu, Adrian Tion, Ion Buzasi, Ovidiu Iuliu Moldovan, dar si despre ,,dinastia" Ratiu: memorandistul dr. Ion Ratiu, omul politic Ion Ratiu, Augustin Ratiu, Indrei Ratiu. ...

  

Lecturi confortabile

Pret: 26.25 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Constantin Cublesan

Lecturi confortabile

Editura: Ideea Europeana

Anul aparitiei: 2012

Demersul exegetic al lui Constantin Cubleșan vine intr-o perioada in care scriitorii nu sunt tratați așa cum se cuvine in societatea actuala. Cartea include eseuri docte, ample, axate pe creația unor importanți scriitori ca, bunaoara, Valeriu Anania, Ioan Alexandru, Ion Barbu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Emil Brumaru, Augustin Buzura ș.a. Un fragment important, sugestiv, din peisajul literaturii de dupa 1989. Și nu numai.

  

Discursul religios. Structuri şi tipuri

Pret: 27.00 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Sorin Guia

Discursul religios. Structuri şi tipuri

Editura: Universiatea Al.I.Cuza

Anul aparitiei: 2015

Descriere. Lucrarea urmăreşte două probleme fundamentale: pe de o parte, aspectele retorice care caracterizează discursul religios în limba română şi, de cealaltă parte, dinamica discursului religios în limba română (atît cît putem vorbi de o dinamică), începînd cu "Răspunsul..." lui Varlaam şi până la predica contemporană. "Lucrarea tratează o problemă neabordată în literatura de specialitate din punctul de vedere al actelor de limbaj şi al pragmaticii lingvistice. Meritul deosebit al lucrării este acela de a fi cercetat din punct de vedere diacronic (pornind de la texte religioase din secolul al XVII-lea pînă la discursuri religioase de astăzi) strategiile argumentative şi structura discursului religios. Lucrarea este utilă tuturor cercetătorilor care doresc să se informeze despre problematica evoluţiei stilului religios românesc, studenţilor facultăţilor de Litere, Teologie şi Filosofie, cercetătorilor interesaţi de analiza discursului în general sau a discursului religios în special, dar şi publicului larg, interesat de fenomenologia religioasă." (Constantin Frâncu) Din cuprins: Noţiunea de discurs, Retorica antică şi ...

  

Memorii (cartonat)

Pret: 79.95 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Valeriu Anania

Memorii (cartonat)

Editura: Polirom

  

Amintirile peregrinului apter (cartonat)

Pret: 49.95 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Valeriu Anania

Amintirile peregrinului apter (cartonat)

Editura: Polirom

Anul aparitiei: 2009

Prefata de Mircea Muthu Cronologie de Stefan Iloaie Potrivit marturiei autorului, „aceasta carte s-a zamislit sub pamint”, intr-o celula de la Jilava, la sugestia colegilor de detentie de a-si pune pe hirtie, dupa eliberare, povestirile despre peregrinarile sale pe la manastirile din tara. Iar rezultatul este acest volum de nuvele fantastice grupate in jurul unui personaj simbolic – ingerul care si-a pierdut aripile – care, prin calatoriile lui in spatiul fascinant al manastirilor romanesti, prilejuieste o incursiune in trecutul istoric si legendar al locurilor. Un amestec de prezent si ecouri ale unor evenimente istorice de care se leaga inaltarea manastirilor Olteniei, de mitologie crestina si profan, de omenesc si supraomenesc ce aminteste de creatia lui V. Voiculescu si Mircea Eliade. Conflictul dintre familia lui Constantin Brincoveanu si aceea a Stolnicului Constantin Catacuzino, zidirea maicii Olimpiada, fiica din flori a lui Brincoveanu, in peretele bisericii, acuzata de vrajitorie de catre Stefan Cantacuzinul si doamna sa Pauna, figura lui Mircea Ciobanul si a doamnei Chiajna sint doar citeva fapte si personalitati care dau autenticitate povestirilor ...

  

Cartea deschisa a Imparației (cartonat)

Pret: 64.95 RON
Disponibil in 1-3 zile!

Valeriu Anania

Cartea deschisa a Imparației (cartonat)

Editura: Polirom

Anul aparitiei: 2011

Studii introductive de Jan Nicolae si Vasile Gordon Cronologie de Stefan Iloaie „Dintre liniile de forta ale personalitatii Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania, cea de propovaduitor al Evangheliei are toate sansele nu doar sa-l descrie in profunzime, ci sa-l faca roditor in continuare, mult dincolo de orizontul prezentului. Cartea deschisa a Imparatiei reprezinta un autentic ghid catehetic nascut dintr-o urgenta pastorala, clamata adesea in agora noastra teologica, dar numai partial rezolvata: catehizarea liturgica a credinciosilor... Cartea Imparatiei ramine deschisa mostenitorilor catehezelor liturgice ale Mitropolitului Bartolomeu Anania.” (Jan Nicolae) „In iconomia mintuirii, Nasterea si Invierea Domnului sint noutati absolute, care au rescris istoria si singurele care contrazic des invocatul adagiu din Ecclesiast «nimic nou sub soare» (1,9). An de an, reiterarea lor liturgica este marcata si de citirea scrisorilor pastorale primite din partea chiriarhilor, o veche si frumoasa traditie, in care geniul oratoric si scriitoricesc al Mitropolitului Bartolomeu a stralucit in chip aparte, timp de 18 ani. De altfel, toti cei care l-au ascultat predicind, in ...

  
 
  |   Pagina 1   |   Pagina urmatoare »
Viziteaza magazinul Karte.ro pe ShopMania Acceptance Mark